Annonce
Vejen

Konservativ borgmesterkandidat: Tiden er den rigtige nu

Frank Schmidt-Hansen, Rødding, fik ved det seneste kommunalvalg næstflest personlige stemmer. Flest personlige stemmer fik Egon Fræhr, som ikke genopstiller til kommunalvalget næste år. Foto: Dorthe Andresen
Vejen Kommune får efter kommunalvalget næste år ny borgmester. En af bejlerne til posten er Det Konservative Folkepartis borgmesterkandidat Frank Schmidt-Hansen.

Rødding: Det kan godt være, at Venstre har siddet tungt på borgmesterposten i Vejen Kommune siden kommunesammenlægningen i 2007, men med borgmester Egon Fræhrs udmelding om, at han stopper, skal der findes en ny borgmester - og står det til Det Konservative Folkepartis borgmesterkandidat Frank Schmidt-Hansen, så står det på ingen måde på forhånd skrevet i stjernerne, at kommunens næste borgmester også bliver en Venstre-mand.

Den post kunne han nemlig også godt se sig selv på.

- Det er jo givet, at der skal findes en ny borgmester. Og jeg synes, at tiden er den rigtige nu, siger 57-årige Frank Schmidt-Hansen, der ved de seneste kommunalvalg har fået meget høje personlige stemmer.

Annonce

Ved kommunalvalget i 2017 fik han 1529 personlige stemmer, kun slået af Egon Fræhr, der fik 1818 personlige stemmer.

Over halvdelen af stemmerne - 880 - fik Frank Schmidt-Hansen fra Rødding, hvor han bor og sammen med hustruen Jette driver forretningen Frank.

Skal hente stemmer udefra

Så kunsten bliver at få overbevist flere vælgere ved de andre valgsteder i kommunen til at sætte deres kryds ud for Det Konservative Folkeparti.

- Men folk stemmer meget lokalt. Derfor er det vigtigt med en stærk liste, for det er ikke kun min præstation, der tæller. Det er hele holdet, så vi skal have et stærkt kandidathold, siger Frank Schmidt-Hansen, der -selvom der først skal være valg den 16. november næste år - ser frem til den kommende valgkamp.

Blå bog

Frank Schmidt-Hansen er 57 år gammel.

Han stammer fra Grindsted, hvor han er vokset op.

Siden 1986 har familien boet i Rødding. Det var samme år, som han og hustruen Jette åbnede forretningen Frank i Rødding.

Fra 1999 til 2006 var han medlem af Rødding Byråd.

Han var medlem af Sammenlægningsudvalget i den nye Vejen Kommune fra 2006 til 2007.

Siden 2007 har han været medlem af byrådet i Vejen Kommune.

Han er formand for Udvalget for arbejdsmarked og integration, og næstformand i Økonomiudvalget.

Derudover er han blandt andet med i repræsentantskabet og bestyrelsen for UdviklingVejen, i Kommunernes Landsforenings Arbejdsmarked- og Borgerserviceudvalg og medlem af KL's repræsentantskab.

Han har i 35 været gift med Jette. Sammen har de tre børn: Jesper på 34 år, der er selvstændig og bor i Bække (og også er at finde på de konservatives kandidatliste, Charlotte på 32 år, der bor i Lintrup og med tiden står til at overtage forældrenes forretning og Henriette på 30 år, der er frisør og bor i Kolding.

Derudover tæller familien fem børnebørn - på syv år, fire år og tre på to år.

- Det er mere åbent denne gang. Jeg har altid været motiveret, men denne gang er der lidt mere at gå efter, kommer det med et smil fra den konservative borgmesterkandidat, der har over 20 års erfaring med lokalpolitik - først som medlem af kommunalbestyrelsen i den tidligere Rødding Kommune og siden i byrådet for Vejen Kommune.

Netop den politiske erfaring fremhæver han som sin store force.

- Jeg har haft tre perioder som udvalgsformand, så jeg har erfaring i at sidde for bordenden og lave brede aftaler. Så jeg synes, at jeg er klædt på til at løfte opgaven, siger Frank Schmidt-Hansen.

Annonce

Plads til forskelligheder

Noget af det, som Frank Schmidt-Hansen gerne vil fokusere endnu mere på - også i den kommende byrådsperiode, enten som borgmester eller byrådsmedlem - er at gøre Vejen Kommune til en endnu bedre kommune at bo i og skabe gode rammer for både borgere og virksomheder.


Jeg har haft tre perioder som udvalgsformand, så jeg har erfaring i at sidde for bordenden og lave brede aftaler. Så jeg synes, at jeg er klædt på til at løfte opgaven.

Frank Schmidt-Hansen, borgmesterkandidat, Det Konservative Folkeparti


- Vi har brug for mange flere får øjnene op for de kvaliteter, vi har i Vejen Kommune.

- Jeg har forståelsen af, at der er forskelligheder i politik, men jeg vil sigte efter at lave brede aftaler, fordi det skaber mere ro og giver et større ejerskab. Det synes jeg allerede, jeg har leveret på, siger Frank Schmidt-Hansen, der er formand for Udvalget for arbejdsmarked og integration. Han tilføjer:

- De områder, jeg har haft med at gøre, leverer gode resultater. Men det er et helt udvalg, der har truffet de rette beslutninger. For det er en holdpræstation at være i politik. Vi skal prøve at sikre at dele sol og vind lige, men det kan ikke bare gøres op i kroner og ører.

Frank Schmidt-Hansen ved også godt, at der altid vil være en by eller et område, som føler sig overset.

- Det vil være naivt at tro, at alle synes, det er fordelt helt ligeligt, siger han.

Annonce

Læser stort set dagsordener

Netop det med at føle, at ens by bliver overset, kender Frank Schmidt-Hansen godt. Det var faktisk derfor, han i 1999 stillede op til kommunalbestyrelsen i den gamle Rødding Kommune.

- Dengang lod jeg mig provokere til det. Rødding var hovedbyen, men flere af dem, der var valgt ind, kom fra byerne rundt om, og jeg syntes, at der skulle nogle kræfter til fra Rødding, smiler Frank Schmidt-Hansen, der blev hængende i lokalpolitikken.

- Jeg blev grebet af det. Enten synes man, at det er spændende, og at man kan flytte noget, eller også synes man, at det er langsommeligt og tidskrævende. Man skal kunne leve i, at ting tager tid, og at demokratiet fungerer. Man skal selv søge indflydelse og skal kunne argumentere for sine ting. Hvis du spørger mine byrådskolleger, så tror jeg, at jeg er kendt for altid at være velforberedt.

Udover formandsposten i Udvalget for Arbejdsmarked og Integration, så sidder Frank Schmidt-Hansen også som næstformand i Økonomiudvalget.

- Så der kommer vi igennem det meste. Vi har fire konservative medlemmer - et i hvert udvalg, og jeg stoler på, at de gør det godt. Men jeg læser stort set dagsordener - også til de udvalg, jeg ikke selv er med i. Som gruppeformand skal jeg sikre, at mine folk følger partipolitikken. For det vi går til valg på, det følger vi også, siger Frank Schmidt-Hansen.

Annonce

Håber på goodwill

Han er helt på det rene med, at det ikke sådan bare bliver ligetil at sikre sig borgmesterposten.

- Men jeg er vores kandidat. Jeg er klar over, at vi formentlig ikke får flertal. Men politik er også et spørgsmål om de gode intensioner, om man har opført sig ordentligt og overholder de aftaler, man laver. Hvis jeg laver en aftale med nogen, så holder jeg det også, siger Frank Schmidt-Hansen, der især peger på to områder, som han er stolt af at have sat øverst på dagsordenen i sin tid som byrådspolitiker.

- Da jeg var formand for Teknik- og Miljøudvalget, var jeg med til at sætte cykelstier i kommunen højt på dagsordenen, og jeg var kun lige tiltrådt i teknik- og miljø, da vi fik sagen med "rottehuset" i Holsted. Der skulle vi sætte os ind i lovgivningen for at finde ud af, hvordan vi kunne få ryddet op i alle de faldefærdige rønner - "øjebæer" - der er i kommunen. Og vi æder os langsomt igennem stakken, men der er et stykke vej endnu, siger Frank Schmidt-Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce