Annonce
Esbjerg

Kendt modefirma i Esbjerg med mange ansatte konkurs i coronakrise

Her på idylliske Skovridervej i Esbjerg har Marc Lauge ligget i mange år. Familievirksomheden har eksisteret i mere end 30 år. Arkivfoto: Orla Lund.
Den over 30 år gamle modevirksomhed i Esbjerg, Marc Lauge A/S, er under konkursbehandling. Familien bag indgav selv konkursbegæring til Skifteretten i Esbjerg.

Esbjerg: Bjarke Lauge Christensen og familiens 30 år gamle modevirksomhed, Marc Lauge A/S med 23 ansatte, blev den første virksomhed med adresse i Esbjerg, der bukkede under som en konsekvens af den økonomiske nedgang i kølvandet på coronakrisen.

Tirsdag kastede Bjarke Lauge Christensen og sønnerne Marc og Thomas håndklædet i ringen og lagde en konkursbegæring på bordet i Skifteretten ved Retten i Esbjerg.

Ifølge den af Skifteretten udpegede kurator, advokat Jan Bruun Jørgensen, partner hos Andersen Partners, har coronakrisen ramt Marc Lauge som det, han kalder for det "uheldige kinderæg", der i sidste ende har taget pusten fra ejernes kamp for igen at bringe modevirksomheden på fode.

Annonce

Marc Lauge

Marc Lauge er et modehus med over 30 års erfaring indenfor modetøj til kvinder.

Marc Lauge begyndte med at præge trends og sætte standard for kvalitet på jeans og over de seneste år har virksomheden udviklet egen kollektion.

Ifølge firmaets egen hjemmeside har man distribution i hele Norden samt Holland og Tyskland. Desuden driver man dattervirksomheder med butikker i Danmark, Norge og Tyskland.

Hele tre ting

- Familien har haft nogle svære år, som kombineret med corona-situationen nok har slukket deres optimisme, siger Jan Bruun Jørgensen og fortsætter:

- For det første forsvinder hele omsætningen ude i detailleddet, for det andet er der usikkerhed forbundet med varelageret, og for det tredje gør den samme usikkerhed sig gældende i forhold til værdierne i virksomhedens tilgodehavende. Det er det uheldige kinderæg, og disse usikkerheder har medført, at de nu siger stop, tror jeg.

Det esbjergensiske modefirma red ellers på toppen af bølgen, da firmaet for en del år siden anlagde tennisbane, beachvolleybane og golf-puttinggreen i tilknytning til det idyllisk lokaliserede firmadomicil i skoven på Skovridervej ved Tarp.

Med jeansmærket Marc Lauge som topbrand blev vækstprocenterne skrevet med to cifre, og firmaet skovlede penge ind. Men i de senere år har virksomheden befundet sig i strid modvind med markante underskud, og vejen mod en rekonstrueret og tilpasset modevirksomhed har været belagt med tvangsopløsning af selskaber og datterselskaber, der for et par år siden blev erklæret for konkurs.

For et par år siden meddelte Bjarke Lauge Christensen imidlertid, at virksomheden var på ret kurs, men senest udviste det netop offentliggjorte årsregnskab for Marc Lauge A/S et underskud på næsten syv millioner kroner.

Svært at sælge samlet

Ifølge Jan Bruun Jørgensen er Bjarke Lauge Christensen selv den største kreditor. Blandt andet fremgår det af selskabets årsrapport, at Marc Lauge Holding ApS har ydet et ansvarligt lån på ti millioner kroner til det nu konkursramte selskab. Derudover er der også noget gæld til banken.

De 23 ansatte i Marc Lauge A/S blev alle tirsdag opsagt og fritstillet, og yderligere tab af job bliver med stor sandsynlighed berørt, når en stribe danske datterselskaber skal forbi Skifteretten. Det drejer sig ifølge kurator om selskaber, der driver tøjbutikker, hvorfor mere end 50 personer i Danmark kan blive berørt.

Jan Bruun Jørgensen skal nu i gang med at danne sig et overblik over værdierne i konkursboet. Han skal herefter finde ud af, hvordan han får solgt værdierne. Han vurderer, at det kan blive vanskeligt at sælge konkursboet som en samlet pakke.

JydskeVestkysten har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarke Lauge Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce