Annonce
Aabenraa

Klar til Christiansborg: Nu vil Elkjær spille med i Folketinget

Rasmus Elkjær Larsen er ét af to konservative byrådsmedlemmer i Aabenraa Kommune. Nu går han efter at komme i Folketinget ved næste valg. Arkivfoto: Jacob Schultz
Står det til konservative Rasmus Elkjær Larsen, skal kommunalpolitik veksles til landspolitik. Han stiller op i Sydjyllands Storkreds, som håber på mindst to folketingsmedlemmer.
Annonce

Aabenraa: Rasmus Elkjær Larsen, konservativt byrådsmedlem i Aabenraa Kommune, kan blive sit partis første sønderjyde i Folketinget, siden Allan Niebuhr fra Kollund i november 2007 sagde farvel til Christiansborg efter knap tre års virke på tinge.

Nogle år forinden var han borgmester i tidligere Bov Kommune. Nu er det så en ny kommunalpolitiker, der vil tage springet til landspolitik.

- Der er et hul i den politiske helhed, både i Danmark og i Sønderjylland. Meget opbrud. Der er brug for et tydeligt ståsted for borgerlig side, mener 49-årige Rasmus Elkjær Larsen, der er i gang med sin første periode som byrådsmedlem.

JydskeVestkysten måtte kontakte det levende politiske leksikon over Sønderjylland, Poul-Erik Thomsen, der er tidligere redaktør og journalist på JydskeVestkysten. Han måtte imidlertid også lige tænke sig en ekstra gang om, før han nåede frem til, at den seneste konservative med bopæl i Sønderjylland, som har gjort sig i Folketinget, er Allan Niebuhr.

I den brede offentlighed er der nok flest, som husker nyligt afdøde tidligere trafikminister Kaj Ikast, som sad i Folketinget fra 1983 til 2005.

Annonce

Håber på mindst to

Uanset forgængerne venter der Rasmus Elkjær Larsen en svær opgave. Han forventer ikke, det er ét enkeltstående budskab, han skal vælges på.

- Jeg mener selv, jeg vil kunne blive betragtet som én, der tager ansvar. Samtidig tror jeg også, man her i kommunen har forstået, at jeg går ind for en borgerlig politik med socialt ansvar og en grøn omstilling. Dem, der kender mig, synes den økonomiske tænkning, den sociale tænkning og den grønne tænkning, er troværdig, siger Rasmus Elkjær Larsen, som også peger på sit ønske om øget åbenhed og mindre spin som et plus.

Partifællen Niels Flemming Hansen, nuværende folketingsmedlem, bliver kredsens spidskandidat, men det udelukker ikke, at Rasmus Elkjær Larsen også kan blive valgt.

- Vores chance for at få valgt to er stor. Jeg forventer, Niels Flemming Hansen bliver genvalgt, men som meningsmålingerne ser ud nu, skal de andre kandidater slås om minimum én plads. Der bliver antallet af personlige stemmer afgørende, siger Rasmus Sømod, som er formand for Sydjyllands Storkreds.

- Hvis Rasmus får kørt en god kampagne, er hans chance lige så stor som eksempelvis de sydvestjyske kandidaters, mener Rasmus Sømod.


Det er virkelig vigtigt, at Aabenraa Kommune har en repræsentant i Folketinget. Hvis man først er valgt, vil man kunne samle meget af det politiske landskab. Mange uden for de konservative rækker vil synes, jeg er en okay repræsentant, andre at jeg er et godt kompromis.

Rasmus Elkjær Larsen (K), byrådsmedlem og folketingskandidat


Blå bog

  • Rasmus Elkjær Larsen, som bor i Hostrupskov, er gift med Stella og har to voksne døtre, Cecilie og Sofie.
  • Han har læst teologi i Norge og har de seneste knap ti år været præst i Aabenraa Frikirke.
  • Hvis kommunalvalget 16. november i år ligger inden der udskrives folketingsvalg, fastholder han sit kandidatur til byrådet. Folketinget vægtes dog højest, og det betyder, at han i givet fald vil stille sin plads i byrådet til rådighed, hvis han senere skulle blive valgt til Folketinget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce