Annonce
Erhverv

Konkursramt bilforhandler efterlader kæmpe gæld: Kravene nærmer sig 70 millioner kroner

Kravene mod de konkursramte selskaber omkring Kenneth Falke, der blandt andet stod bag Falke Biler i Kolding, nærmer sig 70 millioner kroner. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Kravene mod Falke Biler, der handlede og leasede luksusbiler, og de øvrige konkursramte selskaber omkring Falke-gruppen, nærmer sig 70 millioner kroner.

Kolding: Kravene mod de konkursramte selskaber omkring Kenneth Falke, der blandt andet stod bag Falke Biler i Kolding, nærmer sig 70 millioner kroner og det omfattende oprydningsarbejde bliver ikke nemmere af, at bilforhandleren i de sidste måneder inden konkursen gik over til "kontantøkonomi", hvor luksusbilerne i vid udstrækning blev handlet kontant. Sådan lyder det fra kurator Søren Christensen Volder.

I efteråret 2019 gik Dansk Autoconsult, der var ejet af Kenneth Falke, konkurs. Her er der anmeldt krav på næsten 18 millioner kroner. Siden gik både Kenneth Falke og hans hustru konkurs, og i starten af februar gik også Falke Biler og en række andre Falke-selskaber konkurs. Samlet nærmer kravene sig i den forbindelse 50 millioner kroner, fortæller advokat Søren Christensen Volder fra Bech-Bruun, som skifteretten i Kolding har indsat i konkursboet efter blandt andet Falke Biler.

Det er dog usikkert, om kravene ender på 50 millioner kroner, blandt andet har Gældsstyrelsen, der inddriver gæld for det offentlige, endnu ikke rejst det præcise krav.

- Vi kan i hvert fald konstatere, at der har været et heftigt antal transaktioner mellem de forskellige selskaber, og det virker ikke som om, at der er afregnet moms og skat, siger Søren Christensen Volder.

- Særligt de sidste måneder inden konkursen, der virker det som om, at man er gået over til en ren kontantøkonomi.

Søren Christensen Volder, kurator i konkursboet efter Falke Biler.

Annonce

Opsigtvækkende auktion

Der stod bare et par skadede biler på pladsen, da Falke Biler i starten af februar sammen med de øvrige Falke-selskaber gik konkurs. På papiret skulle der være cirka 100 luksusbiler i selskabet, der var specialiseret i flexleasing af store biler.

Bilerne var typisk ejet af andre leasingselskaber, men Falke Biler have altså solgt de fleste af biler videre, og i forbindelse med at Falke Biler i februar gik konkurs, lød det fra kurator Søren Christensen Volder, at: "Det ser ud til, at der er foregået en ret sofistikeret svindel, hvor der er blevet forfalsket dokumenter og registreringsattester i forbindelse med salgene."

Bilforhandleren blev landskendt i efteråret 2019, da han i en opsigtvækkende auktion solgte en række luksusbiler, han havde købt af en amerikansk rigmand. Nu har blandt andet leasingselskaberne og en lang række kreditorer rejst krav mod konkursboerne.

Ekstra Bladet kunne mandag fortælle om en entreprenør, der i starten af sidste år lavede en grusplads foran firmaet, men han fik aldrig sine 272.000 kroner.

Annonce

Vi jager fortsat biler

Der venter fortsat et stort arbejde med at rede trådene ud for kuratoren, og arbejdet bliver vanskeligt gjort af, at bilforhandleren inden konkurserne foretrak kontanter.

- Særligt de sidste måneder inden konkursen, der virker det som om, at man er gået over til en ren kontantøkonomi, siger Søren Christense Volder og fortsætter:

- Men vi jager fortsat biler rundt omkring i Europa, og i et vist omfang så lykkes vi også med at finde nogle af bilerne. Vi har derudover hentet syv heste fra gården, som vi forbereder at sælge, siger kurator Søren Christensen Volder, der vurderer, at konkursboet har fat i godt halvdelen af de biler, der på papiret tilhørte Falke Biler.

I forbindelse med dit arbejde som kurator har du så inddraget politiet?

- Jeg vil sige det sådan, at vi løbende holder politiet underrettet, når vi finder noget, der kunne have dets interesse. Typisk skal jeg som kurator aflevere en redegørelse til skifteretten til sidst, men her gør vi det løbende, siger Søren Christensen Volder.

Kenneth Falke oplyser gennem sin advokat, at han ikke har nogen kommentarer.

Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Restauratør kæmper for at få varer hjem, mens bookingerne vælter ind: - Bare mens vi har talt sammen, har jeg fået ti opringninger

Annonce