Annonce
Erhverv

Lejlighedspriser på himmelflugt i København

Hovedstadens boligmarked gløder. Priserne på ejerlejligheder steg 10,7 procent i første kvartal sammenlignet med samme periode sidste år.

Krisen er definitivt slut på det Københavnske boligmarked. Faktisk giver bevægelserne mindelser om de glade år op til finanskrisen.

Fra første kvartal 2013 til første kvartal 2014 steg priserne på ejerlejligheder i Region Hovedstaden 10,7 procent. Stigningerne spejles af markedet for énfamilieshuse, men i mindre målestok.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Sammenlignet med fjerde kvartal 2013 var prisstigningen i første kvartal 3,7 procent. På landsplan var stigningen 2,5 procent og i Region Sjælland var den 0,1 procent. I de tre øvrige regioner faldt priserne - mest i Region Nordjylland med 0,9 procent.

Udviklingen er dog kraftigt polariseret, for mens priserne stryger op i København og omegn, faldt de med 1,9 procent i Region Nordjylland.»Tallene dækker over ganske store geografiske forskelle, hvor det især er Region Hovedstaden som trækker fra. Ser vi over det seneste år er afstanden mellem gennemsnitspriserne på enfamiliehuse i Region Hovedstaden og resten af landet øget ganske pænt,« skriver Ulrikke Ekelund, cheføkonom i BRFkredit i en kommentar til tallene.

Fremadrettet forventer hun, at priserne vil stige fem procent årligt for ejerlejligheder på landsplan, mens parcel- og rækkehusene vil stige cirka det halve.

»Så når vi ser på de kommende måneder, er det vores forventning, at boligmarkedet vil fortsætte sine gode takter. Dels som følge af generelt mere positiv stemning i dansk økonomi dels gennem øget aktivitet. Vi har gennem flere år haft meget lav aktivitet på boligmarkedet, hvilket vidner om, at der er et ophobet boligbehov. Samtidigt forventer vi større søgning mod byerne, hvorfor der vil være et større pres på priserne her,« skriver Ulrikke Ekelund.

I Dansk Erhverv vurderer økonom Mira Lie Nielsen, at de stigende boligpriser sammen med andre positive økonomiske nøgletal, skaber en tryg base, som kan få danskerne til at endelig at sætte skub i privatforbruget.

»Historisk set er der tæt sammenhæng mellem privatforbruget og stigende boligpriser. Derfor bidrager de lysere tider på boligmarkedet til at sætte mere skub i dansk økonomi. Det er jo i høj grad udhulingen af boligformuen, som har afholdt danskerne fra at bruge penge de seneste fem år, og i stedet valgt at spare op for derved at polstre sig oven på krisen, skriver hun i sin kommentar.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Pizzeria havde ingen penge og skyldte 1,4 millioner kroner: Direktør har nu fået tre års konkurskarantæne

Danmark

Mandagens coronatal: Ny smitterekord

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Ligeglad med dagbøder på en million: Tre mands kamp om et elkabel går nu ind i sit tredje år

Varde For abonnenter

Skovrider er lettet og ærgerlig: Kronvildt indeholder små mængder af det kræftfremkaldende PFOS

Tønder

11 millioner lyttere: BBC sender radio om det sønderjyske kaffebord

Varde

Her blev ung bilist dræbt på stedet natten til tirsdag: Sådan skete det

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Kolding For abonnenter

Helle har ikke set sin nu afdøde biologiske far, siden hun var fem år gammel: Et opslag på Facebook bragte hende tættere på ham end nogensinde før

Billund

Stofpåvirket bilist havde ikke engang kørekort...

Haderslev

Far tiltalt for psykisk vold mod søn: 'For sjov' gav han også jævnligt sine drenge og deres mor lammere på skulderen og trælår

Enkelte ansatte er blevet fyret efter krav om coronapas på job

Billund

Legoland søger 600 nye sæsonmedarbejdere: Vil du være pirat eller sørøver i sommerferien?

Esbjerg For abonnenter

Politikere skrider ind i sag om voldsomt svigt af  8-årige retarderede Victor: Ny byrådsprofil kalder det hykleri og mener, at det har foregået i årevis

Sønderborg

Trods hårdt ramt af pandemien: Lufthavn vurderer udvidelsesplaner igen

Annonce