Annonce
Kolding

Konger og dronninger går igen: Koldinghus forvandles til spøgelsesslot

I februar næste år spøger det for alvor på Koldinghus, når slottet omdannes til "Haunted Castle". Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard

I februar næste år kaster Koldinghus sig ud i formidling på en helt ny måde, når slottet forvandles til et spøgelsesslot i konceptet "Haunted Castle".

Kolding: En ungfrøken, der blev danset til døde. Dronning Dorothea, der går igen.

Der er masser af uhygge og drama at kaste sig over på Koldinghus.

I februar næste år bliver netop gru, uhygge og genfærd omdrejningspunkter for et nyt koncept.

Konceptet Haunted Castle, hjemsøgt slot, tager afsæt i en fortolkning af historiske begivenheder ved Koldinghus og benytter teknologi, levende skuespillere og moderne fortælleteknik til at gøre Koldinghus' fortid vedrørende og underholdende.

Og når Koldinghus siger uhygge, betyder det ikke, at en historiker tager et lagen med to huller over hovedet. I konceptet Haunted Castle har Koldinghus allieret sig med Dystopia Entertainment, der står bag et såkaldt "haunted house" og et "horror-run", et motionsløb med forhindringer og zombier undervejs. Koldinghus omdannes til et spøgelsesslot med skuespillere, special effects og lyd- og lysinstallationer. Aldersgrænsen bliver 15 år.

Koldinghus håber og forventer, 2018 bliver det første af mange år med Haunted Castle. Ambitionen er, at Koldinghus fremover i alle vinterferier omdannes til spøgelsesslot.

Besøg spøgelsesslottet

Haunted Castle foregår fra 9. til 17. februar 2018. Alle dage fra klokken 19 til 24. Man skal minimum være 15 år for at deltage.Publikum kan enten vælge hele oplevelsen, hvor man skal gennem skræmmezonerne, eller vælge at gå udenom zonerne. Billetsalget starter i oktober. En billet koster 250 kroner. Publikum lukkes ind 60 ad gangen hver halve time. Når man er inde, kan man bruge så lang tid på slottet, man vil.

I vinterferien, fra 11. til 15. februar mellem klokken 11 og 16, er der Haunted Castle junior for børn. Børnebilletter kan købes i december.

En svær målgruppe

Målet er at formidle stedets historie på en ny måde og ikke mindst til en ny målgruppe.

- Vi formidler stedets historie og personer på mange måder. Men det er svært at formidle det til et yngre publikum, fortæller Thomas Thulstrup, direktør på Koldinghus.

- Vi er oppe imod computere og iPads, men derfor giver vi ikke op. Vi prøver at gå ind på deres banehalvdel.

Fokusgruppeinterviews med den målgruppe, Koldinghus særligt gerne vil ramme med Haunted Castle, de 18-25-årige, har vist, at de særligt har interesse for de uhyggelige historier og gerne vil have mere af det.

Det er blandt andet den dansende frøken og dronning Dorothea, man kan møde på Koldinghus fra 9. til 17. februar næste år.

Annonce

Fakta og myter

Konceptet er udviklet i tæt samarbejde mellem Koldinghus og Dystopia Entertainment for at sikre en balance mellem underholdning og fagligt indhold.

- Det skal ikke bare være et uhyggeligt spøgelsesslot. Vi har været faglige konsulenter hele vejen. Det er slottets historie og fortællinger, der er udgangspunktet, siger Thomas Thulstrup.

Haunted Castle præsenterer både faktuelle hændelser og myter og sagn. Men Koldinghus arbejder på, at ingen gæster forlader Koldinghus uden at kunne kende forskel.

- Før gæsterne forlader slottet, vil de have mulighed for at få faktatjekket oplevelserne ved historikere, som møder publikum og kan fortælle ud fra deres faglige synspunkter, hvad der er fakta, og hvad der er myter, fortæller Koldinghus-direktøren.

Jonas Bøgh Pedersen, medstifter af Dystopia Entertainment, glæder sig til opgaven.

- Vi har afviklet uhyggelige begivenheder før, men aldrig på et slot. Det er en fantastisk mulighed for at lave noget anderledes. Det har været en drøm for os at lave gotisk uhygge, så vi er beærede over muligheden, siger han.

- Vi skal være tro mod slottet og den historie, der har udspillet sig. Og så planlægger vi ud fra det. Rammerne er helt fantastiske.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Kolding For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Kolding

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Aabenraa

Motorcykel-ulykke i Padborg: 32-årig mand erklæret død

Varde

Torbjørn overvejer at stemme blankt: Han var håndplukket spidskandidat – nu er hans stemme til salg

Kultur

Grove fuger og gamle munkesten: Ribes gamle kloster har fået en overhaling til godt én million kroner

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Tønder

Ballade på Strucksallé: - Vi ved, hvem de er - og hvor de bor

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Sydjylland For abonnenter

Stævning afslører: Enerådig bankdirektør bevilligede ulovlige lån til egne sønner og bestyrelsesmedlem

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Annonce