Annonce
Kolding

Lokalforeninger nedtoner turistbøvl: Vi er glade for turisterne

Lotte Præst er formand for handelsstandsforeningen i Christiansfeld og indehaver af Martensens Boghandel, og hun er glad for, at der i år kommer ekstra turister til byen. Foto: Søren Gylling
Der har været ekstraordinært mange turister i Christiansfeld denne sommer. Det har man tydeligt kunnet mærke, siger flere forskellige. Overordnet set er der dog glæde over de mange turister.
Annonce

Christiansfeld: Knyttede næver, skældsord og farlige situationer har der været langt flere af i Christiansfeld denne sommer end normalt. Det fortalte 44-årige Claus Iversen forleden i JydskeVestkysten. Han har boet centralt i byen i fire og et halvt år. De tre ting er kommet sammen med ekstraordinært mange turister.

Alligevel er der dog mange i byen, der glæder sig over, at turisterne i stor stil strømmer til. Det gælder blandt andet formand for handelsstandsforeningen og indehaver af Martensens Boghandel, Lotte Præst.

- Vi er glade for turisterne. Det er en ny tid med corona, og i år er der rigtig mange danskere. Der er ingen tvivl om, at især de butikker, der har haft rigtig mange måneder med en lav indkomst, synes, at det er en god og kærkommen gestus, at der kommer så mange til byen, siger Lotte Præst.

Annonce

"Der vil altid være nogle uheldige elementer"

Tove Gæmelke, der er chef for erhvervsudvikling i Business Kolding, hilser også turisterne meget velkomne, men ærgrer sig over, at der tilsyneladende er nogen, der ikke kan opføre sig ordentligt.

- Jeg glæder mig over alle de gæster, der kommer til Kolding Kommune. De er med til at understøtte et erhverv, der er i knæ og genererer omsætning. Selvfølgelig har jeg en forventning om, at gæsterne opfører sig, som de skal, men der vil jo altid være nogle uheldige elementer, og det skal ikke ødelægge helhedsbilledet, siger hun.

Hun forventer, at billedet vil blive mere normalt næste år, når coronakrisen formentlig er overstået.

Annonce

Arbejder for bæredygtig turisme

I Christiansfeld Centret arbejder man blandt andet for, at turismen skal være bæredygtig, og det vil for eksempel sige, at turismen ikke skal være så voldsom, at den bliver uudholdelig for de lokale. I centret har man oplevet, at der er langt flere gæster, end der plejer, men konstitueret leder af centret, Lise Thomsen, fortæller, at man endnu ikke har haft nogen henvendelser fra borgere om, at turismen har taget overhånd.

- Det hedder corona i år, og jeg synes ikke, at vi kan drage nogle konklusioner endnu. Jeg synes generelt, at vi har nogle hensynsfulde gæster. Der er selvfølgelig nogle enkelte, der ikke kan opføre sig ordentligt, men det er virkelig ikke det, der dominerer. Men derfor skal vi selvfølgelig være lydhøre, siger Lise Thomsen.

Hun fortæller, at personalet i centret har arbejdet på mange forskellige tiltag for at tage hensyn til folk, der bor i bymidten. Det handler blandt andet om at lede tung trafik uden om bymidten og at lave nogle arrangementer som eksempelvis kulturarvsmåneden i lavsæsonen for at forsøge at sprede turismen ud over hele året og ikke kun samle den om sommeren.


Det hedder corona i år, og jeg synes ikke, at vi kan drage nogle konklusioner endnu. Jeg synes generelt, at vi har nogle hensynsfulde gæster. Der er selvfølgelig nogle enkelte, der ikke kan opføre sig ordentligt, men det er virkelig ikke det, der dominerer. Men derfor skal vi selvfølgelig være lydhøre.

Lise Thomsen, konstitueret leder af Christiansfeld Centret


Hun fortæller, at der efter sæsonen formentlig skal evalueres, om der skal gøres noget ekstra. Det kunne for eksempel være at kigge på trafikafviklingen.

- Vi er alle sammen interesserede i, at der er turister, og at der er liv i byen, og jeg hører også, at folk generelt er stolte over, at de er verdensarv. Men det er en balancegang, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

20-årig trafikdræbt mand er identificeret: Han stødte frontalt ind i en lastbil i sin VW Up

Livsstil

1870 motionister får mere plads

Annonce