Annonce
Varde

Spædbarn brækkede seks ribben og fik livsfarlige blødninger i hjernen: Kvinde og mand fængslet for vold

Det var en meget alvorlige anklager, som blev læst op ved Retten i Esbjerg. Foto. John Randeris
Det er en lille pige, som ifølge politiets sigtelse har været ude for grov vold. Faktisk har babyen været i livsfare, lyder det fra anklageren.

Varde/Esbjerg: Det er en meget alvorlig sigtelse, som Syd- og Sønderjyllands Politi har rejst mod en 19-årig kvinde og en 22-årig mand med bopæl i Varde. Kvinden og manden blev onsdag formiddag fremstillet for en dommer små 24 timer efter, de blev anholdt.

Anklager Trine Schjødt kunne læse den meget alvorlige anklage op for manden og kvinden, som sad på hver sin stol med en civilklædt politibetjent imellem sig.

Kvinden og manden er sigtet for i forening - altså sammen - i mindst to tilfælde at have udøvet vold mod den blot 11 uger gamle pige. Det er sket i en almen bolig i Varde.

Ifølge politiets foreløbige efterforskning har det lille barn brækket seks ribben, brækket venstre ankel og pådraget sig livsfarlige blødninger i hjernen som følge af volden.

Dommeren valgte at lukke dørene af hensyn til, at sagen fortsat er under efterforskning. Men personerne er efterfølgende fængslet i fire uger.

Volden er ifølge politiets oplysninger sket i perioden fra den 25. oktober til den 26. november

Annonce

De nægter sig begge skyldige, men blev fængslet

  • Manden og kvinden nægter sig begge skyldige.
  • De blev ved grundlovsforhøret ved Retten i Esbjerg varetægtsfængslet i fire uger.
  • De har begge kæret denne kendelse til Vestre Landsret.

Kvinden var stærkt påvirket i retten

Den 19-årige kvinde var stærkt påvirket af sagen i retten og måtte have en pakke med servietter udleveret og måtte bruge dem til at tørre tårer bort.

Den 22-årige mand virkede mere upåvirket af sagen. Han bar en dunjakke under grundlovsforhøret. Han er piercet, karseklippet og tatoveret.

Det er grundloven, der sikrer, at man som arresteret skal fremstilles for en dommer inden for 24 timer efter anholdelsen. Det sker, når politiet ønsker at opretholde fængslingen.

Det fremgik ikke af den offentlige del af grundlovsforhøret, hvilke relationer manden og kvinden har til barnet. Pressen og andre tilhørere blev som nævnt sendt ud af lokalet, da de anklagede fik mulighed for at aflægge forklaring.

Men Syd- og Sønderjyllands Politi har i forbindelse med anholdelsen brugt ordet "nærmeste omsorgspersoner". Det udtryk ønsker anklager Trine Schjødt fortsat at bruge.

- Vi vil ikke offentliggøre personernes relationer til barnet af hensyn til den videre efterforskning, siger Trine Schjødt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce