Annonce
Tønder

Klubhusprojekt til millioner: Forening er nu på plads

Arkkon Arkitekter har lavet et prospekt, hvor man kan læse om Klubhus 2020. Prospektet indeholder blandt andet tegninger og illustrationer af klubhuset. Arkivfoto: Mads Grinderslev
Der er nu oprettet en forening i bestræbelserne på at få bygget et stort klubhus ved Bankparken.

Tønder: Ved sidste års budgetforhandlinger blev der afsat i alt 6,5 millioner kroner over to år til et stort klubhus ved Bankparken i Tønder. Et tiltag som indgår i Masterplanen for Tønder Sport- og Fritidscenter. Initiativtagerne til klubhusprojektet - som er stolte over og glade for støtten - er her i starten af det nye år et stykke fra at være økonomisk i mål, men projektet står ikke stille.

Det forudsættes fra politisk side, at foreningerne bag projektet - TSF Fodbold, FC Sydvest og Bankparken - bidrager med egenfinansiering og undersøger mulighederne for fondsstøtte. Her mangler man et gennembrud.

- Vi har stadigvæk selv en opgave at skulle løse. Og der må jeg med skam melde, at vi ikke er kommet særlig meget videre. Vi har stadigvæk den der godt en halv million samlet ind. Vi har ansøgninger liggende ude, men har ikke rigtig hørt noget fra dem endnu, fortæller Anders Jessen, der repræsenterer FC Sydvest i den arbejdsgruppe, der arbejder på at gøre klubhuset til virkelighed.


Alle midler er velkomne.

Anders Jessen, arbejdsgruppemedlem


Han forventer først svar på de nuværende fondsansøgninger til foråret på grund af de ansøgningsfrister, der er.

Til gengæld regner han med, at man vil sende nye ansøgninger til fonde, der har givet afslag - håbet er, at de vil støtte, nu hvor kommunen bakker op.

Annonce

Forening dannet

Anders Jessen vurderer, at man er ved at være økonomisk i mål, hvis man får skaffet cirka 1,5 millioner kroner. Håbet er altså, at fonde vil støtte, men Anders Jessen peger også på, at en lokal virksomhed måske kunne se en idé i at bakke op om projektet.

- Alle midler er velkomne, fastslår han.

Oprindeligt var klubhuset budgetteret til at koste godt 12 millioner kroner, men Anders Jessen tror, at der nu bliver tale om et noget billigere projekt.

Hvor pengene endnu ikke er i hus, er der til gengæld sket noget rent organisatorisk. Foreningen Klubhus 2020 - Klubhus for alle har således set dagens lys.

Bestyrelsen udgøres af FC Sydvest-formand Thorsten Simonsen, TSF-formand Kasper Sørensen, Bankparken-formand Martin Qvist, samt Lars Paulsen fra Skriver Tømrer- & Snedkerforretning  og Henrik Hansen fra Volkswagen i Tønder - sidstnævnte er formand.

- De fem udgør så en ny bestyrelse, som skal tage - kan man sige - teten fremadrettet, fortæller Anders Jessen.

Han slår fast, at den arbejdsgruppe, der indtil nu har drevet projektet fremad, fortsætter arbejdet - blandt andet med fondsansøgninger.

Klubhusprojektet

Arkkon Arkitekter har lavet et prospekt, som initiativtagerne - TSF Fodbold, FC Sydvest og Bankparken - kan benytte i forbindelse med klubhus-planerne.

Der er tanker om både lounge, mødelokaler, anretterkøkken, omklædningsrum, BMX-værksted og meget mere. 

Projektet er døbt Klubhus 2020 - Klubhus for alle, og der er lagt op til, at ikke kun de lokale fodboldspillere skal få glæde af faciliteterne. Det er meningen, at andre foreninger også må benytte stedet.

Hvis man har lyst, kan man melde sig ind i den nye forening og på den måde blive en del af projektet.

Selv om økonomien endnu ikke er på plads, er drømmen hos initiativtagerne, at komme i gang i år. En ibrugtagning ligger umiddelbart længere ude i fremtiden - der vil være en længere byggeproces ifølge Anders Jessen.

- Der er også en del formalia, der skal på plads, før man kan sætte flaget i toppen til rejsegilde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce