Annonce
Aabenraa

Lokal tømrermester slog til: Nu kan byggeri endelig komme videre efter konkurs

Det er stadig Kraftman A/S, der står på skiltet ved byggepladsen, der indtil videre kun består af et fundament. Nu venter opførelsen af stålspær, som der så monteres forproducerede tag- og vægkassetter på. Dem er Byggemester Padborg så småt gået i gang med, efter Hans-Henrik Hesse for kort tid siden overtog entreprisen. For fem år siden var Hesse kun sig selv, i dag har firmaet over 30 medarbejdere. Foto: Bo Nielsen
Opførelsen af den nye, store daginstitution ved Lyreskovskolen kan nu endelig komme i gang igen, efter tømrer gik konkurs. Med en hurtig beslutning har lokal bygmester sikret, at forsinkelsen holdes nede på mellem tre og fire måneder.

Bov: Der var allerede inviteret til rejsegilde på Børnehuset Mølleløkke i Bov, men så kom der en konkurs på tværs.

Nu kan Aabenraa Kommune imidlertid godt begynde at kigge i kalenderen efter en ny dato. Det lokale firma, Byggemester Padborg, har overtaget tømrerentreprisen fra Aabenraa-konkurrenten Kraftman A/S. Med de fem medarbejdere, der fulgte med i aftalen med konkursboet, er den indehaveren, Hans-Henrik Hesse, klar til at tage fat, hvor Henning Skrivers firma måtte slippe.

Dermed bliver forsinkelsen på byggeriet holdt nede på tre-fire måneder, og det glædede medlemmerne af børne- og uddannelsesudvalget, der blev orienteret om sagen på sit seneste møde.

Annonce

- Det er positivt, at det er lykkedes på så kort tid, siger Povl Kylling Petersen (S), udvalgets næstformand.

Ringet op af kurator

Og det er også med at glæde sig. Det var nemlig tæt på, at aftalen ikke var blevet til noget, fortæller Hans-Henrik Hesse, der ikke selv opsøgte opgaven, men blev kontaktet af boets kurator, Corna Levin Munch, advokat og parter i Kirk Larsen & Ascanius.

- Jeg var lidt tilbageholdende, for jeg havde egentlig ikke nogen planer om, at vi skulle være større, end vi er. Men nu ligger det jo nede i mit område, forklarer tømrermesteren, der ud over entreprisen på Mølleløkke og de fem medarbejdere også har overtaget værktøj, stilladser, nogle biler og lidt materiale fra konkursboet.

Børnehuset Mølleløkke bygges i træ, så tømrerentreprisen er stor. Hans-Henrik Hesse har lejet sig ind i en hal i Rødekro, hvor tag- og vægkassetterne bygges op, inden de efterfølgende monteres på stålspær på stedet. Illustration: SKALA Arkitekter

Det har givet ekstra travlhed på Industrivej 16, hvor der ellers var travlt nok i forvejen, men udvidelsen af forretningen betyder også, at Byggemester Padborg fremover vil kunne byde ind på større opgaver end hidtil.

- Jeg havde i forvejen en bygningskonstruktør, der kommet en entrepriseleder fra Kraftman, ligesom jeg lige har ansat en ingeniør, så nu har vi setuppet til mere, forklarer Hans-Henrik Hesse, der derfor forventer, at der vil være arbejde nok til, at han kan holde på de fem tidligere Kraftman-medarbejdere, når Børnehuset Mølleløkke er afleveret.

Annonce

Børn får masser af plads

Den aflevering ser Britta M. Lützen frem til. Hun er leder af Vestermarkens Børnehus og bliver den nye leder af Børnehuset Mølleløkke, der også kommer til at favne det nuværende Børnehuset Kruså.

- Vi er glade for, at byggeriet nu kommer videre, for vi glæder os jo til at skulle flytte sammen på én matrikel, siger hun, men understreger, at forsinkelsen ikke skubber det store til planerne.

- Nej, det haster ikke for os, for vi ejer jo selv bygningerne begge steder, så det er ikke noget med, at vi står og skal ud på et bestemt tidspunkt. Aftalen med kommunen er, at bygningerne overgår til den, når vi er klar til at flytte, forklarer Britta M. Lützen.

- Det vil give mest mening at flytte i en børnefattig periode - altså enten i sommerferien eller efterårsferien, men nu må vi, hvad der sker, siger Britta M. Lützen, nuværende leder af Vestermarkens Børnehus, der ligger på to matrikler i Padborg, og kommende leder af Børnehuset Mølleløkke. Arkivfoto:Timo Battefeld

De indledende forberedelser til flytningen er dog allerede i gang. De to institutioner holder fælles personalemøder.

- Vi snakker meget om den gode overgang for både børn, forældre og medarbejdere. De voksne kommer til at følge børnene, så de ikke både skal forholde sig til et nyt sted og nye voksne, forklarer den kommende leder af Mølleløkke, der netop har skrevet til forvaltningen for at få lidt mere at vide om den ændrede tidsplan. Med tre-fire måneder lagt til det oprindelige sluttidspunkt, der hed april-maj 2022, vil det blive svært at udnytte den stille sommerferieperiode til flytningen.

- Vi må se. Under alle omstændigheder bliver det dejligt at komme derned. Lige nu er vi ikke  flere end omkring halvdelen af de 150 børn, huset er dimensioneret til, så vores børn får rigtig god plads at boltre sig på, siger Britta M. Lützen.

Det koster kun tid

Jesper Juhl Kristensen, afdelingschef for drift og anlæg i Aabenraa Kommune, tør ikke sætte en præcis dato på, hvornår Børnehuset Mølleløkke står klar.

- En ting er også, hvornår håndværkerne afleverer det. Noget andet er, hvornår det er helt klar til indflytning. Vi går jo også ind i en vinter nu, hvor man ikke ved, hvad der kan ske, forklarer afdelingschefen.

Kraftman A/S' konkurs har kostet kommunen tid, men til gengæld forventer Jesper Juhl Kristensen ikke, at det kommer til at koste ekstra penge.

- Det bliver godt, at tømreren er klar til snart at gå i gang, så vi kan få lukket huset af og komme i gang med at arbejde indenfor, siger Jesper Juhl Kristensen.

Den første aftale gik i vasken, fordi jeg kun fik 24 timer til regne tingene igennem. Men så blev jeg kontaktet af kurator igen, og så fik vi landet tingene.

Hans-Henrik Hesse, ejer af Byggemester Padborg


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Udsigt til jobfest: Næste år vil rekordmange arbejde i Aabenraa

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Nej til nedrivning af 150 år gammel gård: Ejer må sætte nedslidte bygninger i stand

Sydjylland For abonnenter

Julestemningen blev knust i det syd- og sønderjyske: Plantage fælder ingen juletræer og siger farvel til stort set alle medarbejdere

Kolding

Ældre mand kørt på sygehuset efter færdselsuheld: - Bilen er totalsmadret

Varde

Sådan klarer Anni fra kroen mangel på arbejdskraft: Udskudte selskaber fortsætter langt ind i januar

Flertal afsætter én milliard til trængte sygehuse

Erhverv For abonnenter

For varm laks og for gammel røget makrel gav en sur smiley og bøder på i alt 30.000 kroner: - Vi har strammet op

Aabenraa

Villabrand i Rødekro: Beboer behandlet for mulig røgforgiftning

Varde

Den mærkelige dag, da lille bys damer mødte sig selv i 3. division: Klasseforskel på det gamle og det nye hold

Se Danmark: Danmarks måske billigste gård

Esbjerg For abonnenter

Efter avisomtale af legendarisk værtshus: Nu står køberne på nakken af hinanden

Erhverv For abonnenter

Et opkald nytårsaften blev startskuddet: Bilnørder giver den gas som iværksættere

Kultur For abonnenter

Hitler kaldte kendt slesvigsk kunstner "et svin" - alligevel tiggede han nazisterne om at komme ind i varmen: Anmelder giver ny bog om Nolde seks stjerner

Annonce