Annonce
Sydjylland

Kendt storbonde investerer igen: Danmarks største svineproducent køber op i mælkelandbrug

Martin Lund Madsen blev især kendt i offentligheden, da han i 2018 afspærrede den nye Skovgårdsvej i Vejen, fordi han i Højesteret havde fået medhold i, at ekspropriationen af en del af hans jord til vejen var ulovlig. Arkivfoto: Martin Ravn
Martin Lund Madsen regnes som Danmarks største svineproducent, og han har nu øget sin ejerandel af Slovakiet Invest. Tidligere på ugen kom det frem, at han netop har rykket alle sine selskaber fra Esbjerg Kommune til Billund Kommune.

Landbrug: Den sydjyske storbonde Martin Lund Madsen har købt op i mælkelandbruget Slovakiet Invest. Det fremgår således af en registrering på cvr-registret, at et af Lund Madsens selskaber Ny Endrupholm Invest ApS øger sin aktieandel af Slovakiet Invest fra 15-20 procent til 67-90 procent, fordi den fynske landbrugsfamilie Lerche-Simonsen sælger sine ejerandele til den sydjyske storbonde. Det skriver Landbrugsavisen.

Slovakiet Invest havde i 2019 en bruttofortjeneste på 60 millioner danske kroner. Balancen i selskabet lød på 242 millioner kroner, og der er 174 medarbejdere ansat. Både i 2018 og i 2019 var der plusser på bundlinjen på henholdsvis 8,9 millioner kroner og 5 millioner kroner.

Martin Lund Madsen har over for Landbrugsavisen bekræftet købet, men han har ikke ønsket at kommentere yderligere. Arne Hviid og Dan Gørtz, som begge var aktionærer i Slovakiet Invest i forvejen, beholder ifølge cvr-registret deres andele.

Annonce

Kendt fra vejstrid

Martin Lund Madsen regnes for at være Danmarks største svineproducent, og han blev især kendt i offentligheden, da han i oktober 2018 valgte at spærre den nye vej Skovgårdsvej i Vejen, fordi han i Højesteret havde fået medhold i, at ekspropriationen af en del af hans jord til vejen var ulovlig.

Trods afgørelsen i Højesteret afgjorde Vejdirektoratet i oktober 2019, at Vejen Kommune havde handlet efter bogen, da den besluttede at ekspropriere Martin Lund Madsens jord, da der skulle bygges en ny vej, og derfor opgav storbonden striden.

Annonce

Flyttet til 'Lille Amalienborg'

Mandag kom det frem, at Martin Lund Madsen har rykket alle sine selskaber nordpå fra Esbjerg Kommune til Billund Kommune, hvor han for et par år siden købte Hedegaard ved Grindsted - i folkemunde kaldet 'Lille Amalienborg'.

I sit seneste offentliggjorte regnskab fra marts 2020 tjente Martin Lund Madsens selskab MLM Group A/S 73 millioner kroner efter skat. Selskabet producerer flere end 200.000 slagtesvin om året.

Ifølge MLM Groups regnskab beskæftiger selskabet op imod 100 ansatte, og selskabets egenkapital var med udgangen af det seneste offentliggjorte regnskab på næsten 200 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Så er brandårsagen fundet: Fire bekendte på vandretur forårsagede storbrand

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Annonce