Annonce
Esbjerg

Linjeføring flyttes øst for Ribe Biogas: Rammer istedet nabogrunden

Den justerede linjeføring, Energinet offentliggjorde onsdag morgen, går øst om Ribe Biogas A/S, hvor Anders Lydom er direktør, men linjeføringen ender i stedet hos Mona Lise Martinussen, der bor 500 meter længere østpå ad Koldingvej. Arkivfoto: Kåre Welinder
Energinet har i den justerede linjeføring mellem Endrup og grænsen lyttet til Ribe Biogas A/S, da planerne blev offentliggjort onsdag morgen. Dermed undgår man, at planlagt linjeføring skal ligge midt i en påbegyndt udvidelse mod nord af Ribe Biogas. Linjeføringen rammer dermed de nærmeste naboer.
Annonce

Ribe: Direktør hos Ribe Biogas A/S, Anders Lydom, sad onsdag morgen klar ved computeren for at se, om Energinet havde fundet en løsning på, at de havde overset lokalplan for området ved Ribe Biogas A/S.

JydskeVestkysten skrev i september, hvordan Energinet havde overset en udvidelse hos Ribe Biogas, fordi man havde baseret linjeføringen på to år gamle kort fra Krak, og Anders Lydom synes som udgangspunkt, at den justerede linjeføring, Energinet offentliggjorde onsdag kl. 9, ser fornuftig ud.

- Vi noterer os, at Energinet har taget hensyn til lokalplanen for området ved at foreslå, at linjeføringen rykkes længere østpå. Vores udgangspunkt er, at Energinet i deres forslag har valgt at tage hensyn til den grønne energi, vi producerer hos os, siger Anders Lydom, der endnu ikke har studeret hele den justerede linjeføring, men forholder sig til området ved Ribe Biogas A/S.

I Energinets tidligere forslag gik linjeføringen direkte igennem et areal nord for Ribe Biogas, hvor biogasvirksomheden er igang med at udvide industrianlægget i et projekt til omkring 35 millioner kroner, hvor alle tilladelser er på plads, og byggeriet er i fuld gang.

Annonce

Lige uden for skel

Ved at rykke linjeføringen længere mod øst rammer istedet andre husejere.

En af dem er Mona Lise Martinussen, der bor 500 meter længere mod øst på Koldingvej, der nu får en kabelovergangsstation få meter fra sin adresse, hvor hun har boet siden 1983, og hvor fra hun i 25 år har drevet virksomheden Ribe Væv.

En kabelovergangsstation er hegnet ind og dækker et område på omkring en hektar, hvor toppunktet vil være i omkring 27 meters højde, og Mona Lise Martinussen forstår ikke, hvor stationen skal ligge tæt op ad hendes grund.

- Jeg vil i stedet foreslå Energinet, at stationen uden at genere andre mere kunne ligge lidt længere ude på marken. Det ville jeg bedre kunne acceptere, for stationen kommer ifølge forslaget til at ligge lige uden for skellet, og jeg kunne faktisk bedre leve med, at der kom master derude. Jeg har ikke lyst til at flytte herfra, for det kan betyde, at jeg må vælge min store væv fra, siger Mona Lise Martinussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Advokatundersøgelse uddeler kraftige tæv til tidligere VUC Syd-ledelse: Dårlig ledelse, inhabilitet og dokumentsjusk

CORONAVIRUS

Liveblog: Stort flertal bag ny hjælpepakke - her er de vigtigste punkter

Danmark

Få overblikket: Må man ikke længere invitere 12 familiemedlemmer til 50-års fødselsdag?

Annonce