Annonce
Sønderborg

Virksomhed brændt ned til grunden på grund af kortsluttet batteri fra kunde

Brandfolk kæmpede mod røg og flammer, men bygningen stod ikke til at redde. Foto: Hans Chr. Gabelgaard


Hørup: Et tilsyneladende defekt batteri fra en kunde var årsagen til at virksomheden Himex i det tidligere rådhus på Skovsholm 1 i Hørup onsdag eftermiddag udbrændte totalt. Det skriver virksomheden i et opslag på nettet.

"Himex har desværre fået indleveret et kundebatteri, som grundet ustabile og hævede polymærceller, desværre kortsluttede allerede inden det overhovedet var nået på værkstedet. Selvom vi handlede hurtigt, efter anvisningerne og på vores 12 års lange erfaring, (få sekunder tager lithium om at antænde, og danner sin egen ilt) var der ikke noget der kunne havde været handlet anderledes på", anføres som begrundelse for den voldsomme brand, der hurtigt udviklede en kulsort røgsky, som kunne ses mange kilometer væk.

To tredjedele af bygningen er nedbrændt og den sidste ødelagt af røg og vand, står der endvidere. Alarmen gik kl. ca. 14.00, hvor både det lokale brandværn i Hørup og Sønderborg Brand & Redning rykkede ud. Ilden kom forholdsvis hurtigt under kontrol, men dog med store skader til følge.

Et livsværk

Bygningen huser til dagligt Himex, der har specialiseret sig i genopladningen af batterier til elcykler, reparation af elcykler ligesom at de har udviklet alternative behandlingsmetoder med lys.

Himex, som blev grundlagt af Inger og Peter Krohn i 2004, har haft til huse i Det gamle Rådhus i Hørup siden 2016.

Butikken er løbende blevet udvidet af flere omgange grundet manglende plads. Firmaet sælger elcykler og i 2018 begyndte Himex også at sælge handicapscootere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Livsstil For abonnenter

Fra militæruniform og lægekittel til afslappede ejere af en campingplads: - Hvad er det værste, der kan ske?

Annonce