Annonce
112

Kærestesorger i opgangen: Nedtrykt 26-årig tilstod brandstiftelse i boligblok

Brande i etageejendomme med beboelse udløser altid store redningsindsatser med brandvæsen, ambulancer og politi. Heldigvis kom ingen til skade ved en brand i et soveværelse på anden sal i blokken Hans Tausens Vej 13 torsdag aften. Foto: Local Eyes
26-årig tilstod brandstiftelse til politiet, men nægter nu og siger, at han intet kan huske fra branden i sit soveværelse på Hans Tausens Vej, hvor to opgange måtte evakueres og døre sprænges.

Esbjerg: Et stormfuldt kæresteforhold mellem to yngre esbjergensere førte efter alt at dømme til en tragisk brand torsdag aften.

Den voldsomme brand med evakuering af beboere i to opgange ved Hans Tausens Vej 13 skyldtes formentlig, at det unge par kom op at skændes i en lejlighed under en drukfest ved 18-tiden i opgangen, hvor de to bor overfor hinanden på anden sal.

En deltager i festen har fortalt, at den 26-årige mand var oprørt og nedtrykt over kærestesorger.

- Han sagde, at han ville ”begå selvmord ved at brænde det hele ned”, har han forklaret til politiet.

Den 26-årige blev allerede under branden anholdt, da han var meget fuld og virkede ked af det, da han sad på græsset uden for den brændende boligblok. Here tilstod han flere gange brandstiftelsen i sin egen lejlighed overfor politifolkene.

Annonce

Han sagde, at han ville ”begå selvmord ved at brænde det hele ned”.

Deltager i drukfest for ven forlod festen

Men ved et timelangt grundlovsforhør fredag middag kunne han intet huske om minutterne omkring brandens opstået i soveværelset. Derfor nægtede han sig skyldig i brandstiftelse.

- Jeg var meget fuld og lå og sov i min sækkestol i soveværelset, var alt, hvad han kunne fortælle i retten.

Dommer Gitte Nymand mente efter hans tidligere tilståelser og forklaringer fra deltagerne i drukfesten, at der er "bestyrket mistanke" for, at han havde tændt ild i sin lejlighed.

Til gengæld mente hun ikke, at ilden i lejligheden havde været livstruende for beboerne, så hun valgt at løslade den sigtede. Han kan dog vente en retssag om brandstiftelsen.

I retten kom det frem, at den 26-årige allerede fra morgenstunden havde røget hash, og hen på aftenen sad han og hans kæreste i hendes lejlighed sammen med to andre. Den 26-årige havde drukket vodka, og alle i lejligheden var voldsomt berusede.

Kæresteforholdet mellem de to i opgangen er meget svingende. Når den 26-årige og hans kæreste drikker, skændes de og slår tit op med hinanden. De skændtes også torsdag, indtil den 26-årige gik alene over i sin lejlighed.

Ifølge et af vidnerne med ordene: "Det er længe siden, jeg har set ilden". Vidnet har fortalt, at den 26-årige truede med at begå selvmord " ved at brænde det hele ned".

Kort efter går kvinden i det stormfulde parforhold over i lejligheden for at blive gode venner med kæresten, men opdager, at der er ild i sengen i soveværelset. De andre kammerater kommer til, og de forsøger at slukke ilden med en gryde vand.

Men der er ild i hele sengen, og de forlader lejligheden og ringer efter brandvæsenet.

Da politiet kort efter sigter den 26-årige for brandstiftelse, indrømmer han, at han har sat ild til seng, fordi han ikke havde lyst til at leve længere.

Den sigtedes forsvarer, Finn Andersen, luftede i retten muligheden for, at en oplader til en telefon, som blev fundet nedsmeltet i sengen, kunne være brandårsagen.

Sydvestjysk Brandvæsens indsatsleder og en røgdykker fastslog imidlertid torsdag aften, at alt tydede på, at branden var påsat.

Omkring 12 beboere fra fem-seks lejligheder blev evakueret af politi og brandvæsen. I flere tilfælde måtte man "lægge døren ned", som det hedder i fagsproget, når man sprænger hoveddøren for at få folk ud eller tjekke en lejligheden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce