Annonce
Esbjerg

Linjeføring flyttes øst for Ribe Biogas: Rammer istedet nabogrunden

Den justerede linjeføring, Energinet offentliggjorde onsdag morgen, går øst om Ribe Biogas A/S, hvor Anders Lydom er direktør, men linjeføringen ender i stedet hos Mona Lise Martinussen, der bor 500 meter længere østpå ad Koldingvej. Arkivfoto: Kåre Welinder
Energinet har i den justerede linjeføring mellem Endrup og grænsen lyttet til Ribe Biogas A/S, da planerne blev offentliggjort onsdag morgen. Dermed undgår man, at planlagt linjeføring skal ligge midt i en påbegyndt udvidelse mod nord af Ribe Biogas. Linjeføringen rammer dermed de nærmeste naboer.

Ribe: Direktør hos Ribe Biogas A/S, Anders Lydom, sad onsdag morgen klar ved computeren for at se, om Energinet havde fundet en løsning på, at de havde overset lokalplan for området ved Ribe Biogas A/S.

JydskeVestkysten skrev i september, hvordan Energinet havde overset en udvidelse hos Ribe Biogas, fordi man havde baseret linjeføringen på to år gamle kort fra Krak, og Anders Lydom synes som udgangspunkt, at den justerede linjeføring, Energinet offentliggjorde onsdag kl. 9, ser fornuftig ud.

- Vi noterer os, at Energinet har taget hensyn til lokalplanen for området ved at foreslå, at linjeføringen rykkes længere østpå. Vores udgangspunkt er, at Energinet i deres forslag har valgt at tage hensyn til den grønne energi, vi producerer hos os, siger Anders Lydom, der endnu ikke har studeret hele den justerede linjeføring, men forholder sig til området ved Ribe Biogas A/S.

I Energinets tidligere forslag gik linjeføringen direkte igennem et areal nord for Ribe Biogas, hvor biogasvirksomheden er igang med at udvide industrianlægget i et projekt til omkring 35 millioner kroner, hvor alle tilladelser er på plads, og byggeriet er i fuld gang.

Annonce

Lige uden for skel

Ved at rykke linjeføringen længere mod øst rammer istedet andre husejere.

En af dem er Mona Lise Martinussen, der bor 500 meter længere mod øst på Koldingvej, der nu får en kabelovergangsstation få meter fra sin adresse, hvor hun har boet siden 1983, og hvor fra hun i 25 år har drevet virksomheden Ribe Væv.

En kabelovergangsstation er hegnet ind og dækker et område på omkring en hektar, hvor toppunktet vil være i omkring 27 meters højde, og Mona Lise Martinussen forstår ikke, hvor stationen skal ligge tæt op ad hendes grund.

- Jeg vil i stedet foreslå Energinet, at stationen uden at genere andre mere kunne ligge lidt længere ude på marken. Det ville jeg bedre kunne acceptere, for stationen kommer ifølge forslaget til at ligge lige uden for skellet, og jeg kunne faktisk bedre leve med, at der kom master derude. Jeg har ikke lyst til at flytte herfra, for det kan betyde, at jeg må vælge min store væv fra, siger Mona Lise Martinussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce