Annonce
Sønderborg

Kultur i Syd præsenterer Phlake og Jada i Mølleparken til juni næste år

Sønderborg: Da Jada i oktober modtog Danish Music Awards fornemme pris"Årets Nye Livenavn" var det "blot" cremen på toppen af lagkagen, idet Jada, der midt i 2019 udsendte sit længe ventede debutalbum "I Cry a Lot", har høstet en rækker priser ved både P3 Guld, Carl prisen og Steppeulven. Senest blev Jada tildelt Kronprinsparrets Kulturelle Stjernedryspris på intet mindre end 100.000 kr, for »sin evne til at åbne for et popunivers, der gennemsyres af både mod og skrøbelighed”.

Nu kommer hun sammen med en anden af kronprinsens favoritter duoen Phlake den 20. juni i Mølleparken, når Kultur i Syd lægge op til en af årets store koncertoplevelser.

Den danske succesduo Phlake tordnede i 2016 frem med kæmpe hits som "Pregnant" og "Angel Zoo" fra debutalbummet "Slush Hours", der høstede fem priser ved DMA 2016 - bl.a. bedste album.

Partoutkortet til Rock i Mølleparken giver adgang til denne koncertaften. /exp

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Indland

Henriette Zobel er død 

Annonce