Annonce
Sønderborg

Jesper Koch og Syttende gør det: Sønderborg-restaurant får en Michelin-stjerne

Jesper Koch (tv.) og Peter Rødsgaard (th.) står bag Syttende på hotel Alsik. Pr-foto
Syttende på hotel Alsik i Sønderborg fik tildelt en af de prestigefyldte og eftertragtede Michelin-stjerner mandag aften ved en ceremoni i den norske havneby Stavanger.

Sønderjylland: Der blev skrevet sønderjysk madhistorie mandag aften i norske Stavanger, da årets Michelin-stjerner blev uddelt ved et show. Her fik Syttende beliggende i hotel Alsik i Sønderborg den første sønderjyske Michelin-stjerne nogensinde.

- Vi er så stolte alle sammen. Beærede. Det er så fantastisk, at det kan lade sig gøre på den korte tid. Fantastisk, sagde en tydeligt rørt Jesper Koch, da JydskeVestkysten fangede ham over telefonen.

Vi fortsætter det hårde arbejde. Jeg er slet ikke mæt endnu. Vi går efter to Michelin-stjerner til Syttende og Sønderborg

Jesper Koch

Jesper Koch har været leder på restauranter og hoteller både i indland og udland blandt andet Auberge de l’ill og Molskroen, ligesom han er dommer i tv-programmet Masterchef på TV3. I 2019 åbnede han Syttende på hotel Alsik i Sønderborg.

Annonce

Hvad opskriften på succesen?

- Hårdt slidt og så gode folk omkring. En ejer (red: Bitten & Mads Clausens Fond) og ansatte der også vil det, sagde Jesper Koch og takkede samtidig sin familie for opbakningen.

Sønderjyske Jesper Koch har gennem årene startet flere restauranter sammen med sine brødre herunder Restaurant Koch, Frøken Koch, Kocherier, Vin og Vin brødrene Koch og Det Glade Vanvid. Han åbnede i 2019 Syttende i Sønderborg, hvor han også bor med sin familie.

Hvad så nu?

- Vi fortsætter det hårde arbejde. Jeg er slet ikke mæt endnu. Vi går efter to Michelin-stjerner til Syttende og Sønderborg. Det vil gøre mig endnu mere stolt, siger Jesper Koch, som fejrede Michelin-stjernen sammen med sin højre hånd Peter Rødsgaard, venner, familie og ansatte.

- Vi skal hygge os og have en rigtig god aften. Jeg skal først flyve i morgen tidlig klokken syv, sagde den glade mesterkok.

Prisbelønnet kok

Jesper Koch har tidligere vundet titlen "Årets Kok" for professionelle kokke i 1999 og 2000. I 2004 modtog han Dansk Gastronomisk Akademis hædersdiplom. Han er også forfatter til flere kogebøger som "Koch og Krone", "Sunde kocherier" og "Appetit på livet".

Syttende blev kåret som årets nye restaurant 2020 og Jesper Koch årets kokkeprofil af restaurantguiden White Guide. Syttende var desuden med i opløbet til titlen årets restaurant. I slutningen af juni blev Jesper Koch kåret til Kokkenes Kok 2020 af Fonden Dansk Gastronomi.

Den kendte kok Jesper Koch fortæller om, hvor langt restaurantkonceptet er på Hotel Alsik, som åbner til maj. Han er superviser på restaurantdriften. Foto: Timo Battefeld

Alsik er ejet af Bitten & Mads Clausens Fond. Det blev indviet maj 2019 og er med sine 24.800 kvadratmeter, 70 meter og 19 etager både det største hotel i det dansk-tyske grænseland og blandt de største hoteller i Danmark.

Et besøg på Syttende omfatter en menu med 17 serveringer. Også vinkortet er særdeles omfattende med flere end 1.200 udvalgte vine. Restauranten har blot syv borde samt det private spiserum Chambre.

Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Sønderjyder med succes: Mesterkokke med Michelin-stjerner opvokset i samme mindre by

Danmark

Lørdagens coronatal: Antallet af indlagte falder til det laveste siden midt i august

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Efter en komplet makeover er graffitien tilbage på busstationen: - Det er jo noget svineri, og de tager mine penge

Vejen For abonnenter

Lottes lille datter kæmper med spiseproblemer: - Fagfolk siger, at hun kun lige spiser, så hun kan holde sig kørende og overleve

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter en trafikulykke

Billund For abonnenter

Se drone-video: Sådan ser Gyttegård Plantage og Grene Sande ud fra luften

EfB

Elias Sørensen: Vi var 10.000 gange bedre end dem i første halvleg

Billund For abonnenter

56-årige Mona drøner rundt i byen på el-scooter: Nu samler hun ind til afghanske flygtninge i Jelling

Sønderborg

Tandslet rammer plet: Kæmpe indsats fra byen og sponsorer skaber ny bymidte

Billund

Hotel Propellen er blevet solgt: Skifter ejer den 1. oktober

Haderslev For abonnenter

Kandis-sang og hunden Rocky reddede René fra at tage sit eget liv

Aabenraa

Tag stod til udskiftning: Fund af skimmelsvamp på specialskole kan sætte skub i renovering

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Strunck var et af lyspunkterne

Esbjerg

Pludselig dukkede fireårig pige alene op på skadestuen

Annonce