Annonce
Aabenraa

Kløften Festival har tørlagt Haderslev for frivillige

Heinrich og Anne Steinbeck fra Nr. Hostrup Hus var med, da Kløften Festival delte sit overskud ud. De var hjælpere i sommer, og lovede at komme igen i 2020. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Kløften Festival er gået over kommunegrænsen for at skaffe frivillige nok til festivalen. Første stop var i sommer Løjt og Nr. Hostrup, men der er plads til flere.

HADERSLEV: Torsdag aften mødte repræsentanter fra ikke færre end 37 forskellige foreninger op i Kløftens samlingssted, kaldet "Gassen", hvor Kløften Festival delte ud af dette års storslåede overskud på ikke mindre end 801.730 kroner.

Blandt de fremmødte var repræsentanter fra Løjt IF og Nr. Hostrup Hus, begge foreninger der havde fået et tilskud, og foreninger der havde givet en hjælpende hånd på dette års festival. Det var sådan en stor succes, at begge foreninger også stiller med hjælpere til den kommende Kløften Festival.

- Vi var cirka 35 mand afsted, og det var en stor oplevelse. Vi havde scenevagter ved alle scenerne, fortalte Jan Jessen, og blev suppleret af sin kollega Carina Davidsen:

- Det er en god mulighed for vores klub at være med til at bidrage, og så er det da fantastisk at vi i aften fik 35.280 kroner, som vi blandt andet skal bruge til en kunstgræsbane. Det forventer begge, at deres trop vil være dobbelt som stor ved den kommende festival.

Kort om Kløften

Kløften Festival består af en arrangørgruppe på 45 personer som arbejder frivilligt og ulønnet i forskellige arbejdsgrupper. Kløften Festival ledes af en bestyrelse valgt på en årlig generalforsamling af arrangørgruppen.

Støtteforeningen for Kløften Festival har til formål at støtte Kløften Festival økonomisk og på anden måde. I praksis foregår dette ved at Støtteforeningen står for blandt andet for sponsortegningen, udgivelse af programmet til Kløften Festival.

Al overskud fra Kløften festival uddeles til musik- og foreningslivet. Du kan læse mere om Kløften Festival og det at være frivillig på www.kloften.dk.

Annonce

Vaskede ølkander

Nr. Hostrup Hus, et forsamlingshus fuld af aktiviteter, var også med som hjælpere for første gang, og de stillede med 26 hjælpere.

- Vi vaskede ølkanderne, der skulle genbruges, og det var en god oplevelse for foreningen, så vi er også med næste år, lød det fra Heinrich Steinbeck, der overværede aftenens uddeling sammen med sin frue Anne:

- Tænk, vi kendte slet ikke rigtigt til Kløften Festival inden, men det var virkelig hyggeligt og en god oplevelse for vores forening.

Carina Davidsen fra Løft IF kendte godt til Kløften i forvejen, og hun var overrasket over, hvor få i Løjt der egentlig kender til festvalen:

- Mange af de hjælpere, der var med i sommers blev helt overraskede, og de gik hjem og fortalte, hvad de havde oplevet, og derfor får vi flere med. Nogle taler også om at være hjælper den ene dag og købe billet til en af de andre dage, og på den måde tror jeg, at det bliver en win-win for både festivalen, foreningen og dem der er med.

Annonce

Nye vedtægter

At invitere foreninger med postnumre uden for Haderslev Kommune blev først en mulighed ved dette års Kløften Festival, forklarer Bjarne Davidsen, der har styr på festivalens sikkerhed:

- Det var ved at være svært at finde frivillige nok i Haderslev Kommune, men det krævede en ændring af vedtægterne, at festivalen bevægede sig ud over kommunegrænsen efter frivillige, men den fik vi gennemført sidste år. Nu skal vi se om vi kan rekruttere lidt flere foreninger i foreksempel Aabenraa og Vejen.

Det kræver mindst 1000 frivillige at holde gang i den tredage lange festival, som foregår sidste weekend i juni fra torsdag til lørdag. Den kommende festival er den 40. af sin slags, og det bliver blandt andet markeret med musik på fem scener alle tre dage.

Jan Jessen og Carina Davidsen fra Løjt IF var lutter smil efter foreningen fik tildelt 35.280 kroner af festivalens overskud. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce