Annonce
Erhverv

Landmændenes rådgivere har tjent 20 millioner kroner: Direktøren er overrasket over det gode resultat

Torben Jensen, direktør for Sagro, har grund til at smile. Omsætningen er steget med ti millioner kroner, og årsresultatet er rekordhøjt på over 20 millioner kroner. PR-foto: Torben Worsoe
Sagro kommer ud af endnu et regnskabsår med et resultat, der gavner ejerne, som er de midt- , syd- og vestjyske landmænd.

Esbjerg/Varde/Billund: Rådgivningsvirksomheden Sagro har i 2020 præsteret et resultat, der er dobbelt så stort som budgetteret. Årsresultatet er på 20,6 mio. kroner og dermed rekordhøjt for virksomheden. Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

I samme år er omsætningen vokset fra 271 millioner til 281 millioner kroner, uden der generelt har været tale om prisstigninger på rådgivningsydelserne. Hertil kommer vækst i stort set alle datterselskaber. Datterselskabernes bruttoomsætning ligger samlet på 100 millioner kroner.

Ifølge administrerende direktør, Torben Jensen, er der mange årsager til det forretningsmæssigt meget tilfredsstillende resultat.

Annonce

- Den vigtigste er, at stordrift giver et kæmpe potentiale for effektivisering. Det er forklaringen på, at vi har kunnet øge omsætningen med uændrede ressourcer. Synergieffekten fra fusionen, der skete i 2016, slår igennem – år efter år, forklarer han i pressemeddelelsen.

Mere rådgivning

Den øgede omsætning er desuden resultat af, at Sagro har valgt at satse på en række fagspecialer, som har givet en del nye kunder fra hele landet.


Den vigtigste er, at stordrift giver et kæmpe potentiale for effektivisering. Synergieffekten fra fusionen, der skete i 2016, slår igennem – år efter år.

Torben Jensen, administrerende direktør i Sagro


Seneste skud på stammen er et særligt team for etablering af selskaber. Alene i januar blev 20 selskaber etableret med rådgivning fra teamet.

I det hele taget mærker Sagro en øget efterspørgsel på rådgivning, hvoraf en del er nu-og-her-rådgivning til minkavlere, der er meget udfordrede efter beslutningen om at lukke branchen.

It-afdelingen, Jysk IT, har alene øget omsætningen med seks millioner kroner i 2020, stort set i brancher uden for landbruget, primært tandlæger og dyrlæger.

En anden højdespringer er LandboGruppen Jysk, der er markedsledende på kvæg- og svineejendomme. Byggeri & Teknik og ØkologiRådgivning Danmark er andre datterselskaber, der også vækster markant.

Torben Jensen tilføjer, at Sagros kvægafdeling, der er landets største, netop nu udvider med yderligere to rådgivere.

- Det ligger i vores dna i Sagro at jagte gode økonomiske resultater, men at vi i 2020 kommer ud med et plus på 20,6 millioner kroner, det har overrasket os, siger Torben Jensen.

Annonce

Uafhængig af banker

Flere års gode økonomiske resultater i Sagro har konsolideret virksomheden i en grad, så Torben Jensen nu kan erklære, at virksomheden er helt uafhængig af banker.

Formanden for Sagro, Sven Agergaard, glæder sig også over, at året er gået så meget bedre, end man kunne frygte.

- Jeg er imponeret over, at Sagros medarbejdere har kunnet arbejde og yde den service, vi som landmænd efterspørger, selvom der har været covid-19 og lock downs. Ledelsen har med kloge strategiske beslutninger navigeret godt igennem pandemi-perioden, konstaterer han i pressemeddelelsen.

Sagro

  • Sagros kerneområde er faglig og økonomisk rådgivning til landmænd.
  • Omsætningen i 2020 var 271 mio. kr. plus 100 mio. kr. i bruttoomsætning blandt datterselskaberne. Årets overskud er samlet på 20,6 mio. kroner.
  • Sagro beskæftiger 470 medarbejdere fordelt i huse i Holstebro, Herning, Billund og Esbjerg.
  • Sagros ejere er Holstebro Struer Landboforening, Herning-Ikast Landboforening, Familielandbruget VEST-Jylland, Jysk Landbrug, Sydvestjysk Landboforening og Grindstedegnens Familielandbrug.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Billund

Go'on uddeler gratis blomster

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce