Annonce
Sønderborg

Kommune søger forpagter: Solæg, kache og kålretter sendes i udbud

En ny forpagter af Det Sønderjyske Køkken må gerne leverer en sundere udgave af de gamle egnsretter, men et er sikkert: Der skal sønderjysk på menukortet. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Sønderborg Kommune søger en forpagter af Det Sønderjyske Køkken, der kan servere egnsretter til turister og inspirere kommunens egne borgere til at tilberede sønderjyske specialiteter i sundere udgaver.

Sønderborg: Senest fra 1. oktober skulle der gerne igen være gang i gryderne i Det Sønderjyske Køkken, som udgør en del af Det Sønderjyske Hus i gågaden i Sønderborg. Sønderborg Kommune sender nu driften i udbud i forventning om kunne udpege ny forpagter i løbet af september.


Nogle af de retter og råvarer, som i mange turisters bevidsthed er med til at gøre Sønderjyllandsferien fuldendt som eksempelvis solæg, kålretter, røgvarer, kager mm., bør være på menukortet.

Fra udbudsmaterialet


Annonce

Det Sønderjyske Køkken har gennem fire år været en del af Det Sønderjyske Hus, som også huser Frivillighedens Hus og turistbureauet Visit Sønderborg. Frem til 1. juni var Sune Axelsen og Jesper Kock forpagtere, men parret har tidligere meddelt, at de ikke ønsker at fortsætte og derfor ikke vil byde på opgaven igen.

Men den måde, de har drevet Det Sønderjyske Køkken, er i store træk også den måde, Sønderborg Kommune ønsker, at stedet skal fortsætte. En ny forpagter skal således være indstillet på en række udfordringer, som afviger fra normal restaurationsdrift.

Som f. eks at Sønderborg Kommune blander sig i, hvad han eller hun må servere. For der skal sønderjyske retter på menukortet, gerne i en nutidig fortolkning, som kommunen skriver i udbudsmaterialet.  Her vil kokken dog få ”frie hænder til at udvikle og gentænke det sønderjyske islæt”, loves der.

Så vidt muligt skal der bruges fødevarer produceret i Sønderjylland.

Skal også undervise

Om sommeren skal der være udeservering på gågaden, så ”cafeens gæster kan side ude og planlægge deres ferieoplevelser under åben himmel. Det vil være attraktivt for byen, da cafédriften vil være med til at skabe liv og summen i Sønderborg”, mener kommunen.

I vinterhalvåret skal det summe indenfor. Som et minimum skal cafeen have åben fra kl. 11 til 17.30 bortset fra søndag. Det Sønderjyske Køkken skal også fortsat være undervisningskøkken for børnehavebørn og folkeskoleelever, som skal inspireres til at kokkerere sundt derhjemme. Der skal også være madkurser for handicappede, sygemeldte og langtidsledige borgere, børn på lejrskoleophold i Sønderborg Kommune, samt kommunalt ansatte, der tilbereder mad til borgere.

Af udbudsmaterialet fremgår, at Det Sønderjyske Køkken skal kunne servere til arrangementer, som husets brugere måtte lægge i lokalerne. De mange frivillige foreninger, som holder generalforsamlinger, foredrag og møder i huset, får dog ikke pligt til at købe deres kaffe og kache hos forpagteren.

Den, der vinder udbuddet, får en kontrakt på fire år og mulighed for at få den forlænget to gange to år.

Fristen for at byde på opgaven udløber 31. august.

Det Sønderjyske Køkken har været lukket siden 1. maj, hvor den hidtidige forpagtningsaftale udløb. Men corona har forsinket processen med at få opgaven sendt i udbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce