Annonce
Esbjerg

Lokale rigmænd i kulissen: Esbjerg får ny køkkenbutik

Droobs Karreen har fået endnu en lejer i stueetagen. Hanstholm Køkken åbner på hjørnet af Englandsgade og Borgergade. Foto: Dorthe Lodberg
Hanstholm Køkken, som flere lokale erhvervsfolk ejer en andel af via investeringsselskabet Esbjerg Brygge Invest, flytter ind i Droobs Karreen.

Esbjerg: Som en del af Hanstholm Køkkens ekspansionsplan gør den nordvestjyske producent af snedkerkøkkener nu klar til at åbne en afdeling i Esbjerg midtby.

Køkkenkæden, der blev etableret i 1968, har hovedsæde i nordvestjyske Vildsund, og har siden 2018 ekspanderet ivrigt med et erklæret mål om at blive landsdækkende.

Kæden tæller i dag 16 butikker i blandt andet Aalborg, Aarhus, Hellerup, Herning, Hørsholm, Køge, Lyngby, Roskilde og Odense. Nyeste skud på stammen bliver en såkaldt ”flagship store” i Esbjerg.

Kæden flytter ind i et af Karreens erhvervslejemål på hjørnet af Englandsgade og Borgergade.

Den markante Droob-bebyggelse indeholder foruden cirka 85 lejligheder flere store erhvervslejemål i stueetagen, og Sport24 åbnede sidste år butik i et af lokalerne ud mod Kongensgade. Hanstholm Køkken forventer at være klar til at følge trop til foråret, når de har fået indrettet det 400 kvadratmeter store lokale.

- Esbjerg har været på vores radar længe. Det er et fantastisk område med masser af potentiale og vækst, og vi glæder os meget til at kunne tilbyde esbjergenserne et godt stykke håndværk og nogle solide kvalitetskøkkener, siger administrerende direktør i Hanstholm Køkken Carsten Andersen.

Annonce

Lokale bagmænd

Den erfarne køkkenmand har en fortid som administrerende direktør i Kvik Køkkener, men overtog i 2018 den nordjyske køkkenkæde sammen med Søren Overgaard, tidligere indehaver af garderobemærket 3:Bo. Kun et år senere solgte Overgaard dog sin halvdel af aktiebeholdningen til investeringsselskabet Esbjerg Brygge Invest. Carsten Andersen fortsat er medejer og administrerende direktør.

Esbjerg Brygge Invest ejes af en kreds af jyske erhvervsfolk, herunder lokale erhvervsfolk som Henning G. Kruse, kendt fra Esbjerg Oilfield Services og Esvagt A/S, fiskeskipper Arne Hounisen og Peter Kirk Larsen, direktør og partner i advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius.

I forbindelse med overtagelsen forklarede Esbjerg Brygge Invest, at der nu skulle sættes yderligere fart på vækst-ambitionerne, der foruden det danske marked nu også er udvidet til udvalgte europæiske lande som Norge, Holland, Belgien og Tyskland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce