Annonce
Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Det var en meget alvorlige anklager, som blev læst op ved Retten i Esbjerg. Foto. John Randeris
Det er en lille pige, som ifølge politiets sigtelse har været ude for grov vold. Faktisk har babyen været i livsfare, lyder det fra anklageren.

Varde/Esbjerg: Det er en meget alvorlig sigtelse, som Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst mod en 19-årig kvinde og en 22-årig mand med bopæl i Varde. Kvinden og manden blev onsdag formiddag fremstillet for en dommer små 24 timer efter, de blev anholdt.

Anklager Trine Schjødt kunne læse den meget alvorlige anklage op for manden og kvinden, som sad på hver sin stol med en civilklædt politibetjent imellem sig.

Kvinden og manden er sigtet for i forening - altså sammen - i mindst to tilfælde at have udøvet vold mod den blot 11 uger gamle pige. Det er sket i en almen bolig i Varde.

Ifølge politiets foreløbige efterforskning har det lille barn brækket seks ribben, brækket venstre ankel og pådraget sig livsfarlige blødninger i hjernen som følge af volden.

Dommeren valgte at lukke dørene af hensyn til, at sagen fortsat er under efterforskning. Men personerne er efterfølgende fængslet i fire uger.

Volden er ifølge politiets oplysninger sket i perioden fra den 25. oktober til den 26. november

Annonce

De nægter sig begge skyldige, men blev fængslet

  • Manden og kvinden nægter sig begge skyldige.
  • De blev ved grundlovsforhøret ved Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger.
  • De har begge kæret denne kendelse til Vestre Landsret.

Kvinden var stærkt påvirket i retten

Den 19-årige kvinde var stærkt påvirket af sagen i retten og måtte have en pakke med servietter udleveret og måtte bruge dem til at tørre tårer bort.

Den 22-årige mand virkede mere upåvirket af sagen. Han bar en dunjakke under grundlovsforhøret. Han er piercet, karseklippet og tatoveret.

Det er grundloven, der sikrer, at man som arresteret skal fremstilles for en dommer inden for 24 timer efter anholdelsen. Det sker, når politiet ønsker at opretholde fængslingen.

Det fremgik ikke af den offentlige del af grundlovsforhøret, hvilke relationer manden og kvinden har til barnet. Pressen og andre tilhørere blev som nævnt sendt ud af lokalet, da de anklagede fik mulighed for at aflægge forklaring.

Men Syd- og Sønderjyllands Politi har i forbindelse med anholdelsen brugt ordet "nærmeste omsorgspersoner". Det udtryk ønsker anklager Trine Schjødt fortsat at bruge.

- Vi vil ikke offentliggøre personernes relationer til barnet af hensyn til den videre efterforskning, siger Trine Schjødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce