Annonce
Kolding

Kolding-borgmester klar til at gå af før tid

Jørn Pedersen er klar til at pakke sammen her på Koldings borgmesterkontor før tid, hvis partiets medlemmer vælger Jakob Ville som hans efterfølger.  Foto: Søren Gylling
Borgmester Jørn Pedersen (V) viger pladsen før tid - men kun hvis Venstres partimedlemmer i Kolding vælger Jakob Ville eller et andet nuværende byrådsmedlem som deres nye borgmesterkandidat i Kolding.
Annonce

Kolding: Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Sådan kan man udlægge teksten i forbindelse med Kolding-borgmester Jørn Pedersens løfte om, at han er "100 procent borgmester for Kolding frem til nytårsnat 2021", hvilket han lovede højt og helligt den 24. august, da han meddelte, at han stopper som borgmester efter denne byrådsperiode.

For det vil han ikke love længere, siger han nu.

Nu sender Jørn Pedersen tværtimod det kraftige signal til Venstres omkring 500 partimedlemmer i Kolding Kommune, at han træder et skridt tilbage før tid og overlader borgmesterkontoret til partiets nye spidskandidat - vel at mærke, hvis de vælger byrådsmedlem Jakob Ville til posten.

Vælger de Eva Kjer Hansen som deres favorit, foreligger den samme mulighed ikke, fordi hun ikke er valgt til Kolding Byråd endnu.

Annonce

Minus og plus

- Rent egoistisk vil jeg jo gerne selv køre det helt til ende. Men hvis partimedlemmerne vælger Jakob Ville - eller en anden fra byrådsgruppen som ny borgmesterkandidat for den sags skyld -  så vil jeg vige pladsen for at give vedkommende et bedre afsæt i valgkampen, siger Jørn Pedersen, som selv foretrækker Ville fremfor Kjer Hansen af principielle årsager.


Hans minus er, at han ikke er så kendt. Den kendisfaktor kan han få ved at være borgmester, og den platform er jeg villig til at give ham.

Jørn Pedersen (V), afgående borgmester i Kolding


Hvorfor sagde du ikke det, da du fortalte, at du ikke genopstiller til næste valg?

- Så havde jeg startet nogle spekulationer, og sådan er gamet lige præcist, når det handler om en borgmesterpost. Og på det tidspunkt havde jeg slet ikke set, at det ville lande sådan, at Eva stiller op. Jeg har aldrig haft et møde med hende om det, og hun sagde heller intet, da vi trænede sammen i et træningscenter i Valby i slutningen af august, fortæller Jørn Pedersen.

Nu vil han gerne melde klart ud, at han vil støtte en lokal kandidat og dermed Jakob Ville.

- Han er lokal, han er lokalt dybt forankret, han har et godt afsæt i organisationen, og han vil det her af hjertet. Hans minus er, at han ikke er så kendt. Den kendisfaktor kan han få ved at være borgmester, og den platform er jeg villig til at give ham. Men han skal jo selv kæmpe for at få den hjem, siger Jørn Pedersen.

Hvad tror du, det betyder for Jakob Villes chancer, at du bakker ham op?

- Jeg ved ikke, om de bliver bedre. Men det kan i hvert fald fjerne to usikkerheder: Kan han nå at blive kendt? Og er der ellers nogle, der bakker ham op?, siger Jørn Pedersen

Hvis Jakob Ville bliver valgt som jeres næste borgmesterkandidat, hvornår trækker du dig så?

- Som det passer bedst. Men der er lige et par store sager, der skal landes først, siger Jørn Pedersen, som ikke er afvisende overfor et gæt på næste forår.

Kandidaterne

  1. 24. august meddelte Jørn Pedersen, at han ikke genopstiller ved næste valg efter 12 år som borgmester i Kolding.
  2. 25. august meddelte formanden for Venstres byrådsgruppe i Kolding, Jakob Ville, at han stiller sig til rådighed som partiets næste borgmesterkandidat.
  3. 9. september meddelte Koldingkredsens folketingsmedlem i næsten 30 år, Eva Kjer Hansen, at også hun stiller sig til rådighed som borgmesterkandidat i Kolding. Hun bakkes åbent op af fire af lokale Venstre-politikere. 
  4. Der er opstillingsmøde hos Venstre i Kolding 8. oktober.
  5. Vinderen af kampvalget kommer i rigtig valgkamp om borgmesterposten med blandt andre SF's tidligere formand og udenrigsminister Villy Søvndal, der bor i Sdr. Bjert ved Kolding.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce