Annonce
Kolding

Kandidat nummer tre springer ind i kampen om toppost hos S i Kolding

51-årige Birgitte Munk Grunnet går efter at blive borgmesterkandidat for Koldings socialdemokrater. Nu er tre kandidater på vej i kampvalg.

Kolding: For første gang nogensinde skal Koldings socialdemokrater ud i et kampvalg for at finde deres næste borgmesterkandidat, og de får ikke bare to, men tre kandidater at vælge imellem.

Nu springer 51-årige Birgitte Munk Grunnet fra Vamdrup nemlig ind i arenaen, hvor det 23-årige byrådsmedlem Elvis Comic og partiorganisationens 25-årige formand, Filip Bekic, allerede har gjort deres entré. Birgitte Munk Grunnet har først for ganske nylig meldt sig ind i Socialdemokratiet og gjort op med sig selv, at hun er klar til indtage topposten for sit parti, hvis flertallet af de cirka 430 medlemmer ønsker det.

- Folk, der kender mig, er ikke overraskede. De ved, at jeg er et holdningsmenneske, og at jeg har et kæmpe engagementet i samfundet omkring mig, siger hun.

Birgitte Munk Grunnet

  • Birgitte Munk Grunnet er 51 år og mor til Mathilde på 15 år og Cecilie på 11 år.
  • Cand. scient i offentlig forvaltning og administration fra Aalborg Universitet, næstformand i Vamdrup Skoles bestyrelse, medlem af EWII's repræsentantskab, chefkonsulent på Sundhedscentret i Kolding Kommune.
  • Født i Kolding og har boet i Lejrskov, Lunderskov og nu Vamdrup. Faderen, Steen Munk Olsen, var elektromekaniker og fabrikschef og i nogle år kredsformand og byrådsmedlem for Socialdemokraterne i Vamdrup, moderen var kontoransat i Lunderskov Kommune.
  • Gik på Skanderup Friskole, Lunderskov Skole og Munkensdam Gymnasium.
  • Har tidligere arbejdet ved AF i Vejle Kommune, Kolding Sygehus, Haderslev Kommune, Vejdirektoratet, Region Syddanmark og udviklingsafdelingen i social- og sundhedsforbaltningen i Kolding.

Skulle modnes

Birgitte Munk Grunnet er uddannet cand. scient i offentlig administration og forvaltning fra Aalborg Universitet, næstformand i Vamdrup Skoles bestyrelse, chefkonsulent i Sundhedscentret i Kolding og alenemor til to piger på 11 og 15 år.

Allerede for 11 år siden snusede hun til politik og meldte sig midlertidigt ind hos S, men indså så, at det var der ikke tid nok til med to små børn.

For to år siden blev gnisten tændt igen, da hun skrev en artikel om de unges liv i Vamdrup, hvor en lille gruppe skabte stor ballade.

- Det skabte stor debat, og dér begyndte jeg at tænke politik igen. Jeg fik også opfordringer til at stille op som spidskandidat, men det har lige skulle have tid til at modnes i mig. Nu er jeg klar, og jeg synes også, at partiets medlemmer skal have en kvinde at vælge imellem, siger Birgitte Munk Grunnet, der først for en uges tid siden genoptog sit medlemsskab hos Socialdemokratiet.

Annonce

Godt hold

Hvordan kommer dit engagement i dine omgivelser til udtryk?

- Det gør det for eksempel ved, at jeg spørger ind til, hvad der sker, og giver udtryk for mine holdninger, når jeg møder vores lokale politikere.

Hvis du kommer i byrådet, hvad vil du så arbejde for?

- Jeg vil arbejde for gode politiske processer. Som borger synes jeg for eksempel ikke, at den første proces om havnen var køn. Den var ikke inddragende, og man havde ikke spurgt dem, det handler om. Og det er man nødt til, hvis interesserne skal mødes, og vi skal skabe den nødvendige sammenhængskraft i vores kommune, siger Birgitte Munk Grunnet.

Spidskandidaten fremhæver også, at hun ønsker "at have og bevare en god velfærd".

- Det gør vi ved at øge bosætningen og trække flere virksomheder til. Helt lavpraktisk handler det om, at der skal være byggegrunde nok. Og så der være nogle gode vilkår der, hvor man bor overalt i kommunen. Vi har jo et fantastisk uddannelsesmiljø og nogle fantastiske kulturtilbud - men de skoler, der ikke ligger i centrum, har ikke råd til at transportere deres elever ind til dem. Dér synes jeg, vi prikker til en forskellighed, og det, synes jeg, er ærgerligt.

Hvordan har du det med at skulle ud i kampvalg?

- Det bliver da spændende. Vi vil meget af det samme, og der er ingen uenighed. Så jeg tænker, at vi under alle omstændigheder bliver et godt hold i byrådet, siger Birgitte Munk Grunnet.

Annonce
Kolding For abonnenter

Sommerserie: Birgitte Grunnet elsker skaldyr om sommeren - og har set Spielberg-klassiker adskillige gange

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Taxaselskab får skarp kritik: Beskyldt for med vilje at glemme kunder ved grænsen

EfB For abonnenter

Peter Hyballa: Jeg må vide, hvem der er med mig, og hvem der er imod mig

EfB

Kommentar: Spillerne tabte - træneren vandt

Kolding

Nedlukningen af nattelivet har betydet markant færre voldsepisoder i Kolding

Vejen For abonnenter

Piben har fået en ny lyd: 36-årige Anne-Kathrine står bag orgelbrus og kormusik i Hovborg og Lindknud

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kolding

Næsten en tredjedel af beboerne i to områder i Kolding har ikke bestilt tid til vaccination

Indland

Sønderborg indfører badeforbud efter fabriksbrand

Sport

Mens du sov: Misser dansk OL-medalje med 15 hundrededele

Sønderborg

Storbrand fører til fiskedød i sø: Fjord er stadig i forureningsfare

Sønderjylland For abonnenter

Ægtepar dyster om de bedste skud: Lone går Hans Christian i bedene

Esbjerg For abonnenter

Hvorfor skal det tage så lang tid? En læser undrer sig over svar om Ribes nye bydel

Annonce