Annonce
Varde

Kommunen greb ind: Nedbrydningsarbejde på Ansager Skole er stoppet

Preben Friis-Hauge understreger, at selvom arbejdet med nedbrydningen på Ansager Skole er stoppet, kan forældre og andre se medarbejdere på taget, fordi entreprenøren er i gang med den rengøring af spær og strør, som det ene af Arbejdstilsynets påbud drejer sig om. Arkivfoto: Henrik Reintoft
På baggrund af to straks-påbud har Varde Kommune valgt at standse nedbrydningsarbejdet på Ansager Skole.

Varde: Varde Kommune valgte mandag eftermiddag at stoppe nedbrydningsarbejdet på Ansager Skole.

Årsagen er, at det kom kommunen for øre, at Arbejdstilsynet havde udstedt to strakspåbud til entreprenøren, Toft Nedbrydning i Ølgod.


Annonce

Det kan godt være, men efter den oplevelse af, at vi ikke har fået informationen direkte, føler vi os ikke helt trygge, så forvaltningen har måske valgt at gå med livrem og seler.

Preben Friis-Hauge


- Varde Kommune bad onsdag i sidste uge Arbejdstilsynet tjekke nedbrydningen, og fik efterfølgende at vide af Arbejdstilsynet, at der ikke var noget at komme efter, siger formand for udvalget for Plan og Teknik, Preben Friis-Hauge, V, og fortsætter:

- Mandag får kommunen så, via et par forældre, tilsendt den rapport fra Arbejdstilsynet, hvor der er udstedt to strakspåbud til entreprenøren. Den information havde kommunen ikke fået – men forvaltningen valgte at reagere og stoppe arbejdet.

Livrem og seler

Leder af Arbejdstilsynets Byggeri i Region Syddanmark, Lene Teilberg, sagde til avisen mandag at et strakspåbud ikke betyder, at arbejdet skal stoppe. Der skal et forbud til, for at arbejdet skal stoppe arbejdet.

- Det kan godt være, men efter den oplevelse af, at vi ikke har fået informationen direkte, føler vi os ikke helt trygge, så forvaltningen har måske valgt at gå med livrem og seler.

- Det bakker jeg forvaltningen op i. Så skal jeg beklage, hvis vi ikke har skelnet mellem påbud og forbud.

Hvornår går arbejdet i gang igen?

- Jeg antager, at når forvaltningen og Arbejdstilsynet er enige om, at strakspåbudene er opfyldt, går arbejdet i gang igen, siger Preben Friis-Hauge.

To påbud

Det ene påbud går ud på at rengøre for støv på lægter og strør, efter at de asbestholdige tagplader er pillet ned. Det andet går på at Toft Nedbrydning skal lave en risikovurdering af arbejdet.

Plan og Teknikudvalget holdt mandag ekstraordinært møde om nedbrydningen på Ansager Skole. På mødet blev politikerne orienteret om udviklingen i sagen, og om forvaltningens beslutning om at stoppe arbejdet, indtil de to strakspåbud er indfriet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce