Annonce
Kolding

Klar til åbning: Stor italiensk restaurant tror på succes

Der er ansat 15-20 medarbejdere til den nye restaurant, som vil have italienere i køkkenet. Her laver man både sin egen pasta og pizza helt fra bunden. Foto: Louise Lauritsen
Efter fem måneders ombygning åbner Labi og Armend Memeti den italienske Ristorante Fratelli på Banegårdspladsen i Kolding tirsdag 24. september.

Kolding: - Vi føler allerede her kort før vi åbner, at det her er en succes.

Labi Memeti glæder til at præsentere den nybyggede Ristorante Fratelli for Kolding på premieredagen tirsdag 24. september.

Og allerede inden dørene går op, er der kommet godt med bookinger i kalenderen, blandt andet tre julefrokoster.

- Vi har mærket en kæmpe opbakning fra byens side til det her projekt. Både fra kommunen med at få alle tilladelser på plads og fra folk, som nysgerrigt har kigget ind og fulgt med i byggeriet, fortæller Labi.

Og det har været en stor omgang at bygge det tidligere fysioterapi- og træningscenter på Banegårdspladsen 2 om til en italiensk restaurant med stort køkken, 150 siddepladser og en vinkælder med plads til selskaber på 30 personer. Håndværkerne har knoklet på adressen siden maj, og til foråret bliver der suppleret med udeservering på pladsen foran restauranten.

- Det er anden gang, vi gør det her. Vores første restaurant i Haderslev byggede vi også fra bunden, så vi har prøvet det før. Og det passer godt med vores koncept om, at vi serverer hjemmelavet mad, hvor vi har lavet alt selv, fordi det er vores passion, forklarer Labi.

Annonce

Vi har mærket en kæmpe opbakning fra byens side til det her projekt. Både fra kommunen med at få alle tilladelser på plads og fra folk, som nysgerrigt har kigget ind og fulgt med i byggeriet.

Labi Memeti

Moderne stil

Der har været en arkitekt på ombygningen, men selve indretningen af restauranten og valg af interiør har medejer Armend Memeti stået for. Han har blandt andet fået installeret vægge med levende mos.

- Vi vil gerne vise den moderne side af Italien, så derfor har vi taget sådan nogle lidt anderledes elementer ind, forklarer Armend.

I køkkenet dominerer en stor rød brændefyret stenovn, som skal bruges til at bage pizza i. Derudover er restauranten blandt andet udstyret med særskilt pastakøkken, dessertvitrine og et køleskab til at modne kød i. Vinen på kortet er af egen import fra Italien.

- Den succes, vi har i Haderslev, kan vi mærke nok skal komme i Kolding også. Vi er ikke i tvivl om, at byen vil tage godt mod os, lyder det samstemmende fra brødrene.

Der er ansat mellem 15-20 medarbejdere til restauranten, som har åbnet fra kl. 17 til 22 alle dage i ugen.

Labi (til venstre) og Armend Memeti er klar til at slå døren op til deres helt nye italienske restaurant på Banegårdspladsen i Kolding. Her er der lagt vægt på moderne italiensk indretning med designermøbler og mosvægge. Fratelli åbner tirsdag 24. september. Foto: Louise Lauritsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce