Annonce
Esbjerg

Leo på ni år blev skåret til blods af glas på stranden: Hvorfor kan familier ikke gå på stranden uden frygt for ulykker?

Sådan så det ud i minutterne, efter Leo skar sig på et stykke glas i sandet. Han måtte efterfølgende på skadestuen og syes med flere sting. Privatfoto
Affald på stranden er ikke bare et stort problem for naturen og den æstetiske oplevelse ved en badetur. Det kan være decideret farligt. Det fik Leo Fagioli at føle, da han tirsdag skar sin fod på et stykke glas, der lå skjult i sandet. Han måtte efterfølgende syes med flere sting, og hans far opfordrer derfor strandgæster til at vise mere hensyn.

ESBJERG: Forskrækkelse og vrede var nogle af de følelser, der løb igennem Giacomo Fagiolis hoved, da han tirsdag så sin grædende søn råbe på hjælp i vandkanten ved stranden nær Strandpromenaden i Hjerting.

Han og familien var ellers taget på strandtur for at hygge sig som så mange andre, men den gode stemning blev hurtigt ødelagt, da den ni-årige søn Leo Fagioli trådte i et stykke glas, der lå gemt i sandet.

- Jeg blev hurtigt klar over, at der var sket noget alvorligt, og da det fossede ud med blod, blev vi bange. Vi kunne se, at han havde skåret sig i fodsålen, og såret var mindst 6-7 centimeter bredt og 1-2 centimeter dybt. Så selv om min kone er læge, ringede vi til skadestuen. Han var nødt til at blive syet, siger Giacomo Fagioli, der igen denne sommer er rystet over strandenes tilstand.

Annonce

- Vi har flere gange set mennesker, der kaster ølflasker i vandet, og vi har flere og flere gange samlet glasstykker op fra stranden. Man skal selvfølgelig hygge sig på stranden, men det er nødvendigt at samle skraldet op efter sig selv. Altid. Hvorfor kan familier og børn ikke nyde stranden uden at skulle bekymre sig om at komme til skade?

Kommer der aldrig igen

Giacomo og familien deltager hvert år i den offentlige strandrensning af Hjerting Strand, og han ved derfor også, hvor stort problemet er.

- Hjerting er et smukt turistområde, og derfor kommer der mange, som hygger sig på stranden. Det betyder også, at der kommer masser af skrald, og det er også fint nok, hvis man bare bruger skraldespanden. At svine stranden til med øldåser og pizzabakker er mangel på respekt for de andre og for naturen, men ligefrem at smadre glasflasker på stranden truer især børns sikkerhed, siger Giacomo Fagioli, der fortæller, at episoden har gjort stort indtryk på familien.

- Min søn var virkelig bange, og vores to andre børn græd, fordi de ikke kunne forstå, hvad der skete og på grund af alt blodet. Men de er heldigvis ok igen nu, og Leo er tilbage i skolen med krykker på, siger han og understreger, at familien har tænkt sig at tage på stranden andre steder i fremtiden.

- Vi elsker Hjerting men vi vil aldrig mere gå på stranden ved strandpromenaden.

Leo Fagiolis fod var nødt til at blive syet efter forskrækkelsen på stranden i Hjerting. Familien tager fremover andre steder hen, når de vil bade, siger drengens far, Giacomo Fagioli. Privatfoto
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Optræk til ballade i naturfredningsforening: Bestyrelse vil afsætte egen formand

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Asbjørn lå død i 104 minutter på et skib i Nordsøen: Nu modtager hans kolleger international hæder for deres heltemod

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Sønderborg

Se video og billeder: Otte ton tung møllehat og vinger løftet på plads

Kolding

Bilist stak af fra påkørsel på Vejlevej

Aabenraa For abonnenter

Efter tre års ventetid: Nu er der håb for de tissetrængende

Kultur

Ældre får en gratis koncert blæst i hovedet

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kolding

36-årig mand løsladt efter grundlovsforhør i voldtægtssag - Politiet hemmeligholder sigtelse

Danmark

Nu bliver køreprøven dyrere: Fremtidens nye bilister skal betale for mere politiarbejde - og det undrer kørelæreres forening

Sydjylland

Coronaen har sat sig på halen og står bomstille i knap halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner

Aabenraa For abonnenter

Formandens arv bliver synlig i hjembyen

Kolding

Efter ballade i partiet: 19-årig ny i spidsen for Liberal Alliance i Kolding

Annonce