Annonce
Varde

Lokallisten smed dem ud - nu starter de en ny politisk liste

Tom Arnt Thorup, til venstre, og Henrik Vej Kastrupsen stifter en ny liste, og de har fundet folk, der vil sidde i bestyrelsen. Arkivfoto: Privat og André Thorup
Henrik Vej Kastrupsen og Tom Arnt Thorup stifter sammen med andre lokale kræfter en ny politisk gruppe, efter Lokallisten for nyligt smed dem ud.
Annonce

Varde/Oksbøl: Tom Arnt Thorup og Henrik Vej Kastrupsen stifter en ny liste og vil fremover repræsentere Borgergruppen i Varde Byråd. Det sker 12 dage efter, at en bestyrelse smed dem ud af Lokallisten.

Borgergruppen har allerede en bestyrelse, som består af tre kvinder og fire mænd. Formelt stiftes Borgergruppen i Varde Kommune torsdag den 26. marts via et videomøde.

Henrik Vej Kastrupsen fortæller, at Borgergruppen vil kæmpe for en bedre balance mellem land og by i Varde Kommune, men det er ikke et egentlig parti:

- Når jeg ser på vores bestyrelse nu, så er den fyldt med folk, der uden tvivl har forskellig landspolitisk observans, siger han.

Borgergruppens nye bestyrelse

Her er borgergruppens nye bestyrelse. De fire øverste er tidligere medlemmer af Lokallisten:

  • Rie Starup, 66 år fra Ansager (folkepensionist)
  • Lasse Rahbek Ottesen, 36 år fra Ølgod (projektleder hos Nobia)
  • Frank Harfot Kristiansen, 42 år fra Varde (maskinsnedker)
  • Søren Lyngesen, 54 år fra Henne (lærer)
  • Mariane Nygaard Holm, 50 år fra Blåvand (personlig hjælper)
  • Dorthe Holm Jacobsen, 52 år fra Varde (selvstændig)
  • Jacob Ladefoged, 37 år fra Ho (advokat)
Annonce

Har det ikke godt med partier

Personligt har Henrik Vej Kastrupsen det ikke godt med partier, fortæller han.

- Jeg har altid synes, det er underligt, at hvis Søren Pape siger, "nu går vi til højre på den her sag", så går alle til højre, siger han.

Derfor føles det får ham mere rigtigt at starte en bred liste med nogle sammenfaldende lokalpolitiske synspunkter.

Annonce

Har overvejet partier

Det har dog været i overvejelserne at indgå i et parti.

- Selvfølgelig har vi haft dialog med andre for at se, hvor vores muligheder er, svarer Henrik Vej Kastrupsen.

Og det her er på et tidspunkt, før I bliver smidt ud?

- Ja.

- Vi kunne godt mærke, at det her samarbejde (med bestyrelsen i Lokallisten, red.) var tyndslidt.

Annonce

Balance mellem by og land

Henrik Vej Kastrupsen beskriver, at Borgergruppen vil kæmpe for en bedre balance mellem by og land, og at der skal en sum penge ud til de enkelte byer.

Er det så ikke nøjagtig det samme, som da du præsenterede, hvad Lokallistens politik er?

- Nej, det vil det ikke være. Når vi er færdig med at skrive, hvad vores politik er, så vil det ikke være identisk med Lokallisten, men der vil selvfølgelig være flere ting, der går igen. Jeg har jo skrevet store dele af det, der er Lokallistens politik, siger han.

Konkret peger han på, at Lokallisten vil føre penge direkte ud til de enkelte byers borger- eller sogneforeninger, hvor Borgergruppen vil kanalisere penge ud via udviklingsrådene.

Der har du da rykket dig. Jeg kan da huske tidligere interviews, hvor du ikke har kunnet forstå, der skulle fokus på udviklingsråd, og hvor du ville tænke direkte på sogneforeninger?

- Ja. Det er fuldstændig rigtigt. Men det er jo, fordi jeg kan se, at både forvaltning og byråd i Varde Kommune simpelthen ikke kan håndtere at arbejde med alle de her borgerforeninger.

Han er altså villig til at gå på kompromis, hvis det kan være en måde at opnå målet. Og igen er vi ved kernen i krisen mellem de to byrødder og deres tidligere bagland i Lokallisten. Baglandet ønskede en kompromisløs linje - mens det nye Borgergruppen vil med i kompromisserne.

Hvis både Lokallisten og Borgerguppen bliver valgt ind næste gang, så lægger Henrik Kastrupsen op til samarbejde:

- Det vil være så fantastisk, hvis Niels Jørgen Nielsen (medlem af Lokallisten, red.) fik en periode i byrådet. Jeg tror, det vil være en øjenåbner for ham.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Annonce