Annonce
Haderslev

Kromand fyldte rundt: Stort ryk-ind på Tyrstrup Kro

Gæsterne væltede ind, så gavebordet blev hurtigt fyldt. Dagens fødselar fik blandt andet denne flotte miniatureudgave af Tyrstrup Kro lavet i keramik. Foto: Peer Biel

TYRTRUP: Sikke en fest!

Mellem 400 og 500 gæster kom for at sige tillykke med de 60 år, da den ”lille kromand” fra Tyrstrup Kro, Torben Schulz, fredag inviterede til åbent hus.

- Det var en fantastisk dag. Jeg var ikke klar over at jeg kendte så mange, og jeg er ydmyg over at så mange deltog i min store dag, udtaler Torben Schulz.

Som eftermiddagen skred frem stemningen i de fyldte krosale, og flere orkestre spillede op til dans i løbet af aftenen.

Dagens fødselar løb frem tilbage mellem talerne, og danseskoene var kridtet, for Torben Schulz er en John Travolta på et dansegulv.

Annonce
Kromanden flankeret af fra venstre Poul Erik Christensen, der drev musikbutikken Kvik Musik på Jomfrustien i Haderslev i en årrække og som har spillet op til dans på Tyrstrup Kro et utal af gange. Også koncertarrangør og musiker i Top Seven Michael Korup til højre, har underholdt gæster på kroen ved mange lejligheder. Foto: Peer Biel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce