Annonce
Sønderborg

Jesper Koch og Syttende gør det: Sønderborg-restaurant får en Michelin-stjerne

Jesper Koch (tv.) og Peter Rødsgaard (th.) står bag Syttende på hotel Alsik. Pr-foto
Syttende på hotel Alsik i Sønderborg fik tildelt en af de prestigefyldte og eftertragtede Michelin-stjerner mandag aften ved en ceremoni i den norske havneby Stavanger.

Sønderjylland: Der blev skrevet sønderjysk madhistorie mandag aften i norske Stavanger, da årets Michelin-stjerner blev uddelt ved et show. Her fik Syttende beliggende i hotel Alsik i Sønderborg den første sønderjyske Michelin-stjerne nogensinde.

- Vi er så stolte alle sammen. Beærede. Det er så fantastisk, at det kan lade sig gøre på den korte tid. Fantastisk, sagde en tydeligt rørt Jesper Koch, da JydskeVestkysten fangede ham over telefonen.

Vi fortsætter det hårde arbejde. Jeg er slet ikke mæt endnu. Vi går efter to Michelin-stjerner til Syttende og Sønderborg

Jesper Koch

Jesper Koch har været leder på restauranter og hoteller både i indland og udland blandt andet Auberge de l’ill og Molskroen, ligesom han er dommer i tv-programmet Masterchef på TV3. I 2019 åbnede han Syttende på hotel Alsik i Sønderborg.

Annonce

Hvad opskriften på succesen?

- Hårdt slidt og så gode folk omkring. En ejer (red: Bitten & Mads Clausens Fond) og ansatte der også vil det, sagde Jesper Koch og takkede samtidig sin familie for opbakningen.

Sønderjyske Jesper Koch har gennem årene startet flere restauranter sammen med sine brødre herunder Restaurant Koch, Frøken Koch, Kocherier, Vin og Vin brødrene Koch og Det Glade Vanvid. Han åbnede i 2019 Syttende i Sønderborg, hvor han også bor med sin familie.

Hvad så nu?

- Vi fortsætter det hårde arbejde. Jeg er slet ikke mæt endnu. Vi går efter to Michelin-stjerner til Syttende og Sønderborg. Det vil gøre mig endnu mere stolt, siger Jesper Koch, som fejrede Michelin-stjernen sammen med sin højre hånd Peter Rødsgaard, venner, familie og ansatte.

- Vi skal hygge os og have en rigtig god aften. Jeg skal først flyve i morgen tidlig klokken syv, sagde den glade mesterkok.

Prisbelønnet kok

Jesper Koch har tidligere vundet titlen "Årets Kok" for professionelle kokke i 1999 og 2000. I 2004 modtog han Dansk Gastronomisk Akademis hædersdiplom. Han er også forfatter til flere kogebøger som "Koch og Krone", "Sunde kocherier" og "Appetit på livet".

Syttende blev kåret som årets nye restaurant 2020 og Jesper Koch årets kokkeprofil af restaurantguiden White Guide. Syttende var desuden med i opløbet til titlen årets restaurant. I slutningen af juni blev Jesper Koch kåret til Kokkenes Kok 2020 af Fonden Dansk Gastronomi.

Den kendte kok Jesper Koch fortæller om, hvor langt restaurantkonceptet er på Hotel Alsik, som åbner til maj. Han er superviser på restaurantdriften. Foto: Timo Battefeld

Alsik er ejet af Bitten & Mads Clausens Fond. Det blev indviet maj 2019 og er med sine 24.800 kvadratmeter, 70 meter og 19 etager både det største hotel i det dansk-tyske grænseland og blandt de største hoteller i Danmark.

Et besøg på Syttende omfatter en menu med 17 serveringer. Også vinkortet er særdeles omfattende med flere end 1.200 udvalgte vine. Restauranten har blot syv borde samt det private spiserum Chambre.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Børnehaveleder frifundet for vold mod lille dreng: Faderen kunne ikke rumme frifindelsen

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjyske Fodbold

Genlæs livebloggen: SønderjyskE tabte i Aarhus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

SønderjyskE hænger fast i bunden efter bleg præstation i Aarhus

Aabenraa

47-årig mand forbrændt: Hjemmelavet fyrværkeri selvantændte

Sønderjyske Fodbold

Michael Boris havde forventet mere af sine spillere

Sønderborg

Massive protester mod biogasanlæg i Kværs: 44 indsigelser mod ny miljørapport

Kultur For abonnenter

Sophies far er 69 år og ramt af demens: Min første tanke var, at der må da være nogen, som kan fikse ham

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Sikker sejr over Fredericia: Nu er Ribe-Esbjergs sæson for alvor i gang

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Brandstifter dømt - løb efter vidner med kokkekniv

Sport

Chris Anker Sørensen bliver begravet i stilhed

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Videoanalyse: Derfor tabte SønderjyskE i Aarhus

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterbogen: De store lyspunkter manglede mod AGF

Sønderjyske Ishockey For abonnenter

En hård skæbne: SønderjyskE tabte igen, men holdet leverede faktisk en fin præstation

Annonce