Annonce
Haderslev

Lokal bluesmusiker på vej med støttekoncert til fordel for Rerup

Bluesmusikeren Nils-Ole Poulin vil give en koncert til støtte for Mogens Rerup. Arkivfoto: Jacob Schultz
Den lokale bluesguitarist, Nils-Ole Poulin, arbejder på at arrangere en støttekoncert til fordel for byrådspolitikeren Mogens Rerup, der forrige uge blev idømt 14 dages betinget fængsel for chikane af fem kommunalt ansatte.

HADERSLEV: Fredag blev det helt officielt: Mogens Rerup, Alternativets byrådspolitiker (i hvert fald indtil den 1. januar) har anket den dom, han i forrige uge fik for chikane af fire chefer og en medarbejder i Haderslev Kommune. Rerup blev idømt 14 dages betinget fængsel og til at betale sagens omkostninger, der forventes at beløbe sig til cirka 70.000 kroner.

Dommen var dog ikke mange dage gammel, før Rerup på Facebook bekendtgjorde, at han ville anke den, og fredag blev det en realitet, da hans advokat Tage Siboni officielt ankede til frifindelse.

- Jeg er pisket til at anke dommen, fordi jeg mener, at der under hele retssagen var et fuldstændigt ensidigt fokus, men økonomisk er det da ikke ret sjovt, indrømmer Mogens Rerup.

Annonce
Mogens Rerup er ved at gennemgå dommens præmisser med en tættekam. Foto: Jacob Schultz

En støttekoncert

Det har fået hans ven, bluesmusikeren Nils-Ole Poulin, til at arbejde med at få arrangeret en støttekoncert til fordel for Mogens Rerup.

- Det må aldrig være pengene, der skal afgøre, om man skal søge retfærdighed. Det er noget lort, når de to ting blandes sammen. Målet med koncerten er, at Mogens Rerup kan blive økonomisk frigjort, så han kan slappe af og koncentrere sig om retssagen uden at skulle være bekymret for de økonomiske konsekvenser, siger Nils-Ole Poulin.

Han hæfter sig ved, at Mogens Rerup har hjulpet mange mennesker, der ellers var kommet i klemme i systemet. For eksempel blev knapt 2000 sager om såkaldt paragraf 34 støtte genåbnet, hvilket efterfølgende betød, at flere borgere tilsammen fik, og stadig årligt får cirka tre millioner kroner i støtte, som de var berettiget til, men ellers ikke havde fået. At flere borgere har fået sygedagpenge og andre ydelser, som de var berettiget til, også med tilbagevirkende kraft. Således fik Henriette Nissen knapt en halv million kroner og sin livskvalitet tilbage, hun er blot en i rækken af borgere, der har fået store beløb tilbage. Ligeså er en række sager om såkaldt seniorpension blevet behandlet, fordi Mogens Rerup satte det på dagsordenen.

- Mogens har hjulpet mange mennesker, nu er det vores tur til at hjælpe ham, fastslår Nils-Ole Poulin.

Mogens har hjulpet mange mennesker, nu er det vores tur til at hjælpe ham.

Nils-Ole Poulin

Der er endnu ikke sat hverken sted eller dato på koncerten, men Poulin satser på, at det bliver på Månen på Bispen i Haderslev, men uanset hvor, så forventer han, at den vil give et godt udbytte:

- Alt overskud går til Mogens' retssag, og der plejer at være gode penge i de koncerter, fordi der er faktisk nogen, der stadig vil høre på en gammel hippie, og oven i købet betale penge for at høre på det tykke dyr, siger Poulin med smil i stemmen, mens Rerup ler.

Annonce

Flere fejl

Indtil der er sat dato på koncerten vil Mogens Rerup gennemgå den 52 sider lange dom med en tættekam:

- Dommeren læste dommen op, som var han en katolsk pater, så jeg kunne simpelthen ikke høre, hvad han sagde, og jeg har i forvejen problemer med hørelsen. Men nu har jeg fået den på skrift, og bare på en side fandt jeg to meningsforstyrrende fejl. For eksempel at en af dem, jeg var partsrepræsentant for, havde fire børn, hvoraf det ene var tvangsfjernet, men det passer ikke. Han havde fire børn, hvoraf det ene barn var handicappet, og det var derfor, jeg var partsrepræsentant for ham, siger Mogens Rerup.

Den 72-årige partsrepræsentant er taknemmelig for sin vens initiativ. Ligeså er han taknemmelig for de mennesker, der via Facebook igangsatte en indsamling, da det i 2019 blev kendt, at Mogens Rerup skulle igennem en retssag, på grund af nogle "mindre diplomatiske" udtalelser rettede mod navngivne chefer og en basismedarbejder ved Haderslev Kommune. Gruppen hedder Haderslev Kommune - vi støtter Mogens Rerup, det er dog foreningen "ForRetssikkerhed", der står for indsamlingen via MobilePay. Der er pt. indsamlet knapt 35.000 kroner.


Sagen kort

Mogens Rerup er 72-år og tidligere chef i det daværende Vojens Kommune. Han er oprindeligt uddannet socialrådgiver. I kraft af sin fortid begyndte han i 2013 at fungere som partsrepræsentant for mange sociale klienter og påpegede fejl i flere kommunale afgørelser. Han har på den måde hjulpet mange svage borgere og sørget for, at de fik de penge, som de var berettiget til eller slap for at tilbagebetale dem.

Men flere kommunalt ansatte, heriblandt fire chefer, følte sig intimideret af hans direkte og til tider højlydte facon. I et forsøg på at dæmme op for hans færden og virke på rådhuset og jobcentret blev der truffet mange foranstaltninger, som at alle hans mail og telefonsamtaler gik til én person, at to bestemte socialrådgivere skulle tage sig af alle han sager, og han var på et tidspunkt forment adgang til selve jobcentret med mere. Rerup mente, at det primært var den tidligere kommunaldirektør, Willy Feddersen, som var en af de forurettede i retssagen, som stod foranstaltningerne. Da Haderslev Kommune i 2020 fik en ny kommunaldirektør blev alle særforanstaltninger ophævet.

Den skarpe uenighed med den daværende kommunaldirektør førte til, at han i 2017 stillede op til byrådet for Enhedslisten og blev valgt ind. Uenighed med partimedlemmer, blandt andet på grund af herværende sag mod ham, fik ham dog til at forlade partiet. Først blev han løsgænger og siden meldte han sig ind i Alternativet, han opnåede dog ikke genvalg ved sidste måneds kommunalvalg.


Annonce
Haderslev For abonnenter

Beboer lå og sov, da døren til soveværelset knirkede: – Jeg vågnede ved, at der stod en mand i min lejlighed

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Sidste år blev en lille dreng dræbt af sin mor og torsdag blev en 22-årig kvinde dræbt på Violvej: En nabo overvejer at flytte væk, men en anden nyder området

Esbjerg For abonnenter

Borgmesteren er nu døbt 'Danmarks mest begejstrede vestjyde': Oprustning af Esbjerg som Nato-havn vil skabe masser af afledte effekter til byen

Esbjerg

Esbjerg Havn som Nato-knudepunkt er et klart signal til Rusland: - Det handler om at vise russerne, at det aldrig kan betale sig at gå i krig

Varde For abonnenter

Den omvendte verden: Handelsstandsforeningen er svært utilfreds med beslutning om en cykelsti i turistby

Politiet løfter sløret i mørklagt sag: Plejehjemsansat sigtet for drab og flere drabsforsøg

Varde For abonnenter

Denne gang har Alex fundet lykken i Afrika: I weekenden regner han med at spørge sin nye svigermor, hvad det skal koste at blive forlovet med Moryn

Aabenraa For abonnenter

90-årig var utryg ved sygeplejerske længe inden overgreb: Nu stiller familien skarp kritik mod kommunen

For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Esbjerg For abonnenter

S-spids har fået øgenavnet 'Jakob Afbud': Nu er der også oprør i baglandet, og han er truet på sit politiske liv

Caroline Fleming og søn tømte familiens slot for værdier - dansk kulturhistorie går snart tabt for altid

Haderslev

Karma ramte to unge tyveknægte: Blev taget på fersk gerning og endte selv med at blive bestjålet

Kolding For abonnenter

Claus' liv slog en kolbøtte, da hans romkugler blev nummer et: - Plejer er et fyord hos os, for det bremser vejen til succes

EfB

Værste sæson i mands minde skal rundes af på en ordentlig måde: EfB-træner vil vinde de to sidste kampe

Annonce