Annonce
KIF Kolding

JV erfarer: KIF Kolding henter islandsk målmand og sender svensker til Holstebro

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger henter KIF den islandske målmand Ágúst Elí Björgvinsson hos den svenske mester Sävehof, mens Rickard Frisk er på vej til TTH Holstebro. Foto: Ole Nielsen.
Ifølge JydskeVestkystens oplysninger kan KIF Kolding snart præsentere Agust Eli Björgvinsson, der har islandsk landsholdserfaring, som ny målmand. KIF forhandler desuden med Ribe-Esbjerg-målmand Tim Winkler. Svenske Rickard Frisk er på vej til TTH Holstebro.

KIF KOLDING: En større målmandskabale er i gang hos KIF Kolding.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger kan klubben inden længe præsentere Agust Eli Björgvinsson som ny målmand. Den 24-årige målmand blev svensk mester med Sävehof i sidste sæson og var en del af bruttotruppen på det islandske landshold før EM i håndbold. Han var med Island ved VM i Danmark og Tyskland sidste år.

Han meddelte allerede i december, at han forlader den svenske mesterklub efter indeværende sæson.

Både svenske Rickard Frisk og den danske veteran, Anders Petersen, har kontraktudløb til sommer, og det er klubbens prioritet at udskifte dem begge. Derfor er KIF også i forhandlinger med Tim Winkler, der har kontraktudløb hos Ribe-Esbjerg efter denne sæson. Den aftale håber klubben ifølge JV's oplysninger at få lukket. JV erfarer, at Winkler er førsteprioritet, men at klubben gennem længere tid også har været i kontakt med Århus-målmand Rene Villadsen. Villadsen har slet ikke spillet for Århus i denne sæson, efter han vendte hjem fra et lejeophold hos Leipzig i Tyskland. Århus-træner Erik Veje Rasmussen har givet 33-årige Villadsen frie hænder til at finde en ny klub, men målmanden er løntung, hvilket skal være årsagen til, at KIF Kolding ikke allerede har indgået en aftale med ham.

Annonce

Frisk til Holstebro

Mens Tim Winkler er førstevalg som kommende makker til Agust Eli Björgvinsson, tyder alt på, at Anders Petersen indstiller karrieren til sommer. Petersen havde allerede stoppet karrieren ganske kortvarigt, da KIF for halvandet år siden manglede en målmand, og han bekræfter over for JV, at et nyt karrierestop kan være på vej.

Til gengæld har svenske Rickard Frisk formentlig mange år tilbage af sin karriere, og JV erfarer, at svenskeren efter to sæsoner i Kolding skifter til TTH Holstebro. Vestjyderne er netop KIF's modstander på fredag, og det vil være mod normal kutyme, hvis et klubskifte bliver offentliggjort inden de to klubbers indbyrdes kamp.

JV var til KIF-træningen tirsdag formiddag. Det var Frisk derimod ikke, og cheftræner Ulf Sivertsson fortalte, at svenskeren havde fået fri af private årsager.

Og det er ikke, fordi han er til fotograf i Holstebro?

- Nej, det er noget andet, konstaterede Sivertsson.

Hverken han eller KIF-direktør Christian Phillip ønsker at kommentere JydskeVestkystens oplysninger om udskiftningerne på målmandspositionen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Annonce