x
Annonce
Haderslev

Lyseblå fans blæste på barskt vejr og indviede ny tribune

Egil og Inge Seratski er på plads ved alle SønderjyskEs kampe, her i selskab med oldebarnet Mille på ni år. Foto: Ludvig Dittmann
Egil og Inge Seratski var nogle af de SønderjyskE-fans der bogstaveligt talt var "taget den halve verden rundt" for at være med til at tage den nye Danfoss-tribune i brug. Billetterne printede de ud i Australien.

HADERSLEV: Stiv kuling fra sydvest, og regn i spandevis gjorde det til en frisk oplevelse at være med til at tage den nye "Danfoss-tribune" på Sydbank Park Stadion i Haderslev i brug.

Men der var god plads på den fine overdækkede ståtribune, selv om de mest inkarnerede SønderjyskE-fans blæste på al komfort (og tørt tøj) og sang om kap med blæsten, der dog lagde en dæmper på de planlagte festligheder.

Blandt de seje lyseblå fans var Egil og Inge Seratski, begge 81 år. De landede i Kastrup Lufthavn tidligt lørdag morgen, og hvor de fleste ville have have brugt hele weekenden til at sove jetlagget af, valgte ægteparret i stedet at tage til sæsonens første kamp, der bød på et opgør mellem SønderjyskE og Hobro.

- Det ville vi ikke være foruden. SønderjyskE har været vores store interesse siden omkring år 2000. Vi følger alle kampe, og vi holder så meget af at være sammen med de unge, det holder os unge, smilede Inge Seratski.

- Ja, vi printede billetterne ud i Australien, hvor vi netop har været to måneder på besøg hos vores datter, svigersøn og børnebørn, supplerede Egil.

Annonce

Stadion i korte træk

Navn: Sydbank Park, har været under udvikling og etablering siden år 2000, da SønderjyskE første gang kom i superligaen.

Tilskuerpladser: 10.200, heraf 5000 sidepladser.

Danfoss-Tribunen: Er i den nordlige ende, bag målet, her har SønderjyskE Fodboldsupport et særafsnit: "Blue Section.

Lounge og Skybokse: I Fuglsang-loungen er der nu plads til 625 spisende gæster, derudover har stadion 10 skybokses.

Ejerne: Det er HFK Tribune ApS der ejer stadion og lejer det ud til SønderjyskE, derfor passes der også godt på selve banen.

Det sociale

Men ægteparrets hjerter er lyseblå, derfor skulle de hjem til sæsonstart, og derfor havde Egil og Inge søndag taget to herboende børnebørn, to oldebørn og en datter med til stadion i Haderslev, og hele familien var meget begejstrede for den nybyggede tribune.

- Det har været så spændende at følge stadion-udvidelserne og det seneste byggeri, og så er det da fantastisk at se det færdigt, sagde Inge, og fortsatte:

- Vi kan godt være stolte af den udvikling, der er sket her, og ikke mindst af det store sammenhold der er, sagde Inge, hvilket blev bekræftet af, at flere kom og hilste varmt og hjerteligt på det modne par, der i sommers fejrede deres diamantbryllup.

Ingen af dem kan helt erindre, hvorfor de i sin tid blev så bidte af SønderjyskE, men det blev lidt ekstra spændende, da holdet første gang kom i superligaen:

- Det er godt, når vi vinder, men det handler om meget mere end bare fodbold. Det er det sociale, der vejer tungest og den gode stemning, forklarede Egil, og blev bakket op af Inge:

- De første år boede vi på en landejendom i Lunding, men da vi for cirka 10 år siden flyttede til byen stak det helt af, vi fik nok lidt mere tid og lidt mindre at passe, klukkede Inge.

Den første sejr

Som sagt var der god plads på den overdækkede tribune, fordi vejret var havde ikke fået med, at det sådan set var en festdag, regnen væltede nemlig ned, og den markante sydvestenvind blæste en del af den ind under overdækningen.

Tribunen der har fået en "Blue Section", hvilket er et særafsnit til de meste inkanerede fans, skulle også have været udsmykket med et gigantisk tifo på ni gange syv meter, som skulle have været hejst op, men det blev der desværre ikke noget af på grund af vinden.

Til gengæld fik trommerne mere gennemslag i kraft af et dyrt højtaleranlæg, som fansene selv havde investeret i.

Få sekunder før kampen blev fløjtet igen kom spillerne løbende på række over foran "Blue Section", og afleverede et flot banner, netop med ordene: "Blue Section", hvorpå spillerne løb på banen og kvitterede med en sejr på ikke mindre end 3-1, dermed er sæsonen kommet godt i gang.

HFK/SønderjyskE indvier ny tribune på stadion, desværre havde vejret ikke lige fattet, at det var en festdag. Den officelle indvielse finder dog også først sted senere på foråret, formentlig i april. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce