Annonce
Aabenraa

Kluntet serietyv var på udkig efter slushice-maskine: Måtte nøjes med en kebabmaskine og en fængselsdom

Politiet fandt natten til mandag både et koben og en skruetrækker i mandens varevogn. Arkivfoto: Kristian Brasen
Kun et døgn efter sin anholdelse forlod en 44-årig mand retten med en fængselsdom på tre måneder i bagagen. Den fik han for to tyverier, han har begået i løbet af de sidste tre dage.

Aabenraa/Sønderborg: Ryggen var vendt demonstrativt mod anklageren og armene lagt over kors, mens en 44-årig mand ventede på den dommer, der knap en time senere skulle idømme ham en tre måneder lang fængselsstraf.

Dagens hovedperson havde indfundet sig på anklagebænken, efter han dagen forinden var blevet anholdt og sigtet for to tyverier. Det ene hos Harald Nyborg i Rødekro og det andet hos Uno Pizza i Augustenborg.

Svaret var klart, da anklager Malene Hansen spurgte ham, hvorfor han valgte at stjæle fra de to lokationer.

Annonce

- Jeg ville bare gerne lave lidt penge, forklarede manden, som dog ikke kunne huske hverken hvor eller hvornår, han havde begået tyverierne.

Det var da heller ikke første gang, han blev stillet for en dommer. Den 44-årige, som kommer fra Aabenraa-området, var nemlig tidligere dømt for både indbrud, butikstyveri og tyveri af fire omgange.

Legetøj og kebabmaskine

Det var ikke det helt store bytte, den dømte fik med sig fra sine gerningssteder. Hos Harald Nyborg havde han natten til mandag fået fingrene i seks legetøjssæt, fem såkaldte villasæt bestående af kost og skovl og lidt værktøj.

På pizzeriaet havde han natten til tirsdag fundet frem til en kebabmaskine med tilhørende kniv. Men det var slet ikke det, han var på udkig efter.

- Jeg kunne godt tænke mig sådan en slushice-maskine. Sådan en havde jeg set derinde tidligere, men den var der ikke den her gang. Så jeg tog kebabmaskinen i stedet. Den kunne jeg godt lige have med mig, forklarede han for retten og understregede, at han havde planer om at sælge alle tyvekosterne.

De stjålne genstande fra byggemarkedet havde en værdi på 2000 kroner, mens ejeren af pizzeriaet havde forklaret for politiet, at kebabmaskinen og kniven havde en samlet værdi på 14.500 kroner.

Annonce

En kluntet tyv

Den 44-årige var efter tyveriet ved Harald Nyborg blevet stoppet og anholdt af politiet, som hurtigt lod ham gå igen.

Der gik dog ikke mere end et enkelt døgn, før manden igen sad i arresten. Og det havde ikke været svært for betjentene at finde ud af, at det endnu engang var ham, der havde været på spil.

- Er du bekendt med, hvordan politiet fandt frem til dig, spurgte anklager Malene Hansen.

Der måtte den dømte indrømme, at det nok var, fordi han havde tabt sin pung på gerningsstedet, og den indeholdt altså forskellige ID-kort.

Annonce

Risiko for ny kriminalitet

Det er ikke normal praksis at fremstille en person i grundlovsforhør over småtyverier som i denne sag. Der var dog en god grund til, at den 44-årige blev det.

- Det skyldes den store risiko for, at han begår ny kriminalitet, hvis han løslades med det samme, forklarede anklager Malene Hansen.

Her henviste hun blandt andet til det korte tidsinterval mellem de to tyverier samt de mange tidligere domme for lignende lovbrud.

Den 44-årige modtog både dommen og den fortsatte varetægtsfængsling på stedet.


Jeg kunne godt tænke mig sådan en slushice-maskine. Sådan en havde jeg set derinde tidligere, men den var der ikke den her gang. Så jeg tog kebabmaskinen i stedet. Den kunne jeg godt lige have med mig.

Den sigtede i onsdagens sag
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Aabenraa For abonnenter

John har været firmaets mand i 56 år - det fortsætter, selv om han er gået på pension

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

Annonce