Annonce
Billund

Liste nedlægger sig selv - S får to nye byrådsmedlemmer

Ole Marcussen er ikke længere gruppeformand for Borgerlisten i Billund Kommune. Listen har nedlagt sig selv, og Ole Marcussen samt listens andet byrådsmedlem, Heidi Nielsen, har meldt sig ind hos Socialdemokratiet. Arkivfoto: John Randeris
På trods af sin succes har Borgerlisten i Billund Kommune valgt at nedlægge sig selv. Partiets to byrådsmedlemmer, Ole Marcussen og Heidi Nielsen, skifter begge til Socialdemokratiet.
Annonce

Billund Kommune: Socialdemokratiet har med et fingerknips fået to nye byrådsmedlemmer i Billund Kommune. Borgerlisten, der ved valget i 2017 fik to mandater, har valgt at nedlægge sig selv, og de to byrådsmedlemmer, Ole Marcussen og Heidi Nielsen, har begge valgt at melde sig ind i Socialdemokratiet.

Borgerlisten så dagens lys, efter Ole Marcussen i 2011 var blevet ekskluderet fra SF. Han stillede til kommunalvalget samme år op på sin nystiftede liste og blev valgt - og ved seneste valg blev det altså til to mandater. Men selvom listen er blevet en succes, er den ikke helt blevet til det, den var tiltænkt.

- Idéen bag Borgerlisten var at skabe en tværpolitisk liste. Det har vi ikke formået. Det er der nok en årsag til, siger Ole Marcussen ifølge en pressemeddelelse - og kommer selv med svaret:

- Mit hjerte har altid banket for de svageste i samfundet, og det var derfor, jeg gik ind i politik. Jeg er mere rød, end jeg er blå. Derfor har den borgerlige del af listen også haft trange kår, siger han.

Partinavn hapset

Med nedlæggelsen af listen behøver Ole Marcussen og Heidi Nielsen ikke bekymre sig om, hvorvidt de skulle finde et nyt navn til deres liste til det kommende kommunalvalg, der finder sted i efteråret 2021.

Klaus Riskær Pedersen, som op til folketingsvalget i 2019 stiftede sit eget parti og hvis kreativitet ikke rakte længere end at give partiet samme navn som han selv, ændrede kort før jul sit partis navn til netop Borgerlisten. Det fik Billund Kommunes udgave af Borgerlisten til at overveje, hvorvidt den skulle ændre navn - i stedet har den altså valgt at nedlægge sig selv.

Annonce

Passer fint ind hos S

Ole Marcussen indledte sit politiske liv hos Socialdemokratiet, inden han skiftede til SF. Da han blev ekskluderet fra dette parti, skyldtes det ironisk nok, at han op til folketingsvalget i i 2011 offentligt anbefalede vælgerne at stemme på Socialdemokratiets lokale kandidat Troels Ravn. Den opfordring brød de sig naturligt nok ikke om i SF.

Med skiftet til Socialdemokratiet kan ringen dermed være sluttet for Ole Marcussen.

- Vores personlige værdier går fint i tråd med værdierne hos Socialdemokratiet, og vi ser frem til at blive en del af noget større, siger han med henvisning til, at Socialdemokratiet i forvejen har syv pladser i byrådet.

De bliver nu til ni, og Ole Marcussen garanterer, at både han og Heidi Nielsen vil fortsætte deres engagerede arbejde som lokalpolitikere.

- Vi vil fortsat arbejde stenhårdt for borgerne i Billund Kommune. Nu bare fra en lidt bredere platform, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

100 år siden Genforeningen: En stor dag for Sønderjylland, Danmark og Verden

Annonce