Annonce
Sønderborg

Kurdisk bryllup i Aarhus får smittetal i Sønderborg til at stige

Michael Skriver Hansen, der er sundhedschef i Sønderborg Kommune, ser med bekymring på de seneste dages udvikling. Arkivfoto: Timo Battefeld
Sønderborg er nu også på sundhedsstyrelsens røde liste. Et bekymrende antal nye coronasmittede efter kurdisk bryllup er årsagen.

Sønderborg: En eller to nye tilfælde om dagen. Det har gennem flere uger været udviklingen i antallet af borgere i Sønderborg Kommune, der bliver testet positive overfor covid-19.

Men nu stiger antallet.

Mandag 21. september registrerede Serum Instituttet fem nye tilfælde, dagen efter kom to, onsdag yderligere fem og torsdag igen fem nye smittede. Torsdag røg kommunen så på Sundhedsstyrelsens bekymringsliste med kommuner, der har over 20 smittede pr. 100.000 indbyggere.

Annonce


Om jeg er bekymret? Det er da klart, at det er noget, jeg lægger mærke til. Men jeg synes stadig, at vores beredskab fungerer. Vi er hurtigt ude med smitteopsporing.

Michael Skriver Hansen, sundhedschef Sønderborg Kommune


Det skyldes især et kurdisk bryllup i Aarhus. Nogle af gæsterne kom fra Sønderborg og rejste smittede hjem igen.

- Den røde tråd i smitteudviklingen i Sønderborg er denne ene begivenhed, som Styrelsen for Patientsikkerhed har gjort os opmærksom på. Så nu målretter vi indsatsen i det kurdiske miljø for at sikre, at ikke flere bliver smittede, fortæller Michael Skriver Hansen, sundhedschef i Sønderborg Kommune.

Samarbejde med miljøet

Sønderborg Kommune har kontakt til den kurdiske venskabsforening i Sønderborg.

- Vi har bedt foreningen hjælpe med at sikre, at alle er opmærksomme på symptomer, sørge for at isolere sig og blive testet, uddyber han.

Fra 13 til 22

Sønderborg har hidtil ligget i den lave ende af skalaen med hensyn til antal nye smittede pr. 100.000 indbyggere. Tirsdag var det 13 tilfælde pr. 100.000 indbyggere inden for de seneste syv døgn, men onsdag var tallet steget til 18. Nu er det 22.

Siden marts har 76 borgere i Sønderborg Kommune fået konstateret covid-19.

Torsdag kom det desuden frem, at to elever på VUC Syd i Sønderborg og tre elever på Ulkebøl Skole er blandt de nysmittede i Sønderborg.

- Om jeg er bekymret? Det er da klart, at det er noget, jeg lægger mærke til. Men jeg synes stadig, at vores beredskab fungerer. Vi er hurtigt ude med smitteopsporing, mener Michael Skriver Hansen.

Borgere fra Region Hovedstaden, som også er på bekymringslisten, kan nu ikke rejse til Tyskland uden at skulle gå i karantæne. Frygter du også, at det kan ske for borgere i Sønderborg Kommune?

- Nej. I Region Hovedstaden er smitteraten helt anderledes høj end i Sønderborg, svarer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce