Annonce
Håndbold

Landsholdsanføreren drømmer om ny Kiel-kontrakt og viljestærkt VM-hold

Niklas Landin og landsholdet får endelig mulighed for at revanchere sidste års EM-skuffelse. - Til gengæld har vi nok hver især haft en indre ild for at bevise noget med vores klubhold, siger landsholdsanføreren.  Foto: Philip Davali / Ritzau Scanpix
Som en af verdens bedste målmænd er Niklas Landin en attraktiv herre, men trods kontraktudløb til sommer håber han at forlænge aftalen med THW Kiel.

HÅNDBOLD: For bare lidt over en uge siden kunne Niklas Landin hæve Champions League-trofæet.

Med triumfen mod Barcelona i den største klubturnering af alle har den danske landsholdsmålmand vundet alle de største trofæer, han har rakt ud efter. VM, EM, OL, den tyske bundeliga samt altså Champions League.

Så hvad er det, der driver landsholdsanføreren til at fortsætte med at klatre, når han har stået på de største bjergtoppe?

Annonce

- Jeg har stadig stor motivation til at spille håndbold, og når man først har stået øverst én gang, så vil man stå der igen. Min motivation er at vise mit værd, og at være en del af Kiel og landsholdet er noget, jeg sætter stor pris på, pointerer han.

Niklas Landin er blevet 32 år. Det er 12 år siden, han debuterede for det danske landshold, og siden han forlod Rhein Neckar-Löwen i 2015, har han spillet for THW Kiel. Kontrakten udløber til sommer, og som en af verdens bedste målmænd er han en attraktiv mand nu, hvor han er fri til at forhandle med andre storklubber.

- Jeg har selvfølgelig gjort mig en masse tanker, men jeg ser også min fremtid ligge hos Kiel og håber også, vi finder ud af noget, men indtil videre har jeg ikke noget på plads.

Men det er din førsteprioritet at blive?

- Ja, det er det, og det vil jeg slet ikke lægge skjul på. Det er min ønskeklub og den klub, jeg føler mig rigtig godt tilpas i.

Motiveret til lang karriere

Hvor længe, karrieren skal vare, har han ikke besluttet.

- Det er også lidt bevidst, at jeg ikke har sagt, at jeg stopper, når jeg er 35. Jeg ved ikke, om det er inden for et år eller om ti år. Det vil jeg egentlig lade motivationen afgøre. Så længe den er der, spiller jeg stadig håndbold. Som det er lige nu, så spiller jeg længe, fastslår han.

Lige nu spillere flere modne og tidligere landsholdsspillere rundt om i danske klubber som afslutning på en lang karriere. Men det er langt fra sikkert, at Landin runder karrieren af på samme måde som spillere som Jesper Nøddesbo, Thomas Mogensen, Anders Eggert og René Toft, der stadig er aktive i den hjemlige liga.

- Selvfølgelig gør man sig en gang imellem tanker om, om det skal være Danmark, eller det skal slutte i Bundesligaen. Jeg tror, jeg tager det, som det kommer, og forhåbentlig får jeg den forlængelse i Kiel, som jeg nok drømmer om, og så må vi se efter det, hvad der skal ske, siger Landin.

Annonce

Sulten efter revanche

Her og nu gælder det et par testkampe mod Norge i Kolding, inden landsholdet i næste uge sætter kursen mod et titelforsvar ved VM i Egypten.

Efter et mærkværdigt år er det svært at vurdere holdenes styrker, men Landin har en klar og positiv fornemmelse af Danmark.

- Jeg synes egentlig, man kan mærke på træningen, at sulten efter at vise noget andet, end vi gjorde ved EM, er stor, og lysten til at bevise det er også stor. Så jeg er rimelig fortrøstningsfuld med hensyn til vores kvalitet og vores niveau, siger målmanden som har en overordnet målsætning for slutrunden.

- Det er at bevise noget andet end ved EM i 2020 og vise en langt større aggressivitet og en vilje, som er langt, langt større end alle andres, og så er jeg ret sikker på, at det nok skal gå godt det hér.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

KIF Kolding For abonnenter

KIF Kolding knuste Ribe-Esbjerg inden pausen

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Plakater skal ned igen: Ingen valgkamp i Sønderborgs gågade

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Varde

Stor skepsis kom frem på borgermøde om møller ved kommunegrænsen

Varde

Lokal forening skabte opmærksomhed om nichesport: Fik byrådspolitikerne til at krydse klinger

Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

KIF Kolding

Skuffet Ribe-Esbjerg-træner om dårlig halvleg: Vi glemte at hoppe på toget - vi har en kæmpe opgave

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Annonce