Annonce
Erhverv

Lejlighedspriser på himmelflugt i København

Hovedstadens boligmarked gløder. Priserne på ejerlejligheder steg 10,7 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Krisen er definitivt slut på det Københavnske boligmarked. Faktisk giver bevægelserne mindelser om de glade år op til finanskrisen.

Fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014 steg priserne på ejerlejligheder i Region Hovedstaden 10,7 procent. Stigningerne spejles af markedet for énfamilieshuse, men i mindre målestok.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Sammenlignet med fjerde kvartal 2013 var prisstigningen i første kvartal 3,7 procent. På landsplan var stigningen 2,5 procent og i Region Sjælland var den 0,1 procent. I de tre øvrige regioner faldt priserne - mest i Region Nordjylland med 0,9 procent.

Udviklingen er dog kraftigt polariseret, for mens priserne stryger op i København og omegn, faldt de med 1,9 procent i Region Nordjylland.»Tallene dækker over ganske store geografiske forskelle, hvor det især er Region Hovedstaden som trækker fra. Ser vi over det seneste år er afstanden mellem gennemsnitspriserne på enfamiliehuse i Region Hovedstaden og resten af landet øget ganske pænt,« skriver Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit i en kommentar til tallene.

Fremadrettet forventer hun, at priserne vil stige fem procent årligt for ejerlejligheder på landsplan, mens parcel- og rækkehusene vil stige cirka det halve.

»Så når vi ser på de kommende måneder, er det vores forventning, at boligmarkedet vil fortsætte sine gode takter. Dels som følge af generelt mere positiv stemning i dansk økonomi dels gennem øget aktivitet. Vi har gennem flere år haft meget lav aktivitet på boligmarkedet, hvilket vidner om, at der er et ophobet boligbehov. Samtidigt forventer vi større søgning mod byerne, hvorfor der vil være et større pres på priserne her,« skriver Ulrikke Ekelund.

I Dansk Erhverv vurderer økonom Mira Lie Nielsen, at de stigende boligpriser sammen med andre positive økonomiske nøgletal, skaber en tryg base, som kan få danskerne til at endelig at sætte skub i privatforbruget.

»Historisk set er der tæt sammenhæng mellem privatforbruget og stigende boligpriser. Derfor bidrager de lysere tider på boligmarkedet til at sætte mere skub i dansk økonomi. Det er jo i høj grad udhulingen af boligformuen, som har afholdt danskerne fra at bruge penge de seneste fem år, og i stedet valgt at spare op for derved at polstre sig oven på krisen, skriver hun i sin kommentar.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Iværksætter i vild vækst: Her kører direktøren ud til medarbejderne og griller hamburgere og hotdogs

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Varde For abonnenter

82-årig kritiserer politikeres mange kasketter: Venstremand tjener 760.000 kroner som politiker og er major i Forsvaret ved siden af

Esbjerg

Det Faglige Hus-boss vil i byrådet: Johnny Nim stiller op for lokalliste i Esbjerg

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Erhverv For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce