Annonce
Erhverv

Storcenter vil ikke være som alle de andre: Sådan vil centret gøre sig mere unik og attraktiv

Det mere lokale fokus hos Kolding Storcenter kan også ses i den kampagne, centret for nyligt satte i gang under overskriften "Støt lokalt". Her har centret sat penge af til at støtte lokale events, arrangementer og stævner med for eksempel præmier, sponsorater og markedsføring. "Det er et forsøg på at gå ud og sige, at for os er for eksempel Vonsild også vigtigt," siger centermanager Carsten Lindblad, som også udtrykker en ambition om at skabe et tættere samarbejde med både City Kolding og byens kulturinstitutioner. Foto: Steffen Nielsen
En ny strategi skal gøre Kolding Storcenter mere unik og attraktiv. Det skal blandt andet ske ved at give plads til flere koncepter fra centrets opland og et større fokus på oplevelser.

Kolding: Der skal være langt større forskel på at træde ind i Kolding Storcenter og for eksempel Rosengårdcentret i Odense.

Det er det overordnede mål med den nye strategi, der er blevet lagt for storcentret.

- Ambitionen er, at vi skal have to tredjedele af centret med de stærke nationale og internationale kæder, og så skal en tredjedel være lokalt forankret, det vil sige, at det skal være koncepter, som tager udgangspunkt i vores markedsområde (Syd- og Sønderjylland og dele af Fyn, red.). Det skal være sådan, at man ikke altid møder butik nummer 17 i rækken af kædebutikker, siger Carsten Lindblad, der siden sidste vinter har været centermanager for Kolding Storcenter, hvor han har det overordnede ansvar for driften.

Annonce

Den nye centermanager kom til i forbindelse med en større forandring af, hvordan Kolding Storcenter bliver drevet. Hvor storcentret tidligere var ledet af en centermanager, der havde ansvar for tre andre centre, så er der nu en tre personer stor lokal ledelse, der er ansat af virksomheden Danske Shoppingcentre, som kun har fokus på Kolding Storcenter.

- Den der "one size fits all"-tilgang, som man havde tidligere, gjorde, at det blev lidt for meget de samme butikker, der kom ind i alle centrene, forklarer centermanager Carsten Lindblad, der udgør ledelsen sammen med centerchef Gitte Lindbo, der blandt andet står for markedsføring, og leasing manager Anita Olling Horshauge har ansvaret for udlejning af lokaler.

Allerede i gang

Udviklingen mod flere unikke og lokale koncepter i Kolding Storcenter er allerede i gang, fortæller Carsten Lindblad, som blandt andet nævner spisestedet Xin Chao, der er fra Kolding, og som åbnede i storcentret i foråret.

- Og jeg mener fint, at vi kan forestille os, at vi får flere butikker, der både findes i Kolding centrum og her. Vi er i gang med drøftelser med flere aktører i byen, uden at vi vil gå på strandhugst, siger Carsten Lindblad.

Desuden er tøjbutikken LY Copenhagen, der kommer fra Sønderborg, klar til at åbne en stor butik 1. oktober.

- Det er et eksempel på en butik, vi har fået ind, fordi vi var ude med antennerne i nærområdet, forklarer center manageren.

For Carsten Lindblad at se er det nye fokus på flere unikke og lokalt forankrede forretninger bydende nødvendigt for Kolding Storcenter.

- Der er en erkendelse af, at det er nødvendigt for vores overlevelse at være lokale. Vores største konkurrenter er Rosengårdcentret og Vejle, og dem skal vi forsøge at distancere os fra, for det kan ikke nytte noget, at vi bare tilbyder det samme, siger han.

Der er en erkendelse af, at det er nødvendigt for vores overlevelse at være lokale.

Carsten Lindblad, center manager, Kolding Storcenter
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gigantisk byggeri har indhentet forsinkelse: Viking Link når milepæl med 15.000 m2 under tag

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Kolding får endnu et kviktestcenter - det åbner torsdag nord for bymidten

Esbjerg For abonnenter

Hård kritik af Fanøs Plejecenter: Vores demente far lå hjælpeløs på gulvet

Sønderborg

Læsere undrer sig: Må varebiler køre i begge retninger på gågaden

Varde For abonnenter

Rollator-bande på tur: Den ældste er 95 år – og nu overvejer rollatordamerne at besøge et værtshus

Løvkvist: Messerschmidt kæmper for at vriste magten ud af døende hænder

Aabenraa For abonnenter

Mennesket bag monarken: Forfatter gav indblik i dronningens liv med op- og nedture

Aabenraa For abonnenter

Ven fik ham ind som økonomidirektør: Nu er tidligere Hjem Is-ejer medejer af sønderjysk ur- og smykkesucces

Esbjerg

Ni elever i samme klasse smittet på ni dage: Hvorfor bliver årgangen ikke hjemsendt og testet?

Skoleleder om mulig Omikron-variant: Der er så mange ansatte, der skal testes, at vi ikke kan tage imod elever

Nordtyskland

Så er byggeriet af den faste forbindelse startet i Tyskland

Haderslev For abonnenter

Poser med kokain og heroin blev smidt ud af lejlighed på 2. sal, da politiet sparkede døren op

Haderslev

Baggrund: Fratelli-ønsker satte skub i Dampark-plan

Annonce