Annonce
Sønderborg

Kristian Sverdrup udstiller bidder af skønhed

Udstillingen kan ses i Multikulturhuset. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Xbunker har åbnet en ny udstilling, hvor værkerne er baseret på ultralydsscanninger og elektroniske målinger af kunstneren Kristian Sverdrup.

Sønderborg: En ny udstilling er åbnet i Xbunker i Multikulturhuset. Det er billedkunstneren Kristian Sverdrup, som til udstillingen har arbejdet med en tryk og skulpturer, der alle sammen oversætter hans fysiske udfordringer til et synligt billedsprog. Kristian Sverdrup har cerebral parese, også kendt som spastisk lammelse, og ultralydsskanninger, hjerneskanninger er bearbejdet i hans udstilling: Body, Beauty & Bits….

Kristian Sverdrup er uddannet fra Billedhuggerskolen ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, og i løbet af det sidste årti har han arbejdet som billedkunstner i Danmark. Han blev i en tidlig alder diagnosticeret med cerebral parese, og som følge deraf har han længe beskæftiget sig med krydsfeltet mellem videnskab, kunst og krop.

Siden 2014 har Kristian været testperson i flere forskningsprojekter, som vedrører hans sygdom, og foreløbigt har hans kunstneriske virke udfoldet sig på tværs af medier som video, grafik, skulptur og maleri.

Body, beauty and bits består af en serie grafiske tryk, fire plastikrelieffer og ét stort trærelief. Værkerne er baseret på ultralydsscanninger og elektroniske målinger af kunstnerens kropsaktivitet, og med udstillingen søger han dermed at give forrang til kroppens eget sprog.

Udstillingen er støttet af Arne V. Schleschs Fond og Statens Kunstfond, og udstillingen kan ses frem til den 4. december i Multikulturhusets åbningstid.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Vandaliserede færge og kørte uden kørekort 11 gange: 20-årig mand mister kørekortet i 10 år og skal betale stor erstatning

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

EfB For abonnenter

Liveblog: Dramatisk start i efterårssæsonens sidste kamp mod Hvidovre IF med brændt straffe og scoring efter syv minutter

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Sønderborg

Damefrokosten er tilbage - men med forandringer: Ny dato og adresse

Sønderborg

Mand stoppet i bil fyldt med over 100 kanonslag: Havde også ulovligt våben

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

Aabenraa For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem får travlt: Susanne snupper et ekstra udvalg

Kultur

Et moderne eventyr: De mødte hinanden på nettet - efter få måneder pakkede Michael alle sine ting og flyttede fra USA til Danmark

Annonce