Annonce
Sydjylland

Kendt storbonde investerer igen: Danmarks største svineproducent køber op i mælkelandbrug

Martin Lund Madsen blev især kendt i offentligheden, da han i 2018 afspærrede den nye Skovgårdsvej i Vejen, fordi han i Højesteret havde fået medhold i, at ekspropriationen af en del af hans jord til vejen var ulovlig. Arkivfoto: Martin Ravn
Martin Lund Madsen regnes som Danmarks største svineproducent, og han har nu øget sin ejerandel af Slovakiet Invest. Tidligere på ugen kom det frem, at han netop har rykket alle sine selskaber fra Esbjerg Kommune til Billund Kommune.

Landbrug: Den sydjyske storbonde Martin Lund Madsen har købt op i mælkelandbruget Slovakiet Invest. Det fremgår således af en registrering på cvr-registret, at et af Lund Madsens selskaber Ny Endrupholm Invest ApS øger sin aktieandel af Slovakiet Invest fra 15-20 procent til 67-90 procent, fordi den fynske landbrugsfamilie Lerche-Simonsen sælger sine ejerandele til den sydjyske storbonde. Det skriver Landbrugsavisen.

Slovakiet Invest havde i 2019 en bruttofortjeneste på 60 millioner danske kroner. Balancen i selskabet lød på 242 millioner kroner, og der er 174 medarbejdere ansat. Både i 2018 og i 2019 var der plusser på bundlinjen på henholdsvis 8,9 millioner kroner og 5 millioner kroner.

Martin Lund Madsen har over for Landbrugsavisen bekræftet købet, men han har ikke ønsket at kommentere yderligere. Arne Hviid og Dan Gørtz, som begge var aktionærer i Slovakiet Invest i forvejen, beholder ifølge cvr-registret deres andele.

Annonce

Kendt fra vejstrid

Martin Lund Madsen regnes for at være Danmarks største svineproducent, og han blev især kendt i offentligheden, da han i oktober 2018 valgte at spærre den nye vej Skovgårdsvej i Vejen, fordi han i Højesteret havde fået medhold i, at ekspropriationen af en del af hans jord til vejen var ulovlig.

Trods afgørelsen i Højesteret afgjorde Vejdirektoratet i oktober 2019, at Vejen Kommune havde handlet efter bogen, da den besluttede at ekspropriere Martin Lund Madsens jord, da der skulle bygges en ny vej, og derfor opgav storbonden striden.

Annonce

Flyttet til 'Lille Amalienborg'

Mandag kom det frem, at Martin Lund Madsen har rykket alle sine selskaber nordpå fra Esbjerg Kommune til Billund Kommune, hvor han for et par år siden købte Hedegaard ved Grindsted - i folkemunde kaldet 'Lille Amalienborg'.

I sit seneste offentliggjorte regnskab fra marts 2020 tjente Martin Lund Madsens selskab MLM Group A/S 73 millioner kroner efter skat. Selskabet producerer flere end 200.000 slagtesvin om året.

Ifølge MLM Groups regnskab beskæftiger selskabet op imod 100 ansatte, og selskabets egenkapital var med udgangen af det seneste offentliggjorte regnskab på næsten 200 millioner kroner.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Team Esbjerg For abonnenter

Formstærk Kristine Breistøl er ikke i tvivl: Skal vi med i toppen i vores Champions League-pulje, skal vi slå Podravka

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Esbjerg For abonnenter

Passer kvæg fra hesteryg i fantastisk natur: Marie nyder landbrugslivet i Canadas bjerge

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce