Annonce
Varde

Knock-Outlet lukker til fordel for større 10-4 håndværkerbutik i Varde

Direktør Bent Hansen fra 10-4 Tømmerhandel Varde overtager den store hal, hvor Knock-Outlet holdt til. Den skal indrettes med en større og mere indbydende håndværkerbutik. Foto: Henrik Reintoft
Fredag lukkede Knock-Outlet, som skal give plads til en større håndværkerbutik hos 10-4 Tømmerhandel Varde. En butik som får et større sortiment og som også er for private kunder.

Varde/Ringkøbing: Familien Kjeldsen fra Ringkøbing, der står bag både 10-4 Tømmerhandel i seks byer og Knock-Outlet, har besluttet at lukke Knock-Outlet-butikken i Varde. Det skete i fredags. Derved er der kun en Knock-Outlet-butik i Kibæk tilbage. Alle varer flyttes fra Varde til Kibæk.

10-4 Tømmerhandel Varde overtager den 2.000 kvadratmeter store Knock-Outlet-butik, hvoraf de 1.200 kvadratmeter skal bruges til en ny og langt større håndværkerbutik i 10-4 Tømmerhandel. Sidstnævnte ligger på samme adresse.

- Det går ret så godt for os. Vi har brug for yderligere plads, siger direktør Bent Hansen fra 10-4 Tømmerhandel Varde.

Annonce

10-4 og Knock-Outlet

  • Det var Henry Kjeldsen, der i 1947 åbnede den først forretning i Ringkøbing. I dag hedder kæden 10-4 med afdelinger i Ringkøbing, Ulfborg, Varde, Viborg, Videbæk og Århus.
  • En del tidligere byggemarkeder blev omdannet til Knock-Outlet, som der efter lukningen i Varde nu kun er en tilbage af. Den ligger i Kibæk.
  • 10-4 har meget stor succes med sin webshob, hvilket har stor betydning for 10-4 Tømmerhandel Varde. Herfra sendes alle ordre med tømmerhandelvarer til Sønderjylland, Fyn og Sjælland. Afdelingen i Varde har 25 ansatte.
  • Det er fortsat familien Kjeldsen i Ringkøbing, der driver og ejer 10-4-kæden.

Nethandel giver mere arbejde

Han fortæller, at i forbindelse med lukningen af Knock-Outlet mister fire fastansatte jobbet. Alle har fået tilbudt et job i Kibæk-afdelingen. En har dog allerede fået et nyt arbejde, mens en anden går på barsel.

Lukningen af Knock-Outlet i Varde – en kæde som også har haft afdelinger i Kolding, Holstebro og Spjald – kom helt af sig selv.

- Den fysiske butik får det sværere. Det er sværere at finde varer til outlet. Så er den ikke længere, siger Bent Hansen.

Restpartier sælges i dag på nettet, hvor 10-4 selv har meget stor succes. Og alle ordre til 10-4’s netbutik, hvor der indgår varer fra tømmerhandlen, giver ekstra travlhed i Varde, der sender varer til Sønderjylland, Fyn og Sjælland.

Så på den front har og får 10-4 Tømmerhandel Varde også brug for mere plads i fremtiden. I dag er der 25 medarbejdere hos 10-4 Tømmerhandel Varde.

Regionens største?

Bent Hansen glæder sig til at byde både private og erhvervskunder velkommen i den nye og større håndværkerbutik, som først lige er kommet på tegnebrættet.

- Det bliver en af regionens så absolut største håndværkerbutikker. Vi udvider også sortimentet. Blandt andet med haveredskaber, siger Bent Hansen.

Han forventer, at den nye håndværkerbutik åbner inden sommerferien.

10-4 Tømmerhandel Varde buldrer frem og har de seneste seks år tredoblet omsætningen ifølge direktør Bent Hansen. En del af væksten skyldes øget internethandel på 10-4.dk, da Varde-afdelingen sender varer til Sønderjylland, Fyn og Sjælland. Og netop den øgede nethandel generelt er omvendt årsag til, at Knock-Outlet i Varde lukker. Foto: Henrik Reintoft
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Møde blev en skandale

Flere deltagere udvandrede i vrede, da cirka 35 advokater og ejendomsmæglere var mødt frem til et arrangement, hvor Styrelsen for International Rekruttering og Integration, SIRI, ville orientere om de regler, der gælder for udenlandske EU-borgere, som ønsker at slå sig ned i deres egen bolig i Danmark. Den frustrerede reaktion er fuldt forståelig. SIRI’s direktør Kasper Højvang Kyed og kontorchef Inge Thomsen var med. Civilstyrelsen stillede med direktør Lene Volke Roesen. Og så blev der ellers talt sort. Men konklusionen blev, at for eksempel en tysker ikke kan købe et hus i Danmark og så få et EU-opholdsbevis med virkning fra overtagelsesdagen. I stedet skal huskøberen først tage ophold i en lejet bolig, søge opholdstilladelse og efterfølgende flytte ind i sin ejendom. Den fortolkning er helt urimelig. Helt vildt bliver det, når kontorchef Inge Thomsen antyder, at den stramme praksis skulle bunde i politisk uvilje mod, at for eksempel tyskere køber ejendom i Danmark for at bo her. Disse mennesker er altså fra vores egen kulturkreds. I flere tilfælde er der desuden tale om personer, der i forvejen taler dansk, fordi de enten tilhører det danske mindretal eller har forberedt sig vældig godt på det nye hjemland. Samtidig er der ofte tale om stærkt efterspurgt arbejdskraft. Her bliver der absolut ingen problemer med integrationen. Skulle danske politikere virkelig være modstandere af denne form for indvandring, bør de pågældende efter kontorchefens udmelding straks stå frem og forklare sig. Det bliver i så fald interessant at høre argumenterne. Nu var der lykkeligvis både ejendomsmæglere og jurister med til det skandaløse møde. De sidstnævnte bør undersøge, om SIRI’s praksis ikke er i strid med EU’s bestemmelser. I givet fald skal der anlægges en prøvesag. Den nuværende tilstand er helt uacceptabel. Mennesker med viljen og evnen til at gøre noget godt for Danmark og en kulturel baggrund som vores egen er naturligvis hjertelig velkomne – eller bør være det.

Annonce