Annonce
Kolding

Kolding-bryggeri åbner ølbar i hjertet af Aarhus

Mikrobryggeriet Åben er nu klar til at åbne sin bar i Aarhus, fortæller stifter Philip Hulgaard.  Arkivfoto: Søren Gylling
Mikrobryggeriet Åben, der er Årets Danske Bryggeri 2019, er snart klar til at slå dørene op for sin nye ølbar i Aarhus, der er udstyret med 24 haner.
Annonce

Kolding: Bryggeriet Åben er efter et længere tilløb nu klar til at åbne sin ølbar i Aarhus. Planen var at åbne midt i Aarhus Festuge, men aflysningen af festugen flytter ikke "åbningsfesterne", der strækker sig fra den 3. september til 5. september.

Her bliver der åbnet for barens 24 haner, hvorfra det er muligt at smage øl fra bryggeriets egen portefølje samt øl fra venner i ind- og udland. Derudover vil der også være vin, kombucha og cider på hanerne.

Baren åbner i Rosensgade tæt på Aarhus Domkirke, og på det brostensbelagte fortov vil det være muligt at nyde sin øl i eftermiddagssolen.

Bryggeriet fra Kolding blev i december 2019 kåret til Årets Danske Bryggeri af forbrugerorganisationen Danske Ølentusiaster, og baren er bryggeriets tredje ølbar.

Åben har blandt andet Gustav Wieds i Roskilde og har i denne sommer haft en pop-up bar i Kødbyen i København.

Annonce

Øllen køles ned

Åben blev etableret i 2017 og bryggeriet har til dato produceret over 80 forskellige øl, hvor man gerne eksperimenterer med moderne stilarter. Fællesnævneren for øllene er smagssammensætninger af sæsonens råvarer med masser af humle - og ofte tilsat frugt. Fokus ligger på ufiltrerede og smagsfulde IPAer, men der arbejdes også i kraftige, mørke Imperial Stouts og friske og syrlige Berliner Weisse.

Så snart øllen bliver tappet i Kolding, sættes den direkte på køl og transporteres afkølet til Aarhus, hvor den bliver stillet direkte ind i kølerummet. Dette gøres for at holde øllen så frisk som mulig, og bevare kvaliteten og de frugtagtige aromaer.

Af hensyn til Covid-19 har Åben valgt at lave tre åbningsdage for at sprede gæsterne ud.

Kort om Åben

Åben blev grundlagt i 2017 af de to venner Philip Hulgaard og Johannes Karstoft på Philips fødegård i udkanten af Kolding, men i dag er det Philip, der kører bryggeriet.  Malten, der bruges i øllen, dyrkes på markerne rundt om bryggeriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Trekantområdet

Kommunen strammer corona-skruen: Krav om mundbind eller visir på plejehjem og bosteder

Annonce