Annonce
Tarm

Konservativ spidskandidat melder sig helt ud af partiet

Pia Olivia Christensen har været frontfigur for De KOnservative i RIngkøbing til både kommunalvalg og folketingsvalg siden 2016. NU trækker hun stikket. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Byråds- og folketingskandidat Pia Olivia Christensen har overraskende meddelt, at hun har forladt sit parti, fordi hun har brug for en tænkepause.

Ringkøbing-Skjern: Hun er stadig borgerlig og kalder partiformand Søren Pape Poulsen for enestående.

Alligevel har den konservative spidskandidat fra kommunalvalget og folketingsvalget, Pia Olivia Christensen fra Ringkøbing, nu valgt at forlade det parti, hun har repræsenteret de seneste fire år, meddeler hun på Facebook.

"Jeg har besluttet at tage en politisk tænkepause. Nogle gange kan det blot være nødvendigt at trække stikket, stoppe op og mærke sig selv og forsøge at finde hoved og hale i verden omkring een samt den verden, som er inde i én selv," skriver hun på det sociale medie.

De fire år som frontfigur hos De Konservative i Ringkøbing-Skjern kalder hun for en "vidunderlig lære- og udviklingsproces" som hun er "inderligt taknemmelig over".

Hun skriver på Facebook, at hun ikke yderlige kommentarer til den overraskende udmelding. Det har da heller ikke været muligt for Dagbladet at få kontakt med hende her til morgen.

Pia Olivia Christensen var ny i politik, da hun for snart fire år siden blev valgt som både byråds- og folketingskandidat. I forbindelse med kommunalvalget i november 2017 lykkedes det ikke for partiet at vende tilbage til byrådet. Hun fik selv 336 personlige stemmer. Ved sommerens folketingsvalg stillede hun op som Ringkøbing-Skjerns konservative bud på en vestjysk konservativ stemme på Christiansborg. Hun fik dog ikke uventet kamp til stregen fra sin partiformand, der også er opstillet i Vestjyllands Storekreds.

Det har endnu ikke været muligt at træffe den konservative formand Henning Klausen til en kommentar til Pia Olivia Christensens udmelding af partiet. Derfor er det uvist, om han har gjort sig tanker om, hvem man vil køre i stilling som ny lokal spidskandidat.

Sikkert er det, at Henning Klausen for år tilbage gerne ville have byrådsmedlem Lennart Qvist med på det konservative hold. Den gang var Qvist som bekendt medlem af Venstre. Men siden har han forladt sit parti og er i dag løsgænger i byrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad skal vi med 1. maj?

Statsminister Mette Frederiksen (S) leverer indirekte det måske bedste bevis for, at den traditionelle fejring af arbejdernes internationale kampdag den 1. maj enten bør afskaffes eller finde en anden form: Socialdemokratiets formand stiller ikke op i Fælledparken på denne dag. Epicentret for den danske arbejdskamp, der hvor Louis Pio under Slaget på Fælleden den 5. maj 1872 blev arresteret i sit forsøg på at opnå bedre forhold for landets arbejdere, lige præcis dér ønsker formanden for Socialdemokratiet ikke at stille op. Vi ved godt, at det er hendes og regeringspartiets nærmest maniske trang til at kontrollere og polere virkeligheden, der har været udslagsgivende. For hun vil utvivlsomt, som i øvrigt forgængerne Helle Thorning-Schmidt og Poul Nyrup Rasmussen fra samme parti har oplevet det, blive udsat for larmende protester af enhver art og måske endda overdøvet for rullende kameraer, og det passer dårligt ind i den socialdemokratiske selviscenesættelse. Men det er også et stærkt tegn på, at den vigtigste kamplads for landets arbejdere altså ikke betyder alverden for statsministeren og i hvert fald ikke nok til at blive skrevet i hendes kalender på netop denne dag. I det hele taget er det på tide at kigge med friske øjne på 1. maj, der for manges vedkommende er indskrevet i overenskomsten som en hel eller en halv fridag. For ser man på tilstrømningen til denne dag landet over, er den både aftagende og aldrende. Med god grund. De store afgørende sejre for arbejdstagerne blev vundet for mange år siden; arbejdstidens nedsættelse, lønnet ferie, fem dags arbejdsuge og meget andet har været virkelighed i mange år. De historiske kampe er fortid, fordi arbejdsmarkedet har ændret sig, og den manglende tilslutning skal blandt andet findes i, at man i fagbevægelsen febrilsk klamrer sig til en stråmandsmodsætning, der ikke længere findes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere. Det kan folk godt gennemskue. 1. maj i sin nuværende form har overlevet sig selv, der er behov for nytænkning.

Kolding

Sluse, pumpe og p-pladser til regnvand er klar i Kolding om tre-fire år

Kolding

Landmænd ramt af regn og oversvømmelse: Afgrøder sopper i vand

Annonce