Annonce
Sønderborg

Kristian Sverdrup udstiller bidder af skønhed

Udstillingen kan ses i Multikulturhuset. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Xbunker har åbnet en ny udstilling, hvor værkerne er baseret på ultralydsscanninger og elektroniske målinger af kunstneren Kristian Sverdrup.

Sønderborg: En ny udstilling er åbnet i Xbunker i Multikulturhuset. Det er billedkunstneren Kristian Sverdrup, som til udstillingen har arbejdet med en tryk og skulpturer, der alle sammen oversætter hans fysiske udfordringer til et synligt billedsprog. Kristian Sverdrup har cerebral parese, også kendt som spastisk lammelse, og ultralydsskanninger, hjerneskanninger er bearbejdet i hans udstilling: Body, Beauty & Bits….

Kristian Sverdrup er uddannet fra Billedhuggerskolen ved Det Kongelige Danske Kunstakademi, og i løbet af det sidste årti har han arbejdet som billedkunstner i Danmark. Han blev i en tidlig alder diagnosticeret med cerebral parese, og som følge deraf har han længe beskæftiget sig med krydsfeltet mellem videnskab, kunst og krop.

Siden 2014 har Kristian været testperson i flere forskningsprojekter, som vedrører hans sygdom, og foreløbigt har hans kunstneriske virke udfoldet sig på tværs af medier som video, grafik, skulptur og maleri.

Body, beauty and bits består af en serie grafiske tryk, fire plastikrelieffer og ét stort trærelief. Værkerne er baseret på ultralydsscanninger og elektroniske målinger af kunstnerens kropsaktivitet, og med udstillingen søger han dermed at give forrang til kroppens eget sprog.

Udstillingen er støttet af Arne V. Schleschs Fond og Statens Kunstfond, og udstillingen kan ses frem til den 4. december i Multikulturhusets åbningstid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Her bimler alarmklokkerne: Disse syd- og sønderjyske sogne er i fare for at blive lukket ned

Kolding

Truende ægtemand videofilmer hustruens hjemmehjælpere: Nu nægter de at komme i hjemmet

Navne For abonnenter

Knud har stået i spidsen for flere virksomheder som direktør og formand: Nu fylder han 70 men kaster sig stadig gerne ud i nye opgaver

Annonce