Annonce
Aabenraa

Jollehavn er ommer: Den er kendt ulovlig i klagenævn

Rent juridisk er den gal med tilladelsen til at bygge jollehavn ved Loddenhøj, mener Miljø- og Fødevareklagenævnet. Rent fysisk har havnen det heller ikke så godt efter blæsevejret for nylig. Foto: Outdoor Studio
Loddenhøj Jollehavn fik for snart to år siden forlænget sin tilladelse hos Kystdirektoratet. Men det skete ikke efter foreskrifterne, siger Miljø- og Fødevareklagenævnet. Nu ligger jollehavnen der, men den er ulovlig.

LODDENHØJ: I sommeren 2020 stod den der omsider - jollehavnen ved Loddenhøj Strand, som har været i støbeskeen i omkring otte år.

Men nu viser det sig, at den tilladelse, som foreningen Loddenhøj Jollelaug fik af Kystdirektoratet til at opføre jollehavnen, var ulovlig.

Nærmere bestemt er det forlængelsen af tilladelsen, som blev givet af Kystdirektoratet i 2019, der er ulovlig. Det fastslår Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Annonce

Nævnet har derfor hjemsendt sagen til fornyet behandling i førsteinstansen, som det hedder - det vil sige i Kystdirektoratet.

Den afgørelse kommer bag på formanden for Loddenhøj Jollelaug, Carsten Lau Kjærgaard.

- Da tilladelsen kom, fik vi at vide, at den klage, som var sendt til Miljø- og Fødevareklagenævnet, ikke havde opsættende virkning. Derfor gik vi i gang med at bygge jollehavnen. Vi gjorde det, vi fik lov til, pointerer han.

Carsten Lau Kjærgaard ser sagen som en tvist mellem to statslige myndigheder.

- Vi er ikke part i den sag. Det må nu være op til Kystdirektoratet at lovliggøre jollehavnen. Hvis det kræver, at vi indsender nogle flere ansøgninger, så må vi gøre det, siger han.

Miljø-redegørelsen

Grunden til, at Miljø- og Fødevareklagenævnet nu siger, at tilladelsen til jollehavnen blev givet på et ulovligt grundlag, er den, at der i 2019 ikke blev lavet nogen ny VVM-screening - det vil sige undersøgelse af jollehavnens indvirkning på miljøet.

Det blev der ganske vist i 2014, da jollelauget fik den oprindelige tilladelse til at etablere en jollehavn ved Loddenhøj. Men sådan en undersøgelse er forældet efter tre år, og så skal der laves en ny.

- Vi kunne jo ikke komme i gang med at etablere jollehavnen, efter vi fik den oprindelige tilladelse, fordi der blev klaget over lokalplanen. I mellemtiden udløb tilladelsen, så den måtte fornys, forklarer Carsten Lau Kjærgaard.

Annonce

Bekymrende

Klagen til Miljø- og Fødevareklagenævnet er indgivet af Foreningen Bevar Loddenhøj Naturstrand, som hele tiden har kæmpet imod at få en jollehavn placeret på stranden ved Loddenhøj.

Birte Schultz, der er talsmand for foreningen, er ikke overrasket over, at klagenævnet har kendt tilladelsen ulovlig.

Det forkerte sted

Foreningen Bevar Loddenhøj Naturstrand mener ikke, at stranden ved Loddenhøj egner sig til en jollehavn på grund af de strømningsforhold, der er i vandet ud for Loddenhøj.

I følge foreningen kom der bevis for påstanden, da der samlede sig en masse tang på stranden efter den første stom i efteråret.

Foreningen mener ikke, at de nuværende badeforhold på stranden syd for jollehavnen lever op til de løfter, der blev givet fra kommunens og jollelaugets side.

- Det er dybt bekymrende, at vi har et statsligt system, der fagligt set fungerer så dårligt, siger hun med henvisning til Kystdirektoratets behandling af sagen.

Foreningen Bevar Loddenhøj Naturstrand mener ikke, at naturforholdene ved Loddenhøj egner sig til, at der kan etableres en jollehavn ved standen.

- Vi føler jo ikke, at der nogen sinde er blevet lyttet til os hos kommunen og Kystdirektoratet. Vi har jo sagt, at tilladelsen ikke bare kunne forlænges. Men man har i den grad villet det her politisk, fastslår Birte Schultz.

- Nu har vi en ny situation, og jeg mener, at politikerne bør benytte denne lejlighed til at tage alle parter med på råd og finde ud af, hvordan vi kan få genskabt stranden ved Loddenhøj. Vi bør bruge alle vores gode energier til at finde en løsning, tilføjer hun.


Vi fik at vide, at den klage, som var sendt til Miljø- og Fødevareklagenævnet, ikke havde opsættende virkning. Derfor gik vi i gang med at bygge jollehavnen.

Carsten Lau Kjærgaard, formand for Loddenhøj Jollelaug


Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Haderslev

Hvad skal der ske med tidligere rådhus: 114 ungdomsboliger eller en nedrivning?

Annonce