Annonce
Kolding

Legeparken i Kolding åbner en ny attraktion

Legeparken i Kolding åbner 5. juni en ny motorikbane for 3-7 årige børn. Foto: PR
På grundlovsdag åbner Legeparken en ny motorikbane for børn.

Kolding: Grundlovsdag - onsdag 5. juni - kl. 11 får Legeparken i Kolding et nyt trækplaster for byens børn.

Her åbnes nemlig en ny motorikbane, som skal skabe rammerne for endnu mere leg og bevægelse. Åbningen markerer samtidigt åbningen af grundlovsdag for børn i Legeparken, en begivenhed som årligt tiltrækker flere end 1.000 gæster.

Legeparken i Kolding har fået en donation på 250.000 kroner til at bygge motoriksporet - en gave fra de to føtex-varehuse i Kolding, der via Salling Fondene har gjort donationen mulig.

Annonce

En væsentlig forskel

Projektet er blevet udvalgt blandt en række sociale og bæredygtige initiativer fra hele landet.

Donationen blev givet på baggrund at, at Legeparken er med til at gøre hverdagen bedre i lokalsamfundet. Motorikbanen sætter fokus på børns motoriske udvikling i en tid, hvor digitale muligheder kan stå i vejen for fysisk aktivitet.

Motoriksporet er tilpasset børnehavebørn og indskolingsbørn (3-7 år).

- For mange af institutionerne her i byen, som flittigt benytter sig af Legeparken, vil den nye motorikbane gøre en væsentlig forskel, siger Jacob Neubert, der er varehuschef i føtex i Kolding Syd.

Et fælles mødested

Legeparken er i forvejen et populært mødested for områdets børnefamilier og institutioner.

Faktisk scorer Legeparken 4,5 ud af 5 på attraktionsvejviseren Tripadvisor og ligger dermed som nr. 3 ud af alle Koldings attraktioner.

Legeparken har de seneste 4 år gennemgået en større udvikling med fokus på at gøre parken endnu mere attraktiv for børnefamilier og institutioner.

Motorikbanen får blandt andet balancebomme, kolbøttestativer, svævebane og et stort edderkoppespind, som børnene kan klatre rundt i.

Ved åbningen er alle velkommen, og Føtex giver kaffe og kage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce