Annonce
Kolding

Lille lufthavn har oplevet vækst under corona-krisen: Vi må ikke klage

Kolding Lufthavn har oplevet vækst det seneste halve år. I juni måned var der 1.245 operationer, hvilket er det højeste antal i seks år i en enkelt måned, fortæller lufthavnschef Glenn Lundt. Foto: Foto: Søren Gylling
Antallet af landinger i Kolding Lufthavn er vokset sammenlignet med tidligere år. - Vi troede også, at det her ville ramme os. Det gjorde det lykkeligvis ikke, siger lufthavnschefen.
Annonce

Vamdrup: Mens lufthavne med rutetrafik har været hårdt ramt af corona-krisen, har Kolding Lufthavn derimod oplevet et stigende antal operationer. Ikke siden 2016 har der været så travlt i lufthavnen, når man kigger tilbage på de første syv måneder.

- Vi troede også, at det her ville ramme os. Det gjorde det lykkeligvis ikke. Men når jeg kigger rundt på nogle af mine kollegaer i andre lufthavne, så har de fået en begmand, siger Glenn Lundt, der er lufthavnschef i Kolding Lufthavn, der ligger tæt på Vamdrup.

Kolding Lufthavn har oplevet vækst under corona-krisen sammenlignet med tidligere år. - I juni måned havde vi faktisk rekord med det højeste antal operationer i syv år i en enkelt måned, og når vi kigger tilbage på året indtil nu, så ligger vi over gennemsnittet, siger lufthavnschef Glenn Lundt.  Arkivfoto: Mette Mørk

- Vi dækker alt andet end rutetrafik. Vi har skoleflyvning, privat flyvning og business-fly. Så vi er ikke ramt, siger lufthavnschef Glenn Lundt. I år til dato har der været 5500 operationer i Kolding Lufthavn, og det er det højeste antal siden 2016. Særligt i juni måned var der stor aktivitet på landingsbanen med 1245 operationer.


Vi har vores egne niche. Vi har alt andet end rutetrafik, hvor du stiller dig i kø og flyver til en destination.

Glenn Lundt, lufthavnschef


- I juni måned havde vi faktisk rekord med det højeste antal operationer i syv år i en enkelt måned, og når vi kigger tilbage på året indtil nu, så ligger vi over gennemsnittet. Vi må ikke klage. Vi har vores egne niche. Vi har alt andet end rutetrafik, hvor du stiller dig i kø og flyver til en destination, siger Glenn Lundt.

Annonce

En god placering

Kolding Lufthavn er en selvejende fond, der hvert år får et driftstilskud på lidt mere end to millioner kroner årligt. Lufthavnen er godkendt til mere end 14.000 operationer årligt, men i år forventer man at ramme cirka 9000-10.000 operationer.

- Netop de private flyvninger har fået et lille løft, mens landet var lukket ned. Så havde folk tid til at flyve. Men vi har set god aktivitet hele vejen rundt. Der har dog ikke været så meget trafik fra udlandet. Men dem, der kun skulle bruge værkstederne i lufthavnen, de har fået lov til at lande, hvis de blev på området og fløj hjem igen, siger Glenn Lundt, der vil bruge den positive udvikling til at cementere lufthavnens nicheposition.

- Vi oplever, at der er et stigende antal virksomheder, der etablerer sig. Jeg har en virksomhed, der bygger en ny hangar til undervisning og en anden lufthavnsrelateret virksomhed, der bygger nyt kontor, siger Glenn Lundt.

Hvorfor er det, at det går så godt?

- Vi har en god placering. Det er helt afgørende. Samtidig har vi en god service. Du kan blandt andet få brændstof hele døgnet. Vi servicerer alle typer fly bortset fra rutetrafik, og vi har værksteder, der kan klare det hele. Og så har vi, synes vi selv, skabt en god stemning på stedet. Det hele er lidt familiært, og vi har meget lange åbningstider, siger Glenn Lundt.

Kolding Lufthavn har oplevet vækst det seneste halve år. I juni måned var 1245 operationer, hvilket er det højeste antal i seks år i en enkelt måned, fortæller lufthavnschef Glenn Lundt. Foto: Foto: Søren Gylling
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce