Annonce
Vejen

Kørestolsbruger ramt af bil: Borgere kræver cykelsti

Sådan ser Ole Gotveds kørestol ud efter uheldet på Låsledvej lørdag. Hans datter, Gudrun, håber, at der snart bliver etableret en cykelsti på ruten. Privatfoto
Lørdag eftermiddag blev Gudrun Gotveds far, Ole Gotved, ramt af en bil på Låsledvej ved Brændstrup. Nu mener hun og andre borgere i landsbyen, at det er på høje tid, at trafiksituationen mellem Brændstrup og Gram forbedres.

BRÆNDSTRUP: Det var nær endt helt galt for 83-årige Ole Gotved, da han lørdag blev offer for en ulykke på Låsledvej mellem Brændstrup og Gram.

Ole Gotved er kørestolsbundet efter en ulykke på motorcykel, så han kommer kørende ad Låsledvej i retning mod Brændstrup efter en tur i skoven. I sin motortrukne kørestol er han at betragte som en fodgænger, så han skal holde sig i venstre side af vejen med retning mod trafikken.

Her bliver han opmærksom på en modkørende bil, der på grund af trafik ikke kan trække ud på midten af vejen og undvige ham. Det lykkes ikke for bilen at standse, og Ole bliver ramt af sidespejlet i ansigtet.

Han er stadig indlagt, men er efter omstændighederne sluppet billigt, fortæller Oles datter, Gudrun Gotved.

- Men nu må det altså snart være på tide, at der bliver anlagt en cykelsti. Tænk, hvis det ikke var min far i sin kørestol, men en barnevogn, der kom kørende, siger hun.

Et spørgsmål om prioritering

Og Gudrun er ikke ene om at efterspørge en cykelsti på ruten. I Facebookgruppen ”Os fra Brændstrup” udtrykker flere et ønske om at forbedre trafiksikkerheden mellem Brændstrup og Gram med en cykelsti.

Ifølge Vagn Sørensen (V), der er byrådsmedlem og formand for teknik- og miljøudvalget i Vejen Kommune, har kommunen for få midler til at imødekomme efterspørgslen med det samme.

- Jeg kan sagtens forstå deres frustration. Vi har jo rigtig mange strækninger i kommunen, der kunne have godt af en cykelsti, men man har vurderet, at der er andre strækninger med større behov. Det er en prioritering, siger Vagn Sørensen.

Han henviser til Vejen Kommunes ”Cykel Ruteplan,” hvor en mulig 1,9 kilometer lang dobbeltrettet cykelsti fra Brændstrup mod Gram via Låsledvej har ”høj” prioritet.

Ifølge udvalgsformanden bliver prioriteringerne i planen løbende justeret på baggrund af blandt andet ulykkesregistrering og borgerhenvendelser.

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Fem børn mistede deres mor: 35-årige Nanna døde på sin søns fødselsdag

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen For abonnenter

20-årige Mathilde var halvanden time fra at dø: Nu er hun tjener med en halv arm

Vejen For abonnenter

Nadja vejede 186 kilo og fandt trøst i mad: - Folk så overhovedet ikke mig, de så bare min krop som et problem, der skulle ordnes

Tyskland

Tyskland går til valg: De unge må vente på den store omvæltning

Tønder For abonnenter

Mere end hver tyvende borger i Tønder Kommune er dårlig betaler viser ny analyse

Aabenraa

Bil bragede ind i traktor: Promillen var over det tilladte

Haderslev For abonnenter

Mor og datter stiller op til valget som debutanter: - Vi er rå og nye

Vejen For abonnenter

Mark voksede op i skyggen af et alkoholmisbrug, men har fundet et frirum i kunsten: - Det er befriende at kunne koble af og afreagere

Danmark

Dall: Pludselig er de socialdemokratiske ministre blevet meget bevidste om at tale om 'skatteydernes kroner'

Danmark

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Danmark

Gigantisk donation: Lego Fonden giver en milliard kroner til covid-19-ramte børn

Debat For abonnenter

Kommentar: De Konservative og Nye Borgerlige er tæt på at sikre LA-viceborgmesters plads i byrådet

Team Esbjerg

Tidligere Team Esbjerg-målvogter er ikke i tvivl: De skal kunne vinde over Buducnost

Annonce