Annonce
Kultur

Kendt tv-vært modtager kunstpris i Tistrup

Efter mange år i tv-branchen valgte Peter Kær at læse kunsthistorie, og siden han i 2013 blev færdiguddannet, har han arbejdet med at undervise i kunst og kunstforståelse, arrangere kunstcaféer og museumsomvisninger. For sit arbejde med at formidle billedkunst modtager han nu Janus Kunstformidlingsprisen. PR-foto
Lørdag 4. september overrækkes den nyindstiftede Janus Kunstformidlingspris til kunsthistoriker Peter Kær, som blandt andet er kendt fra tv.

Tistrup: For de fleste mennesker er Peter Kær kendt som vært på populære programmer som Hvem vil være Millionær, Hit med sangen og Aftenshowet. Altså underholdning i den lettere genre, hvor Peter Kær så ud til at befinde sig som en fisk i vandet i rollen som den sjove og charmerende vært.

Hvad var det så, der fik ham til at skifte spor fra et job som studievært på prime time tv til formidler i kunstens tjeneste? For det var lige præcis, hvad Peter Kær gjorde. Efter mange år i tv-branchen begyndte han at savne fordybelse og tid til at arbejde på en anden måde, skriver Janus - Vestjyllands Kunstmuseum i en pressemeddelelse.

Peter Kær var træt af korte deadlines og længtes efter at kunne fordybe sig i et emne, lave research og blive nærmest ekspert på området. Peter Kær forfulgte sin drøm. Han begyndte at læse kunsthistorie, og i 2013 var han færdiguddannet som cand.mag. i kunsthistorie og kulturformidling.

Annonce

Her kan han forene sin interesse for kunst med sine mangeårige erfaringer med formidling, og han arbejder nu med at undervise i kunst og kunstforståelse, arrangere kunstcaféer og museums-omvisninger.

Om prisen

Janus Kunstformidlingsprisen er indstiftet i anledning af Kunstmagasinet JANUS’ (tidligere HRYMFAXE) 50 års jubilæum.

Prisen uddeles hvert andet år og tildeles en eller flere personer, som har gjort en særlig indsats for formidlingen af billedkunst.

Prisen er en fortsættelse af tidligere uddelinger fra tidsskriftet, hvor HRYMFAXE’s Jubilæumspris i perioden 1990 til 2005 blev tildelt kunsthistoriker og forfatter Poul Vad, udgiver af North Art Magazine Bent Petersen, kunsthistoriker og forfatter Lise Gotfredsen, kunsthistoriker og forfatter Søren Elbak og kunsthistoriker og museumsleder Leila Krogh.

Den nye Janus Kunstformidlingsprisen er indstiftet af medstifter og mangeårig redaktør af tidsskriftet billedkunstneren Bjarke Regn Svendsen.

Prisen består af 10.000 kroner og et maleri.

Han har været vært for tv-programmer om kunst og historieformidling for DR, blandt andet i programmer som: 1000 års dansk kunsthistorie, Scavenius & Kær på tur i Kunsthistorien og Mord i Middelalderen.

Desuden er der julekalenderen Kærs Kunstkalender, som er en videokalender i 24 afsnit, der har kørt i flere sæsoner.

- Vi er særdeles glade for at kunne præsentere årets prismodtager, skriver Janus - Vestjyllands Kunstmuseum i en pressemeddelelsen.

- Ligesom han var som tv-vært, er Peter Kær som kunsthistoriker en forrygende god formidler og en gudsbenådet fortæller. Veloplagt og med humor formår han at engagere sit publikum i en grad, så han kan omvende selv den mest uinteresserede eller fjendtligt indstillede rindalist til at blive kunstelsker.

En kunstformidlingsdag

Begivenheden markeres 4. september med en hel dag i kunstformidlingens tegn på Janus - Vestjyllands Kunstmuseum i Tistrup. Fra klokken 10-17 vil der på forskellig vis sættes fokus på formidling, og der bydes blandt andet på flere rundvisninger.

Besøgende vil desuden kunne se samtlige numre af tidsskriftet udstillet - fra den primitive begyndelse til nutidens professionelle tidsskrift.

Peter Kær vil være til stede ved prisoverrækkelsen klokken 14.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Danmark For abonnenter

Veninden om dronning Margrethe: 'Prins Henrik var syg i meget længere tid, end man ved. Det blev nogle rigtig hårde år for hende. Men hun beklagede sig aldrig'

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Sydjylland

Smittetallene fortsætter fremmarchen i Syd- og Sønderjylland: Syv ud af ti kommuner her fået flere tilfælde

EfB

EfB-podcast: Nogle gange er Mads Larsen 1. divisions bedste, andre gange er han ikke god nok til danmarksserien

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Esbjerg

Kunstmuseum gør klar til ny håbeperiode

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Esbjerg

Præstegårdsskolen får påbud fra staten: Karaktererne ligger blandt landets laveste

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Haderslev

Kræftramte Ayias forældre har samlet knap 44.000 kroner ind til sygeplejerskerne: - Vi er rørte og taknemmelige

Annonce