Annonce
Erhverv

Lejlighedspriser på himmelflugt i København

Hovedstadens boligmarked gløder. Priserne på ejerlejligheder steg 10,7 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Krisen er definitivt slut på det Københavnske boligmarked. Faktisk giver bevægelserne mindelser om de glade år op til finanskrisen.

Fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014 steg priserne på ejerlejligheder i Region Hovedstaden 10,7 procent. Stigningerne spejles af markedet for énfamilieshuse, men i mindre målestok.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Sammenlignet med fjerde kvartal 2013 var prisstigningen i første kvartal 3,7 procent. På landsplan var stigningen 2,5 procent og i Region Sjælland var den 0,1 procent. I de tre øvrige regioner faldt priserne - mest i Region Nordjylland med 0,9 procent.

Udviklingen er dog kraftigt polariseret, for mens priserne stryger op i København og omegn, faldt de med 1,9 procent i Region Nordjylland.»Tallene dækker over ganske store geografiske forskelle, hvor det især er Region Hovedstaden som trækker fra. Ser vi over det seneste år er afstanden mellem gennemsnitspriserne på enfamiliehuse i Region Hovedstaden og resten af landet øget ganske pænt,« skriver Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit i en kommentar til tallene.

Fremadrettet forventer hun, at priserne vil stige fem procent årligt for ejerlejligheder på landsplan, mens parcel- og rækkehusene vil stige cirka det halve.

»Så når vi ser på de kommende måneder, er det vores forventning, at boligmarkedet vil fortsætte sine gode takter. Dels som følge af generelt mere positiv stemning i dansk økonomi dels gennem øget aktivitet. Vi har gennem flere år haft meget lav aktivitet på boligmarkedet, hvilket vidner om, at der er et ophobet boligbehov. Samtidigt forventer vi større søgning mod byerne, hvorfor der vil være et større pres på priserne her,« skriver Ulrikke Ekelund.

I Dansk Erhverv vurderer økonom Mira Lie Nielsen, at de stigende boligpriser sammen med andre positive økonomiske nøgletal, skaber en tryg base, som kan få danskerne til at endelig at sætte skub i privatforbruget.

»Historisk set er der tæt sammenhæng mellem privatforbruget og stigende boligpriser. Derfor bidrager de lysere tider på boligmarkedet til at sætte mere skub i dansk økonomi. Det er jo i høj grad udhulingen af boligformuen, som har afholdt danskerne fra at bruge penge de seneste fem år, og i stedet valgt at spare op for derved at polstre sig oven på krisen, skriver hun i sin kommentar.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny lov: Din kat skal mærkes, hvis du gerne vil se den igen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Landmænd udnytter ukrainske ansatte: Betal jeres løn tilbage eller forsvind

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Kolding

Simonas bil blev brændt af: - Jeg kan ikke forstå, hvorfor man ikke kan lade andres ting være

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv For abonnenter

Konkurrencen vokser dag for dag: Firmaerne på Esbjerg Havn tror på vækst

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderborg

Se video og billeder: Dronning Margrethe er ankommet til Sønderborg

Sport

Udebanefans må tage på stadion i Superligaen fra 1. august

Sport

Tordenguden Andreas Christensen: - Vi tager lyden fra Danmark med til Amsterdam

Billund For abonnenter

Lokale blev beroliget: Lufthavnsdirektør ønsker sig vækst og bedre infrastruktur - men ikke en ekstra landingsbane

Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Annonce