Annonce
Sydjylland

Transportens vigtigste aktører mødes til debat: Stil dine spørgsmål om Hærvejsmotorvejen, trafikpropper og grøn omstilling

Flere motorvejsstrækninger i Trekantområdet sander til i myldretiden. Det er en af de udfordringer, der skal diskuteres, når transportens vigtigste aktører mødes til virtuel debat. Foto: Vibeke Volder/Scanpix
Mandag 18. januar 2021 kan du blive klogere og deltage i debatten om fremtidens transport med udgangspunkt i Trekantområdet. JV Direkte er vært for et virtuelt topmøde, hvor transportens vigtigste aktører deltager - heriblandt transportminister Benny Engelbrecht (S).

Transport: 2021 bliver transportens år. Benny Engelbrecht (S) står foran sin helt store opgave som transportminister, for han skal forhandle en plan i hus med folketingets partier om nye veje og baner i Danmark. En plan, der skal løse udfordringer med køer, flaskehalse og dårlig mobilitet, og som samtidig skal være grøn.

Mandag18. januar 2021 varmer JV Direkte arrangementet "Veje til Vækst i Trekantområdet" op til forhandlingerne med et virtuelt topmøde, og du er inviteret med. Her skal transportens vigtigste aktører diskutere udfordringer, løsninger og grøn omstilling med udgangspunkt i et af trafikkens helt store knudepunkter - nemlig Trekantområdet.

På deltagerlisten er blandt andre Benny Engelbrecht, en række transportordførere, borgmestrene i Vejle og Middelfart, Dansk Industri og ITD med flere. Og på programmet er tre temaer, som skiftende paneler skal debattere.

Annonce

Sådan deltager du

  • Debatmødet er et JV Direkte-arrangement, som JydskeVestkysten arrangerer i samarbejde med business region Trekantområdet, Fyens Stiftstidende, Vejle Amts Folkeblad og Fredericia Dagblad.
  • Tidspunktet er mandag den 18. januar 2021 klokken 10.30-12.
  • Mødet foregår virtuelt via livestream, så alt du skal bruge for at deltage er en computer eller en smartphone. Du finder livestreamen på dagen på jv.dk, på JydskeVestkystens Facebookside eller via dette link:
Embed:Veje til Vækst i Trekantområdet - ProSonas Live Streaming Videoproduktion
https://www.prosonas.dk/veje-til-vaekst-i-trekantomraadet/
  • Det er gratis at deltage.
  • Har du spørgsmål om specifikke emner på transportområdet - eksempelvis til transportminister Benny Engelbrecht - så send dem meget gerne inden arrangementet på mail: kini@jv.dk. Det bliver også muligt at stille spørgsmål undervejs i arrangementet.

Først bliver der zoomet ind på lokale og regionale udfordringer. Eksempelvis vil trængslen på E45, der spilder både virksomheder og borgeres tid, og muligheden for at udvide den eksisterende motorvej ved Kolding samt Vejle-Skanderborg blive drøftet.

Dernæst bliver Trekantområdet sat ind i en national kontekst. Hvordan fremtidssikrer man den samlede infrastruktur og sikrer Trekantområdet som et velfungerende trafikmæssigt knudepunkt? Her bliver det blandt andet diskuteret, om Ny Midtjysk Motorvej - også kendt som Hærvejsmotorvejen - er en god idé.

Endelig skal det handle om klimaet. For hvordan sikrer vi på én gang vækst og grøn omstilling? Her drøfter paneldeltagerne en helt særlig og fremadstormende teknologi med det superhelte-agtige navn power-to-X, der kan omdanne elektricitet til andre energiformer. De diskuterer også mulighederne for at erstatte fossile brændstoffer med grønne alternativer og muligheden for at udbrede elkøretøjer og ladestandere.

Send dine spørgsmål på forhånd til kini@jv.dk - eller stil dem undervejs i arrangementet. Du finder arrangementet på jv.dk, på JydskeVestkystens Facebookside eller via dette link:


2021 bliver transportens år. Benny Engelbrecht (S) står foran sin helt store opgave som transportminister, for han skal forhandle en plan i hus med folketingets partier om nye veje og baner i Danmark. En plan, der skal løse udfordringer med køer, flaskehalse og dårlig mobilitet, og som samtidig skal være grøn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Kvinde anholdt med favnen fuld: Sigtet for at stjæle indbo og ejendele fra sammenstyrtet hus

Sydjylland

Region Syddanmark i top: Markant færre corona-patienter i respirator døde end i resten af landet

Annonce