Annonce
Tønder

Løsgænger vælger nyt parti: Konservative fordobler antal af mandater i byrådssalen

Harry Sørensen blev i 2017 valgt ind i kommunalbestyrelsen for Dansk Folkeparti. Nu har han meldt sig ind hos Det konservative Folkeparti. Foto: André Thorup
Dansk Folkepartis Harry Sørensen, Løgumkloster, har efter bruddet med sit parti meldt sig ind hos de konservative. Dermed har partiet nu to stemmer i kommunalbestyrelsen. Det er ikke første gang.

TØNDER: Tilbage i september meldte kommunalbestyrelsesmedlem Harry Sørensen sig ud af Dansk Folkeparti og fortsatte som løsgænger i kommunalbestyrelsen. Nu har murermesteren fra Løgumkloster fundet et nyt politisk ståsted.

- Jeg har brugt tiden som løsgænger til at tænke grundigt over min fremtid i politik. Derfor har jeg besluttet at være en del af Det Konservative Folkeparti. I de seneste uger har jeg haft snakke med konservative, og har en rigtig god fornemmelse af det kommende samarbejde. Vi ser ret ens på tingene, og værdier som ordentlighed og ligeværdigt samarbejde, ser jeg frem til at opleve igen, siger Harry Sørensen i en udsendt pressemeddelelse.

Annonce

Dårligt samarbejde

Da han meldte sig ud af Dansk Folkeparti skete det ikke mindst i protest mod partiets udvalgsformand og spidskandidat ved næste valg, Jan Voss Hansen. Hans personlige ambitioner fyldte ifølge Harry Sørensen for meget.


Det er en enig bestyrelse, der byder Harry Sørensen velkommen som nyt medlem af vælgerforeningen. De konservative værdier og mærkesager stemmer godt overens med det, Harry Sørensen gerne vil arbejde videre for i Tønder Kommune.

Birgitte Klippert, formand for de konservative i Tønder Kommune, Tønder


- Vi har aldrig haft et godt samarbejde mig og Jan Voss. Det er primært derfor, jeg går. Jeg har overvejet det længe. Der er ikke noget specifikt, der gør, at det bliver nu. Der har været et dårligt samarbejde længe, så det er en lettelse for mig, sagde Harry Sørensen efter bruddet i september.

Med tilgangen af Harry Sørensen fordobler Det Konservative Folkeparti med et slag antallet af mandater i byrådssalen. Her var Anette Abildgaard Larsen indtil videre partiets eneste stemme. Nu får hun Harry Sørensen ved sin side, og det er en velkommen forstærkning.

- Det er en enig bestyrelse, der byder Harry Sørensen velkommen som nyt medlem af vælgerforeningen. De konservative værdier og mærkesager stemmer godt overens med det, Harry Sørensen gerne vil arbejde videre for i Tønder Kommune, siger partiets lokale formand, Birgitte Klippert i den udsendte meddelelse.

Her fremgår det også, at Harry Sørensen vil blive en del af det konservative hold, der stiller op til kommunalvalget i november næste år.

Harry Sørensen er først som DF'er og siden løsgænger blandt andet medlem af teknik- og miljøudvalget, der i den kommende tid blandt andet skal behandle en række ansøgninger om opstilling af vindmølleparker rundt omkring i kommunen. De konservative har gentagne gange udtalt sig kritisk om store vindmøller på land.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Det konservative Folkeparti er repræsenteret med to medlemmer i byrådssalen i Tønder i nyere tid. Ved valget i 2009 opnåede partiet to mandater, der gik til henholdsvis Henning Schmidt, Drengsted, og Christina Hattens, Sølsted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce