Annonce
KIF Kolding

Kontrakterne bliver ikke forlænget: Profiler forlader KIF Kolding

Olafur Gustafsson (til højre) er blandt de spillere, der ikke får en ny kontrakt hos KIF Kolding. Foto: Søren Gylling
Tre af de spillere, der skulle bære KIF Kolding, får ikke forlænget de kontrakter, der udløber til sommer. Flere spillere kan være på vej væk.
Annonce

KIF Kolding: Når KIF Kolding fredag aften løber på banen til udekampen mod Ribe-Esbjerg, skal holdet sætte sin lid til, at spillere som Mattias Thynell og Olafur Gustafsson kan løfte niveauet og bidrage til to point i kampen mod nedrykning.

Uanset om KIF spiller i ligaen eller i 1. division i næste sæson, er det nu givet, at det bliver en fremtid uden de to udenlandske profiler. Hverken den svenske anfører eller den islandske forsvarsgeneral får forlænget de kontrakter, der udløber 30. juni i år.

KIF Kolding har den seneste måned præsenteret en række nye spillere til næste sæsons trup, og flere af dem er direkte afløsere for nogle af de spillere, der de seneste sæsoner har været en fast del af ligaholdet i Kolding.

De seneste dage har KIF offentliggjort kontrakter med Thomas Boilesen og Vetle Rønningen, og de to unge nordmænd bliver direkte afløsere for Mattias Thynell og Olafur Gustafsson.

Annonce

Uvis fremtid

Mattias Thynell kom til KIF fra SønderjyskE i sommeren 2018, mens Olafur Gustafsson blev hentet til Kolding i efteråret 2017. Den 30-årige islænding blev hentet i islandske Stjarnan, men det, KIF var ude efter, var det kontante forsvarsspil, Gustafsson bragte med sig fra sin tid i Aalborg og ikke mindst Flensburg-Handewitt, med hvem han vandt Champions League i 2014. Gustafsson har de seneste år været klippen i KIF-forsvaret, når skader ikke har holdt ham på sidelinjen. Nu satser KIF i stedet på, at 21-årige Vetle Rønningen fra Bietigheim i den tyske 2. bundesliga kan udfylde Gustafssons sko.

Heller ikke Martin Mauer Larsen får forlænget sin kontrakt med KIF. Bagspilleren var udset til en bærende rolle, da han blev hentet fra Skanderborg i 2018, men rygproblemer gav ham en skæv start på opholdet i KIF, hvor han aldrig har fået en stor rolle. Hvad fremtiden bringer for Martin Mauer Larsen er uvis.

- Jeg ved slet ingen ting endnu, siger bagspilleren, der lige som de øvrige spillere, der skal væk fra KIF, forsøger at holde fokus på de sidste vigtige kampe i grundspillet.

- Man kan vende det rundt og sige, at vi selv kan afgøre tingene. Vi er ikke afhængig af andre resultater, siger Martin Mauer Larsen, der tror på, at KIF kan få point mod alle modstandere i grundspillets sidste seks kampe.

Ifølge JydskeVestkystens oplysninger har Troels Jørgensen fået lov at se sig om efter en ny klub, selv om han stadig har kontrakt på den anden side af sommerferien. Tometermanden kom til KIF fra AIK Stockholm som målsluger i sommer, men i KIF har han blot fået spilletid i 10 kampe og scoret syv gange på 22 forsøg.

Arni Bragi Eyjolfsson har trods fortsat kontrakt heller ikke den store fremtid i KIF. Islændingen blev hentet til Kolding som back, men har mest dækket ind på højre fløj, hvor han har fået spilletid i 11 ligakampe og scoret syv mål på 23 forsøg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Debat: Luk turistkontoret i Ribe

Annonce