Annonce
Erhverv

Lejlighedspriser på himmelflugt i København

Hovedstadens boligmarked gløder. Priserne på ejerlejligheder steg 10,7 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Krisen er definitivt slut på det Københavnske boligmarked. Faktisk giver bevægelserne mindelser om de glade år op til finanskrisen.

Fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014 steg priserne på ejerlejligheder i Region Hovedstaden 10,7 procent. Stigningerne spejles af markedet for énfamilieshuse, men i mindre målestok.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Sammenlignet med fjerde kvartal 2013 var prisstigningen i første kvartal 3,7 procent. På landsplan var stigningen 2,5 procent og i Region Sjælland var den 0,1 procent. I de tre øvrige regioner faldt priserne - mest i Region Nordjylland med 0,9 procent.

Udviklingen er dog kraftigt polariseret, for mens priserne stryger op i København og omegn, faldt de med 1,9 procent i Region Nordjylland.»Tallene dækker over ganske store geografiske forskelle, hvor det især er Region Hovedstaden som trækker fra. Ser vi over det seneste år er afstanden mellem gennemsnitspriserne på enfamiliehuse i Region Hovedstaden og resten af landet øget ganske pænt,« skriver Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit i en kommentar til tallene.

Fremadrettet forventer hun, at priserne vil stige fem procent årligt for ejerlejligheder på landsplan, mens parcel- og rækkehusene vil stige cirka det halve.

»Så når vi ser på de kommende måneder, er det vores forventning, at boligmarkedet vil fortsætte sine gode takter. Dels som følge af generelt mere positiv stemning i dansk økonomi dels gennem øget aktivitet. Vi har gennem flere år haft meget lav aktivitet på boligmarkedet, hvilket vidner om, at der er et ophobet boligbehov. Samtidigt forventer vi større søgning mod byerne, hvorfor der vil være et større pres på priserne her,« skriver Ulrikke Ekelund.

I Dansk Erhverv vurderer økonom Mira Lie Nielsen, at de stigende boligpriser sammen med andre positive økonomiske nøgletal, skaber en tryg base, som kan få danskerne til at endelig at sætte skub i privatforbruget.

»Historisk set er der tæt sammenhæng mellem privatforbruget og stigende boligpriser. Derfor bidrager de lysere tider på boligmarkedet til at sætte mere skub i dansk økonomi. Det er jo i høj grad udhulingen af boligformuen, som har afholdt danskerne fra at bruge penge de seneste fem år, og i stedet valgt at spare op for derved at polstre sig oven på krisen, skriver hun i sin kommentar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Hun fældede Haysen: Ung kvinde arbejdede som skribent for SønderjyskE

Kolding

Styrelse sender 27 medarbejdere til Skovparken og Munkebo for at stoppe smittespredning: Her har man endnu ikke fået bugt med smitten

Annonce