Annonce
Esbjerg

Joke eller grov nedgørelse i EfB-striden?: Sådan hilste EfB-fans i sponsorloge på belgisk søsterklubs sponsorer

En delegation bestående af sponsorer fra den belgiske klub KV Oostende, som også tilhører EfB's ejere, tog lørdag efter kampen mod Helsingør hjem fra Blue Water Arena med en noget speciel oplevelse, da nogle ungersvende fra en skybox gav deres mening til kende med det bare skind fra bagdelen. Belgierne, der på stadion havde givet støtte til den omdiskuterede træner Peter Hyballa, undrer sig over episoden. Privatfoto
KV Oostendes delegation fik lørdag aften en meget speciel hilsen fra en EfB-skybox. Belgiernes talsmand er ikke forarget, men han undrer sig over, at det skulle være almindelig dansk opførsel. I EfB tager direktøren klart afstand fra hændelsen – det samme gør lejeren af skyboxen, som tager det fulde ansvar.

Esbjerg: Da en delegation fra den belgiske klub KV Oostende lørdag aften skulle slutte en hyggelig dag på Blue Water Arena af med en straffesparkskonkurrence nede på grønsværen, kom de ud for en noget usædvanlig oplevelse.

Pludselig hørte de buldren på et vindue fra tribunen, og da de kiggede op, så de tre mænd vise bar bagdel ud mod banen - typisk som en joke eller en grov nedgørelse af de personer, det går ud over.

Belgiernes talsmand, Thorsten Theys, beretter om forbløffelse mere end forargelse i gruppen af sponsorer, der var i Esbjerg for at besøge den nyeste klub købt op af det amerikanske firma PMG. Men han var dog ikke mere forbløffet, end at han nåede at tage et billede af det opsigtsvækkede optrin.

Annonce

Timer før -  under selve kampen mellem EfB og Helsingør - markerede belgierne deres støtte til EfB's tyske træner, Peter Hyballa, ved at  brede tre tyske flag ud på tilskuerpladserne, da EfB-holdet og Peter Hyballa kom på banen.

Moone eller måne

  • Moone er at vise bagdel. Måne er en fordanskning af det engelske moone. 
  • Ofte mooner man for at vise sin afsky eller for at signalere at man "skider på" dem, man mooner. Dette kan – alt efter situationen – tolkes som en joke eller som en særdeles grov nedgørelse. 
    Wikipedia

Om episoden med de nøgne bagdele siger den belgiske talsmand:

- Vi kunne da sagtens grine ad det, og det var ikke nogen, der følte sig krænket, men vi undrede os godt nok over, hvorfor det var nødvendigt at gøre det, og jeg synes da, at andre skal have lov til at se, hvordan nogle af EfB’s sponsorer opfører sig over for klubbens gæster. Er det virkelig dansk kultur, spørger Thorsten Theys, der får lyst til at brede begivenheden lidt ud og sætte den i relation til en af de mange historier, der har gået om den dårlige stemning i EfB’s omklædningsrum.

- Jeg kan jo forstå efter at have været her i landet i nogle dage, at det, at fitnesstræneren i EfB har bedt spillerne tage deres t-shirt af for at blive fotograferet, så de kan følge med i deres egen fysiske udvikling, har ført til voldsom forargelse og modstand mod trænerteamet. Så må det her da være endnu værre, eller har danskerne to standarder for, hvordan man har det med den slags, siger Thorsten Theys, der er meget spændt på at høre, hvilke sanktioner der venter de tre mænd fra EfB’s side.

Her fastslår direktør Brian Knudsen, at han tager afstand fra episoden.

- Det er en både skuffende og utilstedelig måde at opføre sig på, siger han, men klubben har pt. ikke til sinds at iværksætte sanktioner mod personerne bag de eksponerede bare numser.

- Det er en lejet skyboks, og hvad der skal ske, må være op til lejeren og jeg er helt sikker på, at lejerne af skyboksen er ansvarlige og tager de nødvendige skridt, siger EfB-direktøren.

Og hændelsen kommer ikke til at gentage sig, understreger lejeren af skyboxen, Ejgil Egsgaard, stifter af den landsdækkende sikringskoncern Telesikring. Han havde selv forladt skyboxen, da fire unge mænd, som var gæster i skyboxen, trak bukserne med.

- Men det ændrer ikke ved, at jeg tager det fulde ansvar. Det, der er sket, er langt over grænsen for ordentlig og almindelig opførsel – også trods de unge menneskers skuffelse, frustration og vrede over, hvad der i øjeblikket sker i deres klub. Vi tager en alvorlig snak med dem, siger Ejgil Egsgaard, der dog er ked af, at talsmanden for den belgiske delegation udtrykker skuffelse over, hvordan EfB’s sponsorer gebærder sig overfor klubbens gæster:

- Talsmanden ved jo formentlig godt, hvis han tænker sig om, at en sponsor næppe står bag, men at det var unge mænd, som var gæster hos os. Det ændrer dog ikke ved, at det der er sket, ikke er i orden, siger han.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Stor vognmand lander rekordregnskab på over 23 mio. kroner i kølvandet på politianmeldelse og sager om løndumping

Esbjerg For abonnenter

Vores madanmelder giver seks stjerner til klassisk badehotel: Maden er i top, betjeningen er i særklasse og indretningen er lige i øjet – det er rejsen værd

Haderslev For abonnenter

Kørelærer snød køreskolen: Elever satte penge for køretimer direkte ind på lærerens eller hans kone konto

Erhverv For abonnenter

Populær campingplads tjente millioner trods byggeprojekter: - Anne og Jonas har haft én uges ferie i fem år

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Varde For abonnenter

Omstridt dyrepark kendt delvist skyldig i at overtræde lov om velfærd for dyr og i at ignorere myndighedernes krav om byggestop

Aabenraa For abonnenter

Steen fik den bedst tænkelige fødselsdagsgave: Efter tre års kamp med kommunen kan han nu få livet tilbage

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Haderslev

Det kan blive svært at finde en seng i pinsen: Store begivenheder sætter pres på hotellerne

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

Vejen

Der bliver ingen handel med vej ved populært marked: Kommunen afviser at sælge

Annonce