Annonce
Esbjerg

Lind strøm af købere i konkurrence om konkursramt storentreprenør

Med konsekvens for omkring 70 ansatte gik Chr. Brinck & Søn forleden konkurs, da banken lukkede for kassen. Nu oplyser kurator, at flere købere har henvendt sig.
Ifølge kurator Christian Jul Madsen fra advokatfirmaet Kromann Reumert har flere vist sig interesseret i at købe aktiverne i konkursramte Chr. Brinck & Søn.

Esbjerg: Gravemaskiner, teleskoplæssere og pladevibratorer til en god pris er kommet i høj kurs efter en af Esbjergs helt store entreprenørvirksomheder, Chr. Brinck & Søn, forleden gik konkurs på baggrund af en begæring fra medarbejdere via fagforeningen 3F Esbjerg.

I alt er der udpeget to kuratorer i konkursbehandlingen - Corna Levin Munch, advokat og partner hos Kirk Larsen & Ascanius og Christian Jul Madsen, advokat og partner hos Kromann Reumert i Aarhus.

Sidstnævnte varetager de finansielle kreditorers interesser, og han har sikret sig boets aktiver og værdiansat dem. Nu går han efter et samlet salg af Chr. Brinck & Søn, og det ser foreløbigt lovende ud, meddeler han.

Annonce

- Der er lind strøm af potentielle købere. En del har allerede henvendt sig, og samtidig har vi til formålet oprettet et virtuelt datarum, hvor man både kan se, hvad boet ejer, og hvor man kan byde ind, fortæller Christian Jul Madsen.

Afhænger af salgsprocessen

Han er også i færd med at gennemgå hver enkelt af det konkursramte firmas igangværende byggesager og drøftelser med kunder og underentreprenører, ligesom kurator har et nødberedskab af ansatte ved siden at de mange hjemsendte medarbejdere. I alt cirka 70 medarbejdere er berørt af konkursen.

Christian Jul Madsen, advokat og partner hos Kromann Reumert i Aarhus. Foto: PR

- Men det er korrekt, at den del af arbejdet nok er lidt mere vanskelig, siger Christian Jul Madsen, der ikke på nuværende tidspunkt kan sige noget om, hvad der måtte være tilbage til kreditorerne.

- Det afhænger af naturligvis af salgsprocessen, så det er for tidligt at sige noget om.

Om Chr. Brinck & Søn

Chr. Brinck & Søn, Brinck, Brinck & Søn. Virksomheden på Brolæggervej har haft mange navne i Esbjerg.

Virksomheder blev stiftet tilbage i 1965 af Christian Brinck. For godt ti år siden kom Thomas Thomsen til og overtog styringen.

Chr. Brinck & Søn på Brolæggervej i Sædding, der kan føres helt tilbage til 1965, kunne i sidste uge ikke udbetale lønninger til sine ansatte, da banken pludseligt lukkede for kassen.

Ifølge den nu tidligere ejer og direktør Thomas Thomsen var det et enkeltstående projekt i forbindelse med en opgave for boligforeningen Ungdomsbo på Stengårdsvej, der af forskellige årsager har været med til at trække tæppet væk under virksomheden med et tab på et tocifret millionbeløb, og selvom der også kom penge retur i kassen efter et forlig, endte det med en konkurs.

De seneste år har Chr. Brinck & Søn foruden bøvl med projektet på Stengårdsvej haft svært ved at tjene penge. Medarbejderne er dækker af Lønmodtagernes Garantifond.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Esbjerg raser over fortsat benspænd: Ghetto-loven står stadig i vejen for integration af ukrainske flygtninge-familier

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce