Annonce
Kolding

Kampvalg i Kolding: Eva Kjer går efter borgmesterposten

- Nu har jeg knoklet for Kolding i næsten 30 år på Christiansborg, og nu er jeg klar til at gøre det i en anden sammenhæng. Men det er jo helt og aldeles Venstres medlemmer, der afgør, om det bliver sådan, siger Eva Kjer. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er udsigt til, at byrådsvalget i Kolding Kommune bliver et præsidentvalg i miniversion. Nu meddeler en af Folketingets veteraner med adskillige ministerposter bag sig, Eva Kjer Hansen, at hun går efter at blive borgmester i Kolding. Det samme gør SF's eks-udenrigsminister Villy Søvndal.

Kolding: Det bliver efter alt at dømme to tidligere meget indflydelsesrige ministre, der kommer til at tage det helt store slag om borgmesterposten i Kolding ved byrådsvalget næste år.

Nu melder Koldingkredsens folketingsmedlem gennem 30 år, Eva Kjer Hansen, nemlig ud, at hun er parat til at stille op som borgmesterkandidat i sin valgkreds. 56-årige Eva Kjer Hansen har blandt andet været social- og ligestillingsminister, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri og miljø- og fødevareminister i Anders Foghs og Lars Løkke Rasmussens regeringer.

Dermed er der udsigt til, at hun og SF’s 68-årige Villy Søvndal, der er tidligere udenrigsminister, partiformand og nuværende regionsrådsmedlem i Region Syddanmark, bliver valgets hovedpersoner i Kolding. Villy Søvndal sagde så sent som i fredags på et pressemøde, at hans beslutning om at stille op som borgmesterkandidat i Kolding nu er definitiv.

Annonce

Kampvalg i Venstre

Eva Kjer Hansen bekræfter onsdag overfor JydskeVestkysten, at hun er klar til at påtage sig opgaven som Koldings førstekvinde og sit partis frontfigur i Kolding efter Jørn Pedersen (V), der for nylig meddelte, at han ikke genopstiller efter 12 år som borgmester.

- Det er rigtigt, at jeg har haft et utal af henvendelser, siden Jørn Pedersen meddelte, at han ikke genopstiller. Og det er rigtigt, at jeg tager imod opfordringen og stiller mig til rådighed. Nu har jeg knoklet for Kolding i næsten 30 år på Christiansborg, og nu er jeg klar til at gøre det i en anden sammenhæng. Men det er jo helt og aldeles Venstres medlemmer, der afgør, om det bliver sådan, siger Eva Kjer Hansen, der i øjeblikket er ved at afsætte sin bolig i Aabenraa for at flytte til Kolding.

Eva Kjers udmelding betyder, at valget i Kolding Kommune formentlig ikke kun bliver noget, der minder om et præsidentvalg i miniudgave. Den betyder også, at der bliver kampvalg internt i Venstre i Kolding, når partiets medlemmer skal vælge deres nye borgmesterkandidat på en generalforsamling i oktober.


Vi har haft en stærk borgmester i Kolding i 12 år i Jørn Pedersen. Nu skal vi have fundet en afløser, som kan løfte Kolding op på næste niveau. Det mener vi, at Eva er den rette til.

Henrik Nielsen, byrådsmedlem for Venstre i Kolding


Allerede dagen efter, at Jørn Pedersen den 24. august offentliggjorde sin afgang, sagde formanden for Venstres 12 mand store byrådsgruppe, 43-årige Jakob Ville, at han stiller sig til rådighed som sit partis næste borgmesterkandidat.

Det har ingen i gruppen hidtil rigtig forholdt sig til.

Annonce

Fire-banden

Men nu siger fire af byrådsgruppens medlemmer, Birgitte Kragh, Eea Haldan Vestergaard, Asger Christensen, som i øjeblikket har orlov fra byrådet på grund af sit medlemskab af EU-Parlamentet, og Henrik Nielsen, at de ønsker Eva Kjer Hansen som Venstres nye frontfigur.

- Vi har haft en stærk borgmester i Kolding i 12 år i Jørn Pedersen. Nu skal vi have fundet en afløser, som kan løfte Kolding op på næste niveau. Det mener vi, at Eva er den rette til, siger Henrik Nielsen.

Eva Kjer Hansen

Født 22. august 1964, opvokset i Hellevad og bor i Aabenraa.

Student fra Aabenraa Statsskole og cand. polit.

Datter af landmand Hans Hansen og Ellen Kjer Hansen, mor til tre døtre.

Medlem af Venstres Ungdoms landsstyrelse 1982-1985.

I 1985 blev hun Venstres folketingskandidat i Haderslev, fra 1990 i Kolding.

Blev valgt til Folketinget første gang i 1990 og sad samtidig i perioden 1994-1999 i EU-Parlamentet.

Har flere ministerposter bag sig - bl.a. socialminister og minister for ligestilling, minister for fødevarer, fiskeri og landbrug, miljø- og fødevareminister og minister for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

 Eva Kjer Hansen fik 2864 personlige stemmer i Kolding Kommune ved Folketingsvalget i 2019.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Vildtkonsulent om blodigt fåredrab ved Nymindegab: Det kan næsten ikke være andet end et ulveangreb

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Esbjerg

Esbjerg-virksomhed med flere end 1000 ansatte er blevet handlet

Billund

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Så nemt er det at købe ulovligt fyrværkeri på nettet: - Det kan rive både arme og ben af, hvis noget går galt

Aabenraa For abonnenter

Tre meter lang fiskefilet sætter sindene i kog: Er det kunst?

KIF Kolding For abonnenter

Ny slem dukkert til KIF Kolding

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg For abonnenter

Der pibler gult vand op fra undergrunden og ødelægger belægning: Der er ingen lette løsninger

Esbjerg For abonnenter

Bekymrede borgere reagerer: Hvorfor gør de ikke noget ved den bro?

Sydjylland For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Annonce